[]

elektrik- elektronik mühendisi kendini nasıl geliştirmeli ?

merhaba ben şuan 1. sınıfa gidiyorum. ileride iş hayatında başarılı yerlere gelmek için neler yapmalıyım öğrencilik yıllarında ? herhangi bir mühendislik alanında olan arkadaşlar tecrübelerini aktara bilir mi ?

1- ingilizcem var. başka yabancı dil öğrenmeme gerek var mı ?
2- yüksek lisans yapmam şart mı ?

bunlaın dışında başka neler tavsiye edersiniz ?

 
dil çok önemli.
ingilizce, daha iyi ingilizce, en iyi ingilizce :)
doğu dilleri faydalı olabilir. rusça olur arapça olur. uluslararası bir pozisyon için önemli olur.

alanınızda iyi olmanız önemli. bir mühendis olarak,

çok iyi matematiğinizin olmasını ve bölüm derslerinde de ilgili olup, wikipediadır, diğer alanlardaki arka planlarını okursanız faydalı olur.
  • gurur  (08.02.15 12:28:11) 
dansa git yoksa kız ortamın olmaz :) mesleki olarak bilemeyeceğim.


  • high hopes of the sozluk  (08.02.15 12:28:46) 
1. eger alaninda iyisen hic gerek yok.

2. kesinlikle iyi üniversite olmadikca sart degil, burda da tamamen kalitene bagli tabi.

kesinlikle bir alanda gelistir kendini, cok oku, cok ögren, kesinlikle kendine yatirim yap, arkadaslarini iyi sec, düsün sürekli.
  • kurnaz  (08.02.15 12:31:28) 
10 senelik bir Elektrik mühendisi olarak cevaplamaya çalışayım..

1) İngilizceyi advanced seviyeye çıkart.İkinci yabancı dili de öğren derim.Lazım olmasa bile kendine yatırımdır yabancı dil ve emin ol harcadığın zaman hiç bir zaman kayıp olmaz.Her zaman faydasını görürsün.Ama öncelikli olarak İngilizcen advanced olmalı.Altyazı olmadan film izleyebilmeli,takılmadan günlük konular hakkında bir yabancıyla geyik çevirebilmelisin.

2)Şart değil ama MBA yapıp farklı kulvarlarda şansını denemek için kağıt üstünde faydası olabilir.Özellikle satış, finans gibi yarı teknik yarı yönetsel bir dala kayabilirsin ileride.

3) Yüksek not almaya değil derslerin mantığını anlamaya çalış

4) İleride öğrenirim-yaparım diye bir şeyleri öğrenmeyi erteleme sakın.Üniversite bittikten sonra bu kadar boş vakti bulamayacaksın.

5) Mesleğinle ilgili hangi alana uzmanlaşacağını düşün düşünmesine ama mağlesef Türkiye şartları gereği mesleğin belli bir alanına uzmanlaşacağım mezun olunca o alanda devam edeceğim deme lüksü yüksek oranda geçerli olmuyor

6) Sadece teoride kalma.Çalıştığın devrelerle,programlarla ilgili bol bol uygulama yap.İleride lazım olmasa bile altyapın sağlam olmalı. İnternette tonlarca elektronik hobi uygulama sitesi,forumu var.Onları takip et.

7) Mezun olunca iyi bir firmada kendini geliştirebileceğin iş bulursan çalışmaya başla hemen aksi durumda hiç vakit kaybetmeden askerliğini yap.
  • turkuaz  (08.02.15 12:58:46) 
daha 1. sinifmissin. cok gec olmadan bilgisayar muhendisligine gec. sana verebilecegim en iyi tavsiye bu olur. elektrik elektronik muh. olup da kendi meslegini yapan insan sayisi %10'u gecmez. ya bankaya girersin, ya danismanlik sirketlerine girersin, yada programci olursun. uc secenek bilg muh icin de gecerli. ilk ikisinde ayni sartlardasiniz ucuncu secenek icin kendi meslegin oldugundan avantajli olursun. gecis yapamiyorsan da alabildigin kadar programlama dersi al.


  • crucio  (08.02.15 13:50:45) 
ingilizce konusunda sıkıntı yok şuan upper- intermediate seviyesindeyim bu yaz ya da önümüzde ki yaz work and travel a katılacağım. zaten öğrenim dili ingilizce dersleri hep ingilizce görüyoruz.


  • lathspell  (08.02.15 17:47:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.