[]

işyerinde sinir bozucu doğumgünü kutlamaları

işyerinde müdürlüğe bağlı 5 şeflik dahilinde toplamda 37 kişi çalışıyoruz. yıl dediğin 52 hafta zaten yani hemen hemen her hafta birinin doğumgünü oluyo. öyle doğumgünü seven insan değilim, kendiminkini bile kutlandığında gerilirim kimse hatırlamasın isterim. bi de etrafımdakiler çok sevmediğim insanlar zaten hepsi ayrı cins deli, çok muhattap olmak istemiyorum.

neyse habire doğumgünü yapcaz para toplancak deyip duruyolar, her ay maaştan belli bi bütçe ayırıp elalemin pastasına hediyesine veriyoruz eyvallah kabullendik artık. ama aynı yerde çalışan insanlar arasında yapılan adaletsizliğe çok sinirleniyorum. kimininki sadece pastayla geçiştiriliyo, kimine kitaptır, kravattır ufak tefek de olsa bi hediye alınıyo. ama kimseye sormadan etmeden gidip bi arkadaşa altın set almışlar öküz gibi. şimdi de yaygara yapıyolar herkes şu kadar para vercek diye. bi hafta önce şefin doğumgünü vardı pasta bile kesmediler adamcağıza, çirkin de bi kravat almışlar ki bedava bulsa takmaz öyle kötü bişey. hakaret etmiş gibi olduk resmen. ki çok da iyi bi insandır herkes çok sever. ama habire millete atarlanan, fesatlık yapan mal kızın tekine düğününe gider gibi set almak nedir ya ben de bunu anlamıyorum. kaldı ki maaşa kalmış 1 hafta, elde zaten para yok. hediye için adam başı toplanacak meblağ benim 1 buçuk hafta evi geçindirdiğim bi meblağ, az buz değil yani.

sizin etrafınızda da var mı böyle sinir bozucu mevzular.

 
hiç o topa girmem. sevdiğim bir kaç kişi için 10 - 20 TL vermişliği vardır ama o kadar. zaten kimse beni o derece sevmediği için pek yanaşan olmuyor.


  • zam sampiyonu domates  (09.02.15 08:07:34) 
bizim burada pastayla bitiriyoruz işi. 10 kişi var, herkes 5 TL veriyor işlem tamam. kimseye hediye almak zorunda değilsin. kaldı ki pasta olayına bile girmek istemeyebilirsin.


  • teknikekip  (09.02.15 08:09:00) 
@hep mutlu olmak istedim yaa şirket olsa neyse kamu kurumu bi de burası. plaza kızı özentiliğinden başka bişey değil yaptıkları. inadımdan ben de yaygara yapcam bu sene doğumgünüm var diye. çirkeflikse çirkeflik ben evlendim bana set almadılar lan, doğumgünümde aldırcam ben de. satar parasını yerim hiç yoktan


  • kakamelsokoban  (09.02.15 08:20:45) 
Bu konu çok sıkıntı gerçekten. Sadece doğumgünü olsa iyi. Evlilik, tayin,askere gitme, çocuğu olma, sünnet... Kimse memnun değildir de ayıp olmasın diye sesini çıkarmıyodur. Şöyle 2-3 samimi olduğun kişiye muhabbetini aç. Biraz lobi faaliyeti yap. Direkt ben katılmıyorum dersen tepki olur. Yavaş yavaş sinsi sinsi ilerlemen lazım. Çıkış noktan eşitsizlik olmalı. Uygun zamanda bunu dile getirip çıkacaksınız olayın içinden. 1-2 haftaya çözersin muhtemelen.


  • foma  (09.02.15 08:29:10) 
Bizde her ay fon gibi para toplanır. Ortak ihtiyaçlar için. Ayrıca bu fondan evlenene ve çocuğu olana çeyrek altın alınır. Ama herkese aynıdır alınan. Kişiye göre farklı uygulama saçma olmuş.
Önce samimi olduğun kankalarınla kulis yap. Nabız ölç. Sonra çık orta yerde açıkça konuş. Yapılanın saçma olduğunu ve bundan sonra para vermeyeceğini söyle. Kankaların da destek olsun ortamda. Sevmediğin adama neden altın set alasın ki.

  • corneillus  (09.02.15 08:29:51) 
doğum günleri pastadan ileri gitmezse sorun yok gibi.

ama düğünlerde falan bir hediye için para toplanmasına karşı değilim. 10 kişi toplanmış bir çeyrek almış çok değil...

ha bu arada set almakta nedir amk.. tam kezban/kıro karışımı olmuş...
  • dokuzonbeş  (09.02.15 08:32:45) 
bizde her ayın son cuma günü o ay içinde doğanlar için pasta kesiliyor 2 tane, bunu da şirket karşılıyor. Diğer türlüsü çok sıkıntılı. Ben olsam bütçe ayıramıyorum der katılmazdım.


