[]

üniversite ustaları, benim sınıfı geçmek için ne yapmam lazım bakar mısınız

ya ben bu üniversite işlerini hiç anlamıyorum, kaydım var da pek uğramadım, artık şu dersleri vermem lazım ama notumun kaç olması lazım onu anlayamıyorum. çan var onu biliyorum bir.

ilk dönem sınavlara hiç girmedim. tüm derslerim FF, 0, ne diyorsanız. ilk dönem dört dersimiz vardı,

HEDEYE GİRİŞ I
METİNLERLE HEDE DİL ÇALIŞMALARI I
HEDECE SÖZLÜ ANLATIM I
HEDECE TEMEL DİLBİLGİSİ I

***

buna ek olarak inkılap ve güzel sanatlar dersleri de vardı galiba, onları listede göremiyorum ama. bu dönem, yukarda saydığım derslerin II'lerini alıyorum. sistem "biri vermezsen ikiyi alamazsın" demedi, derslere girebileceğim o yüzden.

otomasyonda şöyle bir bilgi mevcut ama ben bu işe gerçekten hiç aşina değilim ve işin içinden çıkamıyorum. şuna dayanarak ne yapmam, kaç almam gerektiğini falan söyleyebilir misiniz rica etsem? okul istanbul üniversitesi, öğrenci işleriyle uğraşmak istemiyorum mezun olmak daha kolay.

***

Önemli Hatırlatma 1:Yarıyıl esası uygulamasında herhangi bir yarıyıl, yıl esası uygulamasında ise herhangi bir yıl sonunda AGNO’su 1.80’in altında kalan öğrenciler, sınamalı öğrenci sayılırlar. AGNO’su yarıyıl esası uygulamasında birbirini takip eden iki yarıyıl, yıl esası uygulamasında ise birbirini takip eden iki yıl 1.80’in altında (İstanbul Tıp, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi - Yeni kayıtlı öğrenciler için - ve Veterinerlik Fakültesi için 2 ) kalan öğrenciler başarısız duruma düşerler.Başarısız öğrenciler bulundukları dönemdeki yeni zorunlu dersi alamaz ama seçmeli dersleri alabilir. Daha önce başarısız ya da koşullu başarılı oldukları derslerden, içinde bulundukları dönemde açılanlardan (FF) ve (FD) harf notu aldıkları dersleri zorunlu olarak, (DD) ve (DC) harf notu aldıkları dersleri isterlerse tekrarlarlar. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan SON BAŞARI NOTU, önceki nota bakılmaksızın AGNO hesaplamasında not dökümüne yansır.

AGNO’su 1.80’in üstünde olan öğrenciler bir üst dönemden ders alırken yarıyıl esası uygulamasında alt yarıyıllardan, yıl esası uygulamasında ise alt yıllardan başarısız oldukları (FF) ve (FD) harf notu aldığı zorunlu dersleri almakla yükümlü olup, ayrıca yarıyıl esası uygulamasında alt yarıyıllardan, yıl esası uygulamasında ise alt yıllardan koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu aldığı dersleri tekrar alabilir. Bu durumda tekrarlanan dersten alınan son başarı notu, önceki nota bakılmaksızın AGNO hesaplamasında not dökümüne yansır.

Önemli Hatırlatma 2: Müfredat dışı alınan dersler kredi yükünden sayılmaz ve ağırlıklı genel not ortalamasına dahil edilmez.Müfredat dışı ders almak isterseniz bunu danışmanınız vasıtasıyla almanız mümkündür.

Önemli Hatırlatma 3: 26 kasım 2014 tarih ve 29187 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6569 sayılı kanunun 28, 29 ve 32.maddeleri ile 2547 sayılı yükseköğretim kanununda yapılan değişikliğe göre katkı payı/öğrenim ücretleri hesaplanma şekli için TIKLAYINIZ.

***

 
Hocam kaçıncı sinifsin 1. sınıfsan ikinci dönem 3.60 ortalama yaparsın ikinci sınıfa geçer bu dersleri de alttan verirsin tabi o ortalamayi yapmak kolay olmaz

yazdıklarn çok yüzeysel sorunu tam anlayamadım da daha detaylı yazarsan bilgi verebilirim
  • 1965  (09.02.15 16:46:09) 
birinci sınıfım evet. sorumun aslında basit ve açık olduğunu düşünüyorum ama tekrar anlatayım,

ben birinci dönemin bu giriş 1 derslerinin hiçbirini vermedim. ikinci dönem, bu derslerin 2'lerini alacağım. benim bu dönemi geçmem için not ortalamamın maç olması gerekiyor? ben ne yaparsam bu derslerimi vermiş kabul edilir ve seneye birinci dönem derslerimi alttan alabilirim?

benim şu an vermediğim 4 bölüm dersim var. GİRİŞ I dersleri. ben ikinci dönem, GİRİŞ II derslerini alacağım. ben ne yapayım ki bu sınıfı geçeyim, önümüzdeki dönem GİRİŞ I derslerini alttan alabileyim?

yani bu dönemin çöpe gitmemesi için benim kaç ortalama yapmam lazım?
  • what is love  (09.02.15 17:09:00) 
eğer sıkıntı yaşamak istemiyorsan öncelikle geçemediğin dersler açılıyorsa bu dönem onları al ,eğer açılmıyorsa dediğin gibi açılan hangisi varsa onları al ki ortalamayı daha kolay yükseltip ders geçememe sıkıntısı yaşama.


