[]

erasmus

hangi ülkeleri önerirsiniz?




 
Ben Almanya da yaptım. Şimdi batı ve kuzey avrupa ülkelerine kıyasla geçinmesi uygun bir ülke çok pahalı değil. Avrupa'nın ortasında sayılır. Çok rahat batı, kuzey güney doğu avrupa'yı gezersin. benim için öyle olmuştu. bla bla car ve mitfahren tarzı kullanımlar baya yaygın ve güvenilir. bir kere herkes ingilizce biliyor, almanca bilmiyorsan ölmezsin yaşlı dedesinden kasiyerine kadar herkes konuşuyor. konuşmazlarsa da mükemmelliyetciliklerinden, yok ing iyi değil diye mırın kırın edip ardından bülbül gibi ötüyorlar. ha almanlar soguktur kompleksine girme, gençleri gayet open-mind, her şeye de açıklar. zaten de almanlardan çok erasmus tayfası ile takılcaksın. benim gözlemlerim almanyada ispanyol, polonyalı ve italyan erasmuslu cok oluyor (azalan sırayla yazdım). Ama mühendislik öğrencisiysen öncelikli uyarım almanca ders alma! hocaların hiçbiri gözünün yaşına bakmıyor, özellikle fachochschule veya hochshule mi ne onlara gitmiyorsan. erasmus öğrencisi kıyağı falan çekmediler bize. ben yüksek lisans dersleri almıştım ingilizceydi ama bir ay bir boşluk olmuştu sınavlardan önce hallediliyor (zaten uzatıcam umrumda değil diyorsan hiç düşünme)
genel gözlemlerim polonyada erasmus da iyi gibi, bir kere adamlar euro kullanmıyor üstüne bizim türk parası adamların parasından da ucuz. polonyalılar birde genelde türkleri seviyor. ne bileyim bu iki ülke iyi.
biraz senin isteklerin beklentilerin nedir belirtirsen daha iyi yorum yapabilirim veya gitme imkanın olan ülkeleri şehirleri ile beraber söylersen.
genel tavsiye büyük şehirler daha cezbetici ben kendim için byük şehir tercihe derdim, daha çılgın yaşadığım için (party animal diyelim). ama erasmus için kücük veya orta büyüklükteki şehirlerin şöyle bir avantajı var; herkes birbirine kenetleniyor. herkes birbirini tanıyor, sürekli berabersin hiç yalnız kalmıyorsun. bu sırada büyük şehirden kastım paris, londra, berlin falan fıstık yoksa avrupa nın çoğu şehri küçük.
  • sinemaniacfighter  (09.02.15 15:08:24) 
polonya.

ben almanyada master yapıyorum. bilsem para verseler gelmezdim bu ülkeye uzun süreli.

polonyayı 2 sefer gezdim gördüm şahane ötesi memleketmiş. çoğunluk ingilizce konuşuyor dolayısıyla gündelik hayatta bile sorun çekmezsin. hayat almanyaya göre çok çok daha ucuz. gezme tozma işi diyosan şöyle söyleyeyim biz sınıra kadar arkadaşın arabasıyla gidip polonyadan karavan kiralamayı düşünüyoruz. fiyatlar da çok uygun anlayacağın. almanyada mithfahrgelegenheit.de diye bi site var ucuz yollu ulaşım için ancak avrupa genelinde hizmet veren blablacar da aynı vazifeyi görüyor.
  • KidLazer  (09.02.15 16:50:15) 
Polonyayı öneririm. orda erasmus ve yüksek lisans yaptım. sorun olursayaz kardeş.

şimdi beklentilerini açıklamadığın için boşuna gereksiz detaylara girmek istemedim.
  • bialo czerwoni  (09.02.15 16:56:19) 
Polonya +1, hayat ucuz, eğlence yüksek, gençlerin ingilizce seviyesi iyi. Ryanair ile diğer ülkelere gidiş kolay. Okul kalitesi orta.


  • piotr  (10.02.15 08:48:09) 
polonya +1.


  • tirt star  (10.02.15 08:53:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.