[]

elektrik-elektronik alanında: satış mühendisi ne iş yapar?

sb. mühendisim ben. başvurayım mı?




 
Biraz da -hatta çok miktarda- agzinin is yapmasi gerek. Var mi öyle bir durum ?


  • pinocchio  (09.02.15 12:19:40) 
pazarlamacı olacaksın bir nevi. bir yandan da teknik bilgilere hakim olman lazım ve sorun çıktığı zaman destek vermen lazım müşteriye diye tahmin ediyorum.


  • argent dawn  (09.02.15 12:30:58) 
adi ustunde satis yapiyor, yalniz muhendis kimligiyle gittiginiz icin gorusmelere urunun teknik yonunu anlatirken musteri sizi daha ciddiye aliyor.


  • Golgi  (09.02.15 12:36:23) 
her alanda satış mühendisi, mezun olduğu bölümün konularında pazarlamacılık yapar.

elektronik ürünlerin satışı için müşterilerle görüşeceksin. yeni firmalar bağlamaya çalışacaksın, şirketin ürünlerini pazarlayacaksın, kovalayacaksın kısacası.

uzun süre çalışırsan bu sürede teknik bilginin önemli kısmını unutacaksın, 5-10 yıl içinde sıradan bir elektronik öğretmeniyle aynı ayara geleceksin. 40'ına kadar da kendi işini kurmazsan götüne tekmeyi yiyeceksin çünkü bir satışçının en önemli özelliği olan enerjin olmayacak. satışçılarda işler buna benzer yürüyor hep.

ben olsam sittin sene girmezdim. ama eğer boşta duracaksan da gir çalış.
  • calligrapher  (09.02.15 12:36:31) 
teknik bilgi sahibi, bu konularda danisilabilecek, cözüm üretecek pazarlamaci oluyor gözlemledigim kadariyla.
ürün satip rapor falan hazirliyorlar.
proje falan cizecegini zannetmiyorum.
  • maq  (09.02.15 12:41:02) 
Kısace satış yapar. Yalnız öyle pazarlamacı gibi kapı kapı dolaşmaz.
Müşteriler randevu alınarak ziyaret edilir, görüşülür, firmanın elindeki projelerde sizin ürünlerinizi kullanması sağlanmaya çalışılır.
Teknik bilginizi köreltir. Bu sektöre başladıktan sonra sektör değiştirmek zor olur. Kazançları çok az değiltir, uzun dönemde müdürlüğe kadar yolu var.

Ağızı laf yapan-konuşkan-girişken-iletişimi güçlü-ikna kabiliyeti olan bir insansanız sektör düşünülebilir.
  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (09.02.15 13:11:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.