  • syabk  (09.02.15 17:41:33) 
@syabk, yok maalesef onları alamıyorum. onlar sadece güz döneminde. ben şimdi sadece bu dört dersi alacağım.

anlamadığım nokta şu: benim ikinci sınıfa geçebilmem için ne yapmam lazım? 3.60 ortalama mı? ya da daha doğru bir ifadeyle, bu dersleri verebilmem için ne yapmam lazım? dersin kendisinden geçer not almam yeterli olacak mı? atıyorum ben bunların 3'ünden ba, birinden de bb aldım. bunları veriyor muyum yani ne oluyor?

yoksa ilk dönem ortalamam 0.00 olduğu için, bu derslerden de mi geçemiyorum? ben bunu kime soracağımı da bilemiyorum çünkü öğrenci işleri bu kadar kompleks durumlarda hiç yardımcı olmuyor. asistana falan sorsam "bunu öğrenci işlerine sorsana delikanlı" deyip başından savıyor.

kalma geçme sistemini çözsem mezun olacağım da daha orada kaldım ben. lise ne güzeldi müdüre gidiyorduk.
  • what is love  (09.02.15 17:45:01) 
bizim okulun sistem biraz farklı o yüzden ayrıntılı cevaplayamıyorum ama bir dersten bb veya ba gibi yüksek not alırsan geçmiş olursun tabi ki , ama dd alırsan ortalamana göre geçmiş veya kalmış oluyorsun bu sebeple dd almazsan sıkıntı yok


  • syabk  (09.02.15 18:07:16) 
Bu donem agnon 0 olduğu için ikinci dönem agnonu 1.8 yapmalısın o yüzden de ikinci dönemki ortalamann 3.6 olması lazım yoksa seneye sadece bu veremediklerini alacaksın son siniftada yani 4un 1inde iki dönemi alıp okulu bitirmeye çalışacaksn ya da okul uzayacak

ben de iu sbfdeyim bizde de aynı şeyler geçerli


yaz okulunu araştır ama ben birinci sınıftayken yaz okulu yoktu geçen sene geldi zannediyorum onunla da bu dersleri farklı yerlerde alıp geçebilirsn
  • 1965  (09.02.15 18:08:57) 
1965, ben eğer bu dönem 1.80 yaparsam peki bu derslerimi vermiş olacak mıyım? ilk dönem vermediğim dersleri sonradan, alttan alma şansım olacak mı? ben bu 4 dersi versem yetecek bana. okul zaten uzadı uzayacağı kadar. bu dönem aldığım dersleri vereyim de gerisi problem değil.

ayrıca seneye alamaz mıyım ben bunları alttan? direkt giriş dersi bunlar çünkü. dördüncü sene almam komik olur :)
  • what is love  (09.02.15 19:05:45 ~ 19:06:15) 
1.8 ortalama yaparsan bu donem ff harici bütün derslerini vermiş olursun ama okulun yarım dönem de uzamış olacak
seneye 3.döneminde sen bu ilk giriş dersleri alacaksın Seninle giren arkadaşlarinn aldığı dersleri almayacaksn yani

üniversiteden mezun olman için bütün dersleri zaten vermek gerekiyo, veremediğn dersleri hep bir sonraki dönem otomasyon sana zorunlu verecek
  • 1965  (09.02.15 21:19:32) 
peki diyelim ki bu dönem ben derslerimin hepsini verdim. önümüzdeki güz döneminde de, vermediğim birinci giriş derslerini alıyorum. aynı zamanda, ikinci sınıfın ilk dönem derslerini de alabilir miyim? çakışmıyorsa eğer?

yok eğer alamazsam, nasıl olacak? dil bölümünde sıra sıra gidiliyor. yani giriş bir var sonra giriş iki var. ben dört sene boyunca birincileri almadan ikincileri mi vermek zorunda kalacağım bu şekilde?
  • what is love  (09.02.15 21:32:21) 
Alamazsın
3 senende 2 senenin güzünü alacaksın
4. sınıfa geldiğinde 3le 4 beraber verecekler

ama üst dönemden seçmeli dersleri alabilirsn anca

yaz okulunda bu dersleri ver , yoksa çok zor olur son senende özellikle
  • 1965  (09.02.15 22:57:39) 
Fakültenin öğrenci işlernde senin bölümüne bakan memurla konuş yine de
ama mesela ben muhasebeyi almadan dönem sonu muhasebeyi aldım sonra veremedim haliyle hepsi böyle böyle birikti son sene temizlemeye çalışıyorm

  • 1965  (09.02.15 23:42:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.