[]

uçakta dayanılmaz şiddette kulak ağrısı

2 sene önce ailemle datçaya giderken uçağa binmiştik. ilk defa bindiğimden de başıma geleceklerden haberim yoktu. uçağın kalkmasıyla birlikte korkunç bir ağrı her iki kulağıma da saplandı. sakız çiğnedim, esnedim, ağzımı açtım hiçbiri ama hiçbiri yaramadı. kısa süreli uçuş olduğundan da(1 saatti)kalkış ve iniş arası çok kısaydı basınç değişimi çabucak oldu ve ağrım hiç geçmedi. cidden herkes başıma toplanmıştı ve kazık kadar olmama rağmen böğüre böğüre ağlıyordum aynı şeyi istanbula dönüşte de yaşadık hostes hanım teyze bana iki plastik bardağın arasına kaynar peçete koyup verdi kulaklarıma koymamı söyledi. 0,2 kadar falan iyi geldi sanırım.

ama hem gidiş hem dönüşte 4-5 gün geçmesine rağmen üzerinden ağrı devam etti.

istanbula gelince doktora gittik 'bi şey yok yeaa' diyip antibiyotik(??) verdi bana. içmedim ben de... sözlükten okuduğumda burun tıkalıyken binilince de olurmuş. ama tıkalı değildi. orta kulak iltihabı geçirmişliğim var küçükken sayıca onun etkisi olabilir mi? doktor amca beni umursamadı şimdi tabii ki hala kulağım ağrımıyor ama o zamandan sonra hassas kaldı bence metrobüs durakları arasında bile yükseklik farkı varsa hissediyorum misal halıcıoğlu cidden canımı yakıyor.

erasmus gibi planlarım var onu da geçtim moda öğrencisiyim ilerde yurtdışına açık bir meslek olmasına rağmen deli gibi korkuyorum. bunu yaşayan var mı? uçak fobim oluştu yeminle.

 
Orta kulağınız "seröz otit" denen hastalıktan dolayı basınç değişimlerine ortalama insan kulağından daha dayanıksız muhtemelen. Olabilir ama büyük problem değil. Bundan sonra bilhassa inişe geçmeden önce sakız çiğnemeye dikkat edin ve asla uyumayın. Ve binişten (ve mümkünse inişten de önce) mutlaka burnunuzu iyice temizleyin. Son olarak uçuştan önce otrivine, iliadine gibi dekonjestan burun spreyleri de havayollarını genişleterek basınç değişimiyle başa çıkmayı kolaylaştıracaktır. tabii bunları çok üstüste kullanmayın, burun mukozasını haraplayabilir. Geçmiş olsun.


  • makbul jakoben  (08.02.15 16:24:52) 
teşekkür ederim ikinize de

@cosmicstring tıkacım yoktu ama parmaklarımla yaptım kulaklarımı tıkamayı yine bir işe yaramadı

@makbul jakoben hiç uyumadım zaten :( sakız da çiğnedim yaramadı bir işe. giderken değil ama dönerken elimde otrivine vardı hem binmeden hem de uçakta sıktım bana mısın demedi.

sanırım abdullah gül'de de bu varmış ve ameliyatını olmuş. çok korkutucu geliyor bu seçenek de acaba tedavi olarak neler yapılabilir
  • dedi ayca  (08.02.15 16:28:18) 
Otrivine vs de işe yaramadıysa bir de antihistaminik ilaçları denemekte fayda var. Zyrtec vs uçuştan yarım saat kadar önce bir tane atabilirsiniz. Ama gerçekten şiddetliyse ve bu da fayda vermezse seröz otitin agresif tedavisi için bi KBB uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.


  • makbul jakoben  (08.02.15 16:32:25) 
ağzınızı kapalı tutun, burnunuzu sıkın ve tüm gücünüzle burnunuzdan hava vermeye çalışın.

Kulaklarınız dışa doğru açıldı mı yoksa, çınlama mı duydnuz?
  • yatagants  (08.02.15 16:34:18) 
@yatangants sağ kulağım daha tüm gücümle yapmadan acıdı şu an ve kestim yapmayı

ama küçük küçük esnermişim gibi içten kulaklarımı açtığımda(anlatabildim mi bilmiyorum) çıtır çıtır sesler çıkartıyorlar.
  • dedi ayca  (08.02.15 16:46:12) 
Kulak zarinizda veya orta kulakta sorun var o halde. Iyi bir kbb doktoruna gozukun.

Kesinlikle gozukmeden dalis gibi aktiviteler de yapmayin.
  • yatagants  (08.02.15 17:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.