[]

5. kattan atlayan hırsızlar

webtv.hurriyet.com.tr


Videonun en sonunda binayı da gösteriyor. Ölmemelerine şaşırdım. Hadi biri bi kuvvet atladı. İkincisi de atlıyor. Sonra maymuna dönüyorlar, düz yolda yürüyemiyorlar.

Bu hırsızlarda gerçekten deli cesareti var. Aramızda hırsızlarla ilgili anısı olan var mı? Tabii Allah kimsenin başına vermesin.

 
İki kere girdi farklı eve. İlkinde ben bacak kadar veletken ev de sahil beldesinde site içi gelmiş her yeri dağıtmış anneannemden kalma gözlüğü de alıp gitmiş


İkincisi baya tuhaf. Ev yaptırdık biz bahçede eğitimli köpek var evin en hafif uykusuna sahip insanım ben uyanırım hepimize bayıltıcı sprey.
Çok bişey almamış da

Eger uyanık olsaydık evde üç siyah kuşak adamlar sağ çıkamazdı sanırım.


Ya her gece korkarak uyuyorum şimdilerde :(
  • indescribable  (08.02.15 00:22:12) 
bizim mahallede de bir tane hırsız vardı. bir keresinde o da 5. kattan atlamış ölmemişti. kafasına 20 dikiş atmışlardı. yani bu hırsızlarda genetik herhalde atlama huyu.


  • hzben  (08.02.15 00:23:22) 
benim değil ama komşumuzun evine girmişti evin kızının da su içmeye kalkası tutmuş...
kıza bıçak çekmiş, kız çığlık çığlığa, ev halkı uyanmış, bıçağı boynuna dayamış, polisi filan da arayamamışlar haliyle.
kız bi süre boynunda bıçak iziyle ve kısık sesle dolaştı.
o gün bugün babamdan kesin emir var, hırsız girse de, fark etsek de sesimizi çıkarmayacağız :)
o değil de zaten gece ışık hiç sönmez, ben çok az uyuyorum ne ara beni uyurken bulacak bilemem, ben uyanıkken hırsız gelirse napacaksam:D evde tekim, kadınım. bi de deli cesareti bende de var.
  • niye ama  (08.02.15 00:29:18) 
Hırsız değil de, yaklaşık bir ay önce kapkaça uğradım. Hiçbir şeye içim yanmadı da, 3 günlük telefona çok üzüldüm. Adama "Canımı al, telefonumu alma" diye bağırdığımı hatırlıyorum. Adama tekme attım, çanta savurdum ama o iki el, ben tek el yüklenince o güçlü oldu ve koşturmaya başladı çantamla. Ben çığlık atarak peşinden koştum. Yolda çantamı attı, biraz sonra da cüzdanımı. İki kişi sesimi duydu. Adamın peşine düştüler. Ben o sırada attıklarını toplamaya döndüm. Sokağın sonu bir kavşak, kavşağın karşısında da bir kokoreççi var ve bir taksi şoförü yemek yiyor. Kapkaççı ona gidip "Abi, annem ölüyor. Çabuk hastaneye!" diye yakındaki bir hastaneye götürmüş. Bana yardım amaçlı peşinden koşan iki kişi taksi plakasını almışlar ve taksi durağını tanıyorlarmış. Durakta anons geçildi "213 plakalı araçta kapkaççı var" diye, şoför "Yok, benimkinin annesi ölüyor" demiş baskonuştan.

Durağa ulaşınca şoförü cepten aradım, "Yok abla, sen yanlış anlamışsın. Çocuğun annesi ölüyormuş, ben hastaneye bıraktım. Yolda telefonu elinden düşürmedi zaten" dedi. "O telefon benim, benden çaldı" deyince, "Abla, beni de kandırdı. Gider getiririm hemen şimdi onu. Beni kandırmak ne demekmiş gösteririm" dedi. Peşine 4 taksi daha katıldı arama ekibi olarak, bulamadılar tabii ki. Adam durduğu yerde durmuyor.

Karakolda taksi şoförü ile birlikte sabaha kadar ifade verpi eşgal belirledik. Bana saldıran kişi sarışın-kumral arası, 175-180 boylarında ve 20-25 yaş arasındaydı.Sırf bu tarife uyan 792 kapkaççı vardı. Polis "Esmer deseydiniz 5000, 13-18 yaş deseydiniz 20000 kişi çıkardı" dedi. Tiplerine baktığımda bir 40-50'si dışında normal üniversite öğrencisi tipliydiler. Polis onların zaten çoğunun düşük ücretli işlerde çalıştığını, daha fazla para kazanmak için akşamları kapkaççılık yaptıklarını söyledi. Şoför çok gördüğü ve bol bol konuştuğu için o daha iyi anlatabildi. Kaşı, gözü gibi bilgilerin dışında, "Üstünde uzun zamandır gözümün olduğu ama pahalı olduğu için alamadığım bir mont vardı" deyip markasını ve tüm ayrıntıları verdi montunun.

Geçen gün işten geç dönerken yanımda bir adam yakın ve hızlı olarak geçti. Nasıl korktuysam adamın kafasına elimdeki dosyayı geçiriyordum. Sonra o beni korkuttuğu için, ben ona saldırmaya çalıştığım için özür diledik birbirimizden.
  • aychovsky  (08.02.15 00:34:57) 
Yaklaşık on sene önce evimize yatak odamıza girdiler. Giriş katta oturuyorduk. Kuş kadar hafiftir uykum ama baş ucuma kadar gelmişler duymamışım sprey sıkmışlar zannımca. Neyse biz uyurken birden ilk ben sonra eşim uyandı bi baktık odada bir adam deri montlarımızı katlıyor. Eşim bir fırladı ben çığlık üstte annemler oturuyor. Adam bizi. Odanın kapısını tuttu kapının kolunu bırakmıyor duvardan kuvvet alıyor kapı onun yönüne avantajlı eşim çekti o çekti kapıyı açtıramadık sonra sn ler içinde adam kapıyı bıraktı.
Biz peşindeyim girdiği camdan atladı arkasına eşimde atladı. Ama şansa öle bir sis vardıki hırsızın sağamı solamı döndüğünü bile görmedik.arabayla sokak sokak dolaşmıştı eşim bişey bulamadı.
Hırsız baş ucumuzdaki telefonları almış çantaşarı almış en son deri montlara döndüğünde biz farkettik. Çantamı parayı alıp bir köşeye atmıştı komşuşar bulmuştu.
Heryerde simsiyah parmak izleri vardı ama polis bu izlerden bişey çıkmaz dedi. Velhasıl hırsızlar bulunmadı bizim giden 3 telefon ve paraya oldu.
Hayatımda bu olaydan sonra en çok korktuğum şey hırsızdır sabah 5 te girmişlerdi. Ben yıllarca sabah 5 e kadar oturdum hırsız girmiycene kanaat getirip öle uyumuştum
Bizim şöylede ilgiç bir yönü vardı bu olayın iki gün önce camlara demir parmaklık yaptırmak için ölçü aldırmıştık. Belki 20 senelik baba evinde kiracı olarak oturmaya başlamıştık ilk defa hırsızlık olmuştu. Eşim hep o demircilerden şüphelenmişti
  • ayhsegul  (08.02.15 00:51:51) 
Hapishaneye girmemek adına ölmek daha cazip.


  • odiyus  (08.02.15 09:33:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.