[]

doğalgaz bu muymuş?

gün itibari ile dairelere doğalgazı verdiler ama bilemedim tam olarak. yani çok az ısıtıyor. kaldı ki hava da iyi. soğuk bi memlekette de yaşamıyorum. acaba eksik yaptığımız bir şey mi var? yeni bi bina.

seçimi 5 yaptık. en yüksek 5 değil mi? ona rağmen neden bu kadar az ısı veriyor acaba? ne yapmak lazım?

bi de seres marka doğalgaz sayacı (sanırım) var. üstünde 26 yazıyor. o ne demek oluyor? yakılan mı yoksa ödenecek tutar mı?

 
Yeni binalar bir süre zor ısınır diye biliyorum. Sayaçta yazan kullanılan doğalgaz metreküpüdür. Isınmıyo diye abanmayın, fatura gelince ağlarsınız :) .


  • hala mi ceren yahu  (07.02.15 18:16:55) 
Kombinin suyu yoktur.
ya da peteklerde hava vardir.

  • rayde  (07.02.15 18:17:12) 
petekte hava vardır.


  • Lt. Col. Frank Slade  (07.02.15 18:17:44) 
kombi yok. merkezi sistem bina. yeni bina olduğu için mi geç ısıtır? konu hakkında zerre fikrim yok. peteklerin havası var mı yok mu onu nasıl kontrol edicem?


  • nemo problemo  (07.02.15 18:31:40) 
judagor, eğer dediğin gibi ise ve biz hiç kapatmadan bunu açarsak bize ay sonu 5 bin tl gibi bi fatura gelmesi lazım en az. çünkü doğalgaz açılalı daha 1-2 saat oldu ve 26 yazıyodu üstünde.


  • nemo problemo  (07.02.15 18:38:36) 
Petekleri kontrol edin her yeri eşit ısıda olmalı. Petek genelinde isi dengesizliği varsa hava vardır, alınması gerekir.

Diğer odalardaki peteklerin de birbiriyle ısısı ayni olmalı. Elle olcebilirsiniz. Yani bir odadakine el degmezken diğer odadaki ilik olmamalı.

Yeni binalar zor ısınır,sadece bu aksam 5 de yakıp sonra 1-2 arası bir değere çekin ama aksi halde çok fatura ödersiniz. Normal şarlarda 2 kademede 2 günde sıcacık olur eviniz.

Eğer peteklerde hava varsa boşuna 5 seviyesinde yakmayin. Mutlaka havasını alin bu aksam. Aksi halde boşa giden isