[]

aramızda kpss ile bir yere gelmiş olanlar var mı?

evet. kpss a ile, hani şu "kpss + kurum sınavı + mülakat" gibi zorlu süreci atlatıp da bir yere gelebilenler var mı?
ama torpili veya "yüksek referans"ı ile gelenlerden bahsetmiyorum.
cidden çok mu zor bu süreç ile memuriyetliğe gelmek?


 
bahsettiğin süreçte mülakat aşaması olup da herhangi bir torpil -referans olmaksızın kamuda işe girenlerin oranı %10'u geçmez bence. %10 bile yüksek bir tahmin olabilir.

kişisel görüşüm, referans-torpil olmaksızın o aşamalardan geçerek kamuda işe girmek için kurum seçiminde seçici davranmak lazım, bu durumda girmek yine kolay değil zor elbet ama, diğer geleneksel kamu kurumlarında çok çok daha zor.

ikinci bir ekleme daha yapayım böyle bir düşüncen varsa ümidinin yok olmaması adına, kazanamasan bile tecrübe edinirsin, tabi bunun maddi-manevi kayıpları da olabiliyor kişilerde. Ama asil değil de dediğin şekilde davranıp yedekten sınavları kazananlar olabiliyor, ve asil kazananın bir başka kurumu tercih etmesi gibi sebeplerle yedekte olanlara şans doğabiliyor (bu önermem asil olarak kazanan azınlığın varlığını yadsımamaktadır).
  • candanag  (07.02.15 21:11:57 ~ 21:19:59) 
Cok zor.


  • elorelia  (07.02.15 21:13:55) 
bi yerden kasıt nedir mesela?


  • damla cikolata  (07.02.15 21:14:24) 
bi yerlere geldim diyebilirm. ama kpss sadece bi ön koşul. asıl zor olan yazılı sınavı+mülakat süreci


  • vonflatline  (07.02.15 21:16:25) 
evet var


  • accorbite  (07.02.15 21:20:50) 
@damla cikolata: devletin herhangi bir biriminde herhangi bir statü.


  • m e b  (07.02.15 21:39:05) 
var +1 ve bahsedilen %10'luk dilimdeyim, kimseye minnet etmedim, denedim oldu. zor bir süreçti ama oldu. Stratejimi kendim belirledim ama, kurum ve özellikle il bazında..


  • Improbable  (07.02.15 21:49:24) 
öyleyse kesinlikle var. ama kolay bi süreç değil hemen moral bozmamak gerek. bi çok sınav var hadi sınavı geçiyosun mülakattı zarttı zurttu. umarım istediğin mutlu olacağın bi işin olur


  • damla cikolata  (07.02.15 22:15:37) 
abartıyorsunuz. uzanamadığınız ciğere mundar demeyin. %10 demişler, şaka mısınız? başarısızlıklarınıza bahane ararsanız daha çok yakınırsınız. torpille giren %10'dur ancak.


  • antikadimag  (08.02.15 08:24:26) 
@antikadimag: ben bir de rakip azaltmak adına da öyle konuştuklarını düşünüyorum.
tabii sözüm meclisten dışarı.

  • m e b  (08.02.15 13:18:16) 
açıklama yapmak zorunda hissettim kendimi,

ben bu bahsettiğin yollardan geçeli 10 yılı geçti, rakip falan değilim, o dönemde gözlemlediklerim ve sonrasında çeşitli kurumlardan arkadaşlarımızdan edindiğim bilgiler çerçevesinde öyle bir oran verdim. Bu süreç içerisinde olumlu ya da olumsuz gelişmeler olmuştur her bir kurumda detaylı olarak ben de bir şey diyemem, memurlar.net gibi ortamlarda bahsedenler vardır belki bilemiyorum referans-torpil olmaksızın girme hususunda, ama kaymakamlık gibi bazı mesleklerde ben hiç duymadım referans-torpil olmaksızın gireni. Ha ama mesela Kültür Bakanlığı bilmem ne uzmanlığında falan olabilir, değişiklik gösterebileceğini söylemek istedim sadece. Umarım dediğiniz gibi çoğu kurumda KPSS+kurum sınavı+mülakat performansları başlı başına geçerli oluyordur.
  • candanag  (08.02.15 13:50:35) 
@candanag: ben cidden verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. öyle bir cümle kurmamın sebebi; böyle tiplerin de olabileceği yönündeydi. bir sürü platformda daha sınavlar başlamadan "çok zor. boş yere girmeyin. girseniz de memnun olamazsınız çünkü bu meslek çok zor." gibi caydırıcı ve hiç de iyi niyetli gibi durmayan sözler sarf ediyorlar.


  • m e b  (08.02.15 14:03:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.