[]

Kredi kartı internetten işlem yapmak

Az önce biraz sorunlar yaşadım da alışverişte. Güvenlik önlemlerimi tekrar sorgulamama sebep oldu.

Websitesine göre değişiyor yapılan alışverişin güvenliği. Çoğunda 3d sistemi var. Telefona şifre geliyor. O sıradaki alışveriş için güvenli bir yol olabilir fakat kart bilgilerini ele geçirdiyse biri, başka sitelerden şifresiz biçimde alışveriş yapabilmekte.

Çözüm için iki yol var. Ya ana kartı internet harcamalarına kapatıp sanal kart çıkartmak, ya da tamamen yharcamalara kapatmak.

Bunlar bildiğim, doğru bildiğimi düşündüğüm şeyler.

Siz nasıl güvenliği sağlıyorsunuz?

 
telefona şifre gelenler hariç işlem yapılmasını engellettir bankadan.


  • domates yiyom  (08.02.15 23:22:18) 
sanal kart.


  • teknikekip  (08.02.15 23:23:04) 
domates yiyom

öyle bir şey yok diye biliyorum. Sonuçta alışveirş yapılan siteyle alakalı ogüvenlik sistemi.
  • Cursed Chico  (08.02.15 23:26:57) 
arkadaşın vakıfbank kartı var 128bit ssl mi deniyor tlf şifresine artık her ne haltsa o olmadan işlem yapılınca onay vermiyor. bana bankayla alakalı gibi geldi


  • domates yiyom  (08.02.15 23:40:49) 
Paypal


  • alp9900  (08.02.15 23:54:49) 
sanalkart en güvenilir çözüm
ama bu siteyi bir araştırsan google'da daha önce alışveriş yapan olmuştur
bir diğer yöntem de sol üstte https yazan yerin renkli olması ve sitenin tanınır olduğu bilgisi

mesela şu örnekteki site dolandırıcı tehlikesi teşkil etmekte: i.imgur.com
  • probiyotik  (08.02.15 23:55:05) 
ssl,security sessions layer gibi bir şey. Yani mağaza ve kullanıcı arasındaki alışveirşi şifreliyor, iki taraf da göremiyor. Ayrı bir sunucuda, ayrı bir bilgisayarda girilen şifreyi alıyor, kıyaslıyor, sertifikalara bakıyor.

Site güvenli olsa bile, bilgisayarda keylogger varsa, ya da kredi kartı çalınırsa o bilgilerle çok rahat telefona şifre göndermeyen sitelerde alışveriş yapılabilir diye düşnüüyorum ama emin değilim bu yazdıklarımda.
  • Cursed Chico  (08.02.15 23:59:19) 
Banka ile alakalı bir durum bu güvenlik kısmı, ben hosting alımı için 3d secure olmayan bi sitede işlem yapmayı denedim banka (enpara) kabul etmedi..


  • EkimBebesi  (09.02.15 00:01:41) 
sanal kart


  • ceycey e  (09.02.15 02:23:07) 
sanal kart güvenli bir opsiyon. gerçi chargeback var. o yüzden bazen sanal karta bile üşeniyorum ben. bir şey oldu mu veriyorsun bankaya dilekçeyi 3 ay içinde veriyorlar paranı geriye.


  • argent dawn  (09.02.15 08:18:09) 
Sanal kart ile taksit olayina giremiyorsun diye biliyorum. Eger taksit yapma ihtiyaci yoksa paypal veya sanal kart kullanilabilir. Ama arkadasin dedigi gibi pin veya imza kullanilmadan yapilan aliaverisleri bankadan geri aliyorsunuz.


  • vendorth  (09.02.15 10:04:25) 
kredi kartım normalde moto ve internet alışverişlerine kapalı. kullacacağım zaman açıp kullandıktan sonra kapatıyorum. ama sadece güvendiğim sitelerde yapıyorum bunu. güvenemediğim sitelerde paypal veya sanal kart.

sanal kartta da taksit oluyor, en azından hesaba bağlı olmayan, kredi kartına bağlı olan sanal kartlarda.
  • inheritance  (09.02.15 10:08:22 ~ 10:09:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.