[]

bu bilgisayara SSD olur mu? olursa hangisi olur?

Casper h36 kasa bir laptopum var.

özellikleri şu şekilde:

2GB NVIDIA GT 420M PAYLAŞIMSIZ EKRAN KARTI
8GB RAM
INTEL CORE I7 M640 2.80GHZ İŞLEMCİ
500GB HDD VAR

sorular:
1- başlıktaki gibi, bu bilgisayara ssd taksam hızlanır mı?
2- ne tür bi ssd alıp takmalıyım? (hiç bilmiyorum, bu kısımda bilale anlatır gibi pls)
3- siz olsanız takar mıydınız?

 
dvd-rom yerine bir ssd kasası alıp 128'lik bir disk ile kullanabilirsiniz.

SSD: www.hizlial.com

KASA: www.hepsiburada.com
  • teknikekip  (09.02.15 08:40:25) 
benzer özellikteki laptopa 16gb ram, 240gb SSD taktım, gözle görülür bir iyileşme oldu. Ama 800TL verdiğime acıdım, o paraya değmedi.


  • kimlanbu  (09.02.15 08:45:03) 
120 lik ssd ler alınacak fiyatlara indi epeydir, dvd-romdan feragat ederek bir ssd takıp gözle görülür fark yaşayabilirsin, makinan güncel.


  • paulie walnuts  (09.02.15 09:14:10) 
şimdi ben ara sıra dvd de yazıyorum, o öyle sık sık takılıp çıkarılabilen bir şey mi yoksa her seferinde kasayı açıp değişiklik mi yapmam gerekir?


  • safepassage  (09.02.15 09:40:55) 
DVD sürücünün bağlantısı SATA 3G olabilir. HDD bağlantısı ise muhtemelen SATA 6G'dir. O yüzden, eski diski DVD'nin yerine, SSD'yi de eski diskin yerine takmak daha doğru olur.

Eski DVD'ni ise 20 liralık bir kutu alarak USB bağlantısıyla kullanabilirsin.
  • alperz  (09.02.15 10:32:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.