[]

sokak köpekleri konusu

sokak köpekleriyle biraz başımız dertte. annemde köpek fobisi var. böyle aynı odada olamama tadında değil, arada ben olsam bile sokakta yakınımızdan köpek geçerken inanılmaz telaşlanıyor. buna çare bulamıyorum.

kesinlikle hayvan düşmanı bir insan değil. evdeki eti, sütü, ekmeği hayvanlar için saklıyor. camın önünden güvercin eksik olmuyor. son derece inançlı ve vicdanlı bir insan. ama köpek fobisi mahalli halkın kuşbeyinliliği ile de zirve çıkmış durumda.

birkaç gün önce marketten dönerken iki kadın arabada oturuyorlarmış, ve köpekleri de bahçede arabaya yakın halde tasmasız olarak oynuyormuş vs. annemde uzaktan kibarca kısa süre için köpeği tutmaları rica etmiş. kadın arabanın içinde bağırarak bütün mallarda beni buluyor görüyorsun diye söylenmiş. şimdi bi kısım hayvanseverden fayda yok.

dün sabah da (7 civarı) tesadüfen camdan bakarken, yolda hafif tempoyla koşan adamın etrafını köpekler çevirdi. içlerinden biri hamle yapınca adam bağırarak yumruk savurdu. yakınlarda koşan bir kadın da oraya hareketlenince köpekler açıldı ve kuyruk sallayarak gezinmeye başladılar. gözümün önünde adam gidiyordu.

anlayacağınız semtte köpek nüfusu fazla, ve tehlike oluşturabiliyorlar. annem de panik yapabileceği için çözüm düşünüyorum. örneğin bu köpekleri/kedileri uzaklaştırdan ses çıkardığı söylenen cihazlar gerçekten işlerini layıkıyla yapabiliyor mu? ya da başka nasıl bir çözüm önerirsiniz?

 
hangi semt ve belediyedesiniz? kısırlaştırılması çözüm olabilir, çünkü özellikle belli dönemlerde daha enerjik oluyor kısırlaştırılmamış köpekler ve saldırganlık eğiliminde olabiliyorlar. kısırlaştırıldıklarında bu durum ortadan kalkıyor, aynı zamanda kuduz aşıları da yapılıyor bu işlem sırasında. birçok belediye ücretsiz kısırlaştırıyor sokak köpeklerini


  • mutlusismankedi2015  (08.02.15 17:12:43) 
belediye çankaya/ankara. semt çayyolu. aslında baya etkin belediye. ücretsiz aşı falan yapıyorlar. köpeklerin kısırlaştırılmasından yana da sorun yoktur bence.

ama civarda inşaat çok. bence inşaatları bitirdikçe üçer beşer bekçi diye diktikleri köpekleri atıyorlar sokağa. bu yüzden belediye kısırlaştırarak sorunu çözemiyor olabilir. denetim gerekiyor. bunu belediyeye nasıl anlatsam, anlarlar bilmiyorum.
  • baal  (08.02.15 17:25:02) 
ama her köpeğe yetişemeyebilirler, o yüzden siz iletişime geçin. olduğu gibi anlatın, kesinlikle toplatılmasını öldürülmelerini vs istemediğinizi, sadece kısırlaştırılmalarını saldırganlıklarının azaltılmalarını istediğinizi belirtin. bildiğim kadarıyla çankaya belediyesi duyarlı bu konuda.

küpeliyse kısır demektir bu arada. aynı zamanda açlık da onlarda saldırganlığı tetikliyor, olabildiğince köşeye bucağa mama neyin koymaya çalışabilirsiniz.
  • mutlusismankedi2015  (08.02.15 17:28:12) 
Valla belediyeye intikal ettirmemenizi tavsiye ederim çünkü Çayyolu'nda belediye bir süredir katliam peşinde, acayip zehirlemeye başladılar hayvanları. Öyle arayıp da toplatılmasın, öldürülmesin ama çözüm bulunsun falan demeniz de bir boka yaramaz. Kimse ona çözüm bulmakla uğraşmıyor belediyelerde, direkt ya öldürüyorlar ya da toplayıp barınağa gönderiyorlar, ki barınakların durumu da ortada.

Siz hayvanlara zarar vermeden bize zarar vermelerini nasıl önleyelimin peşindeyseniz dediğiniz gibi ses çıkartan aletler olabilir ya da sopa taşıyabilirsiniz yanınızda. Vurmak için değil elbette korkutmak için. Su da dökebilirsiniz olası bir saldırma falan durumu olursa ki saldırı da zor ihtimal, genelde korkutmak için hamle ediyorlar. Onun dışında belediye bu işin çözümü değil.
  • buff  (08.02.15 19:18:15) 
benim bir arkadaşımın da benzer bir fobisi var ama sizinki kadar çok değil, her ne ise yeni taşındığı muhitte köpekler sürü halinde geziyorlar diye bir düdük almış dediğine göre öttürdüğünde insanlar duyamıyorlar ama köpekler kaçışacak yer arıyorlarmış o derece korkuyorlarmış belki işinize yarar böyle bişi. eleman anahtarlığında taşıyor ama kolye gibi de asılabilir istenirse.


  • selam  (08.02.15 19:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.