  • kalimotxo  (09.02.15 08:39:34) 
Verecek misin o parayı merak ettim?


  • buhurumeryem  (09.02.15 08:54:30) 
kimseye altın hediye etmek zorunda değilsin ki. bu ay maddi olarak kötü durumdayım katılmak istemiyorum de. ben olsam katılmazdım. sanki sana da set takacak totoşlar.


  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (09.02.15 08:56:27) 
Altin fikri kimden ciktiysa o versin parasini. Alirken sana mi sormuşlar.


  • mandalina kokusu  (09.02.15 09:02:58) 
@buhurumeryem normalde vermemeyi düşünüyodum ama herkes o kadar normal karşılayıp hemen saydı ki paraları ben de arıza çıkaramıyorum şimdi baskı oluştu resmen üstümde. cebimdeki 7 tl ile her sabah simit yiyerek maaş gününü görmeyi umuyodum ağzıma sıçtılar şu an. alyansımı satmazsam ya da kredi çekmezsem o parayı gün içinde bulmama imkan yok çok gerildim, sinirliyim bu gerizekalılara


  • kakamelsokoban  (09.02.15 09:04:40 ~ 09:09:05) 
Ben hediyeye katılmıyorum de ya salla gitsin, taviz verme lütfen. Rahat ol. Umursama. Canını sıktığına değmez inan bak.


  • mandalina kokusu  (09.02.15 09:10:20) 
@mandalina kokusu doğru söylüyosun baştan tavrımı koymazsam her ay devam edecek yoksa bu böyle. bana katılır mısın diye soran olmadı pastaya katılırım ama hediye işinde yokum deyip kenara çekilmek en mantıklısı şu durumda. bi de eminim ben katılmıcam deyince benden sonrakiler de su koyvercek de herkes bi kahraman bekliyo şu an ben yokum diyecek


  • kakamelsokoban  (09.02.15 09:12:39) 
bu olay başlı başına saçmalık bana göre. henüz iş hayatına atılmadığım için bende böyle bir durum yok ama atıldığım vakit böyle bir şey görürsem ve "saçmalamayın lan" deme şansım olursa, kesinlikle "ben yokum" derim. dediğin gibi, yıl zaten 52 hafta her gün birinin doğumgünü olur. para mı yetişir ona. ofis olarak bence ancak işle ilgili şeyler ya da nadir OKAZYONlar, sam big çensıs kutlanmalı. yani bunu anlayışla karşılarım. atıyorum birinin çocuğu olmuştur onu tebrik ederiz, birisi ameliyat olmuştur hani para toplayıp ona bir hediye alıp ziyarete gideriz vesaire. bunlar sevimli şeyler, şirkettekiler ne kadar uyuz ya da manyak olursa olsun. artık insanlar böyle şeyleri düşünmüyor, hani hiç değilse topluluk olarak yapılsın... güzel.

ama doğumgünü saçmalık. ben 20 yaşındayım, hayatımda arkadaşımla kutladığım tek doğumgünü 18'incisiydi. evde oturuyorduk, dışardan yemek söyleyecektik, adam "bu sefer benden olsun!" dedi. ki ev arkadaşımdı zaten, doğumgünüm için gelmiş birisi değildi. bunun dışında annem pasta aldı, babam yanağımdan öptü, bu yani. ben eşek gibi okumuşum, muhtemelen kuş kadar paraya istanbul gibi yerde işe girmişim, maaşımın yarısını elin pastasına veremem aq yemeyiversinler pasta, bana ne. zararlı zaten pasta. sürekli pasta mı yenir.

***

bu arada duyurudan ve beğenmiş olmama rağmen cevabından bağımsız olarak, want2die ne cimri bi adam ya jasfhsajkl
  • what is love  (09.02.15 09:13:21) 
Hatta yerinde olsam, "geçen gün şefe pasta bile kesmediniz, uyduruk bi kravatla gecistirdiniz şimdiki hediyeye katilirsam şefe ayıp etmiş olurum" deyip herkese bi cila çekerdim. Şanım yürüsün asdfs

hadi ilk adımı at :>
  • mandalina kokusu  (09.02.15 09:22:54) 
@mandalina kokusu harikasın, kesinlikle böyle söylicem geldiklerinde. açık kapı da kalmıyo böylece uzatıp da ısrar edemezler. çok sağol :)


  • kakamelsokoban  (09.02.15 09:24:28) 
almanya'dan bildiriyorum: burada dogum gunu olan kisi kendi pastasini getiriyor (hatta getirmek zorunda). hediye falan da alinmiyor, oyle bir sacmalik yok.

bence sirket olarak alman usulune gecmeyi teklif edin.
  • vudin  (09.02.15 09:58:02) 
@vudin çok iyiymiş ya burda da öyle olsa keşke pintilikten kimse doğumgünü kutlatmaz :)


  • kakamelsokoban  (09.02.15 09:59:18) 
@Vudin

bak bu güzelmiş..
  • dokuzonbeş  (09.02.15 10:00:20) 
@vudin, merak ettim, cidden getirmek zorunda mı? var mı böyle bir şey? yani getirmedi diyelim ne oluyor o vakit? almanlıktan aldığım tadı hiçbir şeyden almadım ama böyle bir uygulama varsa çok saçmaymış bence.


  • what is love  (09.02.15 10:02:14) 
Ay sakın para falan vereyim deme hele de kendini zorlayarak vereceksin ki hiç değmez. Zaten bu kafadaki insanlar vermedin diye sana burun kivirsa ne olur abi gereksiz insanlar topluluğu. Bi pasta neye yetmiyor da altın set alınıyor. Bak lütfen verme benim burda sinirim bozuldu yeminle


  • eksi sozlugun tatli insani  (09.02.15 10:03:38) 
@eksi sozlugun tatli insani yok yok vermicem mandalinanın önerdiği taktiği uygulamayı düşünüyorum koca şefi bi kravatla geçiştirdiniz buna katılırsam şefe ayıp olur deyip sadece 5 tl pasta parası vercem bekliyorum toplamaya gelsinler diye :) kimin sivri zekasından çıktıysa bu fikir o tamamlasın benim payımı bana ne


  • kakamelsokoban  (09.02.15 10:09:41) 
ajansta çalışırken yapıyorlardı ama sadece pasta parası veriyorduk. hediye isteyen kendisi alıyordu isteyen bikaç kişi birleşip alıyordu. sizin durumda emrivakinin boku çıkartılmış. asla vermem para falan. cimri olduğum için değil kimsenin rızası alınmadan alınan pahalı bir hediye için vermem bu parayı. olan var olmayan var. neyse pasta için maksimum 5 lira veririm ki 37 kişi var diyorsunuz fazla bile sayılır. ayrıca kimse vermesin de elinde patlasın alanın.


  • kakao  (09.02.15 10:12:07) 
bizim şirkette de vardı bu olay ancak sendeki kadar sık değil. ota boka para istemeye başladıklarında ben kendi hediyemi kendim alırım diyip sıyrılmıştım işin içinden. ha bi de yetenekli bi bölüm sekreterimiz vardı şimdi şekilli pasta yapıp satan o pastayı yapınca kişi başı 2 3 lira ateşleyince masrafı çıkıyodu o kadar takılmıyoduk


  • KidLazer  (09.02.15 10:34:04) 
ben de almanya'dan bildirmek istedim:
evet kendi dogum gününde kendi pastani getirmek diye yazili olmayan bir kural var. kadinlar genelde kendi yaptigi pastalari; erkekler de ya kendisinin, ya da esi/sevgilisinin falan yaptigini, en kötüsü pastaneden aldigi pasta-keklerden getiriyor.
söyle oluyor o da, zorunluluktan degil, mahalle baskisi gibi baskalarinin pastalarini yiye yiye kendi dogumgününde de "pasta getirmeliyim.." moduna giriyorsun. bana da basta cok sacma gelmisti "ulan bu benim dogumgünüm" diye. ama tatli, pasta kime zarar gelecek?
hediye olayi da isyerine bagli. bir isyerimde, sef de toplanan paralara kasadan bir seyler eklerdi mesela, resmi bir havada verilirdi hediye.
suanki isyerimde sefin o taraklarda hic bezi yok. gene bir-iki isgüzar kiz yüzünden böyle para toplama geyigi cikarildi. her dogumgününe bir zarf dolastiriliyor. gönlünden ne koparsa, 5 Euro falan veriliyor genelde. 1- zorunluluk haline geldi 2-ben de sahsen telefon uygulamasiyla falan dogumgünü hatirlayip öyle hediye olaylarina benim icin girilmesini sevmiyorum. abuk sabuk bir hediye falan almak da istemiyorum acikcasi :)
  • flmng  (09.02.15 10:36:12) 
tartışmayı kapatıyorum; bizimkiler şirket bütçesinden hep. bir de banka bak, koca genel müdürlük. günaşırı pasta yiyoz.


