[]

cep telefonumu göğe yollayacağım.

evet, elimde bir adet eski bir nokia var. 640x480 video çekiyor ve gps'i var.

şimdi ben bu telefonu göğe yollayacağım ve bunu helyum dolu balonlarla yapmayı düşünüyorum. sorularım şunlar olacak:

bu helyum balonları ne kadar yükselir? yükseldikten sonra belli bir mesafede patlarlar mı?

şekilde gördüğünüz gibi bir düzenek düşünüyorum

7 tane büyük helyum balonu (fazla da koyabilirim)
kırmızı çizgi sert plastik çubuk (gerginliği korusun diye)
mavi olan dikdörtgen telefon
alttaki yeşil yuvarlak ise bir sabitleyici olarak ağırlık.

eğer fikri olan varsa bu düzenekte değişiklikler yapabilirim.

plastik çubuğu ve ağırlığı kamera stabil çekebilsin diye yaptım. stabil çekmek için başka önerileri olan var mı? (jet itki falan kullanmayacağım :) )

gps'den telefonu düştükten sonra bulabilmek için hangi programı kullanmalıyım? (araç takip sistemi gibi düşünün) ücretsiz bir program biliyorsanız hemen yükleyeceğim. bilgisayardan canlı olarak telefonun yerini takip edebileceğim bir program istiyorum.

eğer herşey planlandığı gibi giderse ve telefonu bulursam görüntüleri burada da paylaşacağım.

şimdiden teşekkürler!

 
ya birinin kafasına düşerse?


  • lemmiwinks  (09.02.15 15:28:52) 
trakya'da tarladan yollayacağım lemmiwinks. artık binlerce kilometrekarelik bir alanda bir adamın kafasına düşerse talihsizlik olur :)

ayrıca gps verilerine göre telefonu arabayla takip edeceğiz.
  • thracian  (09.02.15 15:30:37) 
Ben de bir dönem bir dijital proje için araştırmıştım bu konuyu. Çok veri hatırlamıyorum ama bunu yapan ankara üniversitesinde biri vardı. videosu burada:
www.dailymotion.com
ona ulaşıp belki sorabilirsin.

bir de aşağıdaki linkler var:
www.diyspaceexploration.com
sentintospace.com
  • sappho  (09.02.15 15:32:07) 
bak burada yapılmışı var:
www.dailymotion.com
www.youtube.com
  • inheritance  (09.02.15 15:34:24) 
telefonu direkt çubuğa sabitleyebilirsin belki.

telefonun işletim sistemi nedir o önemli gps uygulaması için. muhtemelen symbiandır ama...
  • lemmiwinks  (09.02.15 15:34:35) 
aynen telefon symbian.


  • thracian  (09.02.15 15:37:08) 
hacı sivil hava koridorunda yollama da nereden yollarsan yolla.


  • namus ninjası  (09.02.15 15:38:47) 
sivil hava koridorlarına da bakıyorum. şu an en yakın koridor bize 40 km uzaklıkta. atmosfer rüzgarlarının dingin olduğu bir döneme getireceğim zaten, bir sorun olmaz.


  • thracian  (09.02.15 15:40:45) 
helyum balonları edge of space denen yere kadar yükseliyor ve patlıyor. yani uzayın karanlığını net olarak görebileceğin yükseklikler.

15-20 litrelik helyum gazı al, bi meteoroloji balonu al, olmadı kalın lastikli balonlardan alman lazım, normal ince balon erken patlar. telefonu kamerayı engellemicek şekilde strafor köpüğe sar üstüne de ufak paraşüt ekle. balon patladıktan sonra paraşüt otomatik açılacak zaten. MIT'de bikaç öğrenci kamera yollamıştı böyle 5-6 sene önce. artık baya yaygınlaştı. gps konusunda napıcaksın bilmiyorum belki bi android uygulaması vardır cihaz eşleştirip takip sistemiyle çalışan.

toplam 200 liraya falan malolacaktır gibi geldi. ben olsam daha sağlam bi kamera varsa onu yollardım, te oralara göndereceksin, düşünsene eline geçen görüntü bombok olacak, bütün emeğin boşa gidecek.

bu arada gps olayını sağlam kurduğun sürece cihaza hiçbir şey olmayacak. bir de sanırım 200 kilometre öteye düşüyordu genelde bu denemeler.
  • calligrapher  (09.02.15 15:42:08) 
calligrapher aslında samsung galaxy s5 var, spigen tough armor kılıfı da var. telefonun kendi özelliği su geçirmiyor. yani toprağa veya suya düşse bile bir şey olacağını zannetmiyorum betona düşürdüm bir kez telefonu 2. kattan bir şey olmadı. 4k video da çekebiliyor fakat zamanı da ele almamız lazım çünkü 4k videonun 1 dklık kaydı neredeyse 500 - 600 mb oluyor. en mantıklısı 720p oluyor.

fakat yine de s5 işte, kıyamıyor insan :) eğer gaza gelirsem gönderebilirim.

fakat yukarıda sıcaklıklardan dolayı kamera lensi buğulanabiliyor, bunu nasıl engelleyebilirim?
  • thracian  (09.02.15 15:59:07) 
türkiyede havaya helyum balonu salmak izne tabidir ve yasaktır. yakalanmazsan bir şey yok ancak yakalandığın takdirde başına iş açılır.


  • orpheus  (09.02.15 16:08:44) 
bugulanmayı önlemek için kamerayı güzelce kapatıp kapalı kaldığı bölge içine 1 adet sıkıştırılmış peçete koy. o buğuyu çeker.

fakat zaman büyük problem, muhtemelen 1-1,5 sat sürecektir yukarı çıkışı. o kadar kayıt zor...
  • calligrapher  (09.02.15 16:30:41) 
Görüntüyü nasıl alacağını anlamadım. Video kaydeden telefonu GPS ile düştüğü yerden bulup hafıza kartını mı çıkartacaksın?

Ben olsam öyle bir telefonun kamerasına güvenmem. Havaya s5 fırlatmana da gerek yok, çin malı ucuz yollu aksiyon kameraları var. Aynı GoPro takliti. Yanılmıyorsam SJ400 idi birinin adı, sözlükte de başlığına bakabilirsin, araştır bunlardan al bi tane.
  • brillant comme une larme  (09.02.15 16:53:25) 
o yüksekliklerde havanın -50 derece civarında olacağını da unutma. muhtemelen donacaktır telefonun ve bataryası bitmiş olacaktır. haliyle bulamaman muhtemel.


  • argent dawn  (09.02.15 16:57:20) 
o telefon bursaya iner benden söylemesi.


  • hzben  (09.02.15 20:31:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.