[]

illustrator a hakim olanlar bakabilir mi?

arkadaşlar ben şimdi yeni yeni öğrendiğim için sürekli bu konu ile ilgili takılıyorum. sorum ise şu,

şimdi www.freepik.com&page=6&position=17 daki gibi iki renkli bi arka planım olsun istiyorum ama mavisi çok soluk. istemiyorum. degrade yapınca da burdaki orijinaller gibi olmuyor. iki tane arka plan bulsam birleştirebilir miyim? var mı öyle bişe?


 
muhtemelen üst üste bindirilmiş farklı renklerdeki objeler bunlar zaten. vektör olma zorunluluğu yoksa photoshopta doğrudan blur ile herhangi bir resmi anında bu hale getirebilirsin.


  • ytse jam  (09.02.15 13:36:35) 
yok vektör olmasa da olur. ya pratiklik noktasında hangisi pratik bilemiyorum o an. bide uygulama yapılmayınca unutuluyor. peki ordan nasıl yapıcaktım? böyle gerçekçi renkler olsun istiyorum. olur mu?


  • evc  (09.02.15 13:40:32) 
Gradient ten yapmıyor musun?
gradient sekmesini açınca, iki uca da istediğin tondaki renkleri sürükle bırak swatchtes dan.

  • innerbliss  (09.02.15 13:42:50) 
gradientten tamam oluyor ama böyle orijinal çizimlerdeki gibi gerçekçi durmuyor. sanki almışım elime boya kalemini boyamışım gibi.


  • evc  (09.02.15 13:44:08) 
geçişlerin mi çok keskin oluyor? veya çok mu yatay hizada dümdüz gidiyor?


  • innerbliss  (09.02.15 13:45:50) 
keskin sanırım ve yapay duruyor.


  • evc  (09.02.15 13:47:01) 
iki arka plan da birleştirebilirsin opacity yi düşürüp. veya internetten hazır bir arkaplan bulup, ikincisiyi illustrator de yaparsın gene gradientten


  • innerbliss  (09.02.15 13:47:39) 
o zaman aynı bu renklerde farklı boyutlarda dikdörtgenler çizip blur ve feather falan ekle, muhtemelen opacity ile de oynayınca istediğin etkiyi yaparsın.

çözümde sınır yok.
  • safepassage  (09.02.15 13:51:31) 
i.hizliresim.com

bu benim yaptığım. ama şimdi arka yani zemin hariç üstlere doğru mavi olsun gökyüzü gibi olsun istiyoruz. sormak istediğim tam olarak bu.

bir de nasıl bu yaptığım bilen arkadaşlar? doğru yolda mıyım?
  • evc  (09.02.15 13:59:25) 
(git: www.genovic.com )
gercek bir arkaplan resmini photo$oklasan daha yaklasacaksin gibi. seninki daha grafiksel, geometrik. photoshopun filtreleriyle bile yapilabilir gibi. ya da arka zemine öyle bir resim at, opacity düsürerek
yaziyi begenmedim. agac iyi olmus
  • maq  (09.02.15 14:13:10 ~ 14:15:11) 
@ calligrapher uğraşır mıyım çok? bence de ben bunu fotosokla yapayım. peyki yazı nasıl olabilirdi arkadaşlar? şimdi grubumuzda her yerden öğretmen arkadaş var. onu belirtmek adına haritayı gömdüm yazıya.


  • evc  (09.02.15 14:18:55) 
bence
- agac cok profesyonel.
- yazi comic sans gibi, o ciddi havayi söndürüyor.
- daha oturakli bir yazi tipi kullanmani tavsiye ederim. arkadan görünen harita güzel fikir, fakat bence gerek yok. yaziyi sade, keskin tutman yeterli bence. cünkü agac ve baslik yeteri kadar iyi.
- gökyüzü iyi fikir. böyle cok cayir cayir :)
benim görüsüm pek tabi.. kolay gelsin
  • maq  (09.02.15 14:27:07 ~ 14:33:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.