  • piremses  (09.02.15 10:55:25) 
eski işyerimde yaptık onu.. işgüzar bikaç arkadaş öncülük ediyodu olaya.. sonra olayı her ay ve o ay doğanlara kişi sayısına göre 2-3 pasta kesmek de bulduk.. hediyeyi o kişiyle samimi olanlar haricen alıyor zaten.. bir yıl tamamlanınca da çoğu kişi tekrar katılmak istemedi ve olay rafa kalktı böylece.. ki samimiyet adına gereksiz kastırma durumları oluyor böylece..

fakat sizin son olay ayrı ekstrem olmuş.. yani toplamda kişi sayısı bellidir muhtemelen.. kaç kişiye kaç pasta gerekir, bunun fiyatı da bellidir az çok.. ona göre bişi toplanır geçer.. önce sorulmadan hediye alınıp sonra üstüne bi de para toplanması ve bunun dayatılması hoş değil tabi ki.. allah kolaylık versin bu gibi durumlarda tabi..
  • huysuz tosbaa  (09.02.15 11:02:22) 
ben lisedeykende yapılıyordu güzeldi hani 2-3 tl verir kutlanırdı bi tane pasta ve içecek ile. hani amaç yemek değil zaten küçük bişey düşerdi makara olsun diye. en son benimki kutlandı zaten 2-3 kere bişey kutlandı sonra bitti bu kutlama işleri.

eminim senin gibi düşünen bir sürü insan vardır bu işi savunan 1-2 kişidir. git konuş bunlarla deki böyle böyle 3 kuruş para alıyoruz hediye alınmasın bundan sonra pasta yeter olmadı herkes kendi ufak tefek bir hediye alsın versin dersiniz biter. eminim o altın işini olumlu yaklaşan kimse yoktur herkes senin gibi düşünüyordurda kendini yanlız hissediyordur susuyordur.

ayrıca akışına bırak hatta sen organize etmeye çalış biraz yırtık ol.
  • aat bh  (09.02.15 11:13:55) 
bu arada o hediye işi işkillendirdi beni eminim sizi soyuyordur bak demedi deme. isyan çıkart nifak sok aralarına muska yap.


  • aat bh  (09.02.15 11:17:47) 
kusura bakma hocam daha normal bir tabir bulamadım şu an: pasta için 5 lira 10 lira hadi hediye neyin saçma bence ama 20 lira neyse ama daha ötesini s*kseler vermem ben. param gayet kıymetlidir, olmalıdır da.


  • mutlusismankedi2015  (09.02.15 11:22:28) 
Bence altın set diye sizi kerizliyorlar o set sonradan satılıp parası 2 3 kişi Tarafından yenilecek


  • KaraSakall  (09.02.15 11:43:42) 
ahaha ben isyana başlayınca millet peşimden geldi zaten olur mu öyle iş biz veremeyiz o kadar diye. ama herkes verdi bi siz kaldınız demeye başladılar dedim kimler vermiş bi say, sadece kızın kankası 3 kişi vermiş gerisi yokuş yapmış üstümde yok o kadar diye. ben vermem diye ortaya çıkınca kalanlar da destek çıktı. dedim siz o seti iade edin küçük altın alın bari üçünüz, bizi katmayın. bozulup saçlarını savura savura çıktılar. şimdi sinirden öyle bi yürüyolar ki topuk sesleri tee koridorun sonundaki bizim odaya geliyo


  • kakamelsokoban  (09.02.15 11:51:46) 
bizde de şirket pasta alıyor. ben kutlamalara bile katılmıyorum. benimkini de kutlamayın diyorum. ne alaka yani sonuçta iş arkadaşım hepsi yani mecburen birlikte olmak zorunda olduğum insanlar grubu. niye onlarla doğum günüm gibi özel bişeyi paylaşayım ki? hele para falan asla vermem.ben düğün için toplanan paralara bile sevmediğim insansa katılmıyorum.


  • gakgul  (09.02.15 12:17:55) 
ben olsam vermem. ne derse desinler. bir iki kez param yok şuraya yatırım yaptım desen bir daha istemezler.


  • [silinmiş]  (09.02.15 12:24:05) 
yok ama ben cesarete takildim altın alacakmisiz da herkes para verecekmis yok ebesinin amcası. Ağzına sağlık sayende diğerleri de rahatlamis :)))


  • eksi sozlugun tatli insani  (09.02.15 15:38:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.