[]

yatırım ve para işleri

Yüklü paranız var ve bu parayıda uzun süre kullanmayacaksanız ne yaparsınız ?
-Vadeli hesap TL dısında diğer para birimlerinde mevduat oranı çok düsük ve bir kriz çıkarsa TL birden değer kaybedebilir ..

-Gayrı menkul vb İlginç bir şekilde devamlı değer kazanıyor

-Borsa da işletme

-Diğer ?

Sizin yorumlarınız nedir ?

 
İlk tercihim Borsa'daki büyüme beklentisi yüksek blue-chip firmalar olur. Ama Türk borsası değil, ABD ve uluslararası borsalarda. Türk Borsasından bir süre uzak durmak lazım.

Ama bunla uğraşamam diyorsanız, tarım arazisi veya arsa alın. Merkezi yerde gayrimenkulün her türlüsü de size kazandırır.

Diğerleri için ise sıralamam şu şekilde olur: vadeli>bono>dolar
  • maxim gorki  (07.02.15 20:23:57) 
bu işlerde risk algısı önemlidir, kişinin mülkü var mı? yaşı kaç, nasıl geçiniyor, bahsettiğin uzun süre sonunda para tamamen batsa ne olur vs.
Ben genelde parayı dolara yatırmayı tercih ediyorum sebebi de dünyada veya TR'de kriz olursa dolar artıyor, elimde dolar olacağı için işlerim kötü gitse bile veya işsiz kalsam bile göreceli olarak korumalı oluyorum, kriz olmazsa işsiz kalmam daha düşük ihtimal, dolarlar pek para etmiyor ama maaşım devam ediyor.
bir nevi kişisel hedging
  • blackorse  (07.02.15 20:31:46) 
fund me baby.


  • redmiz  (07.02.15 20:32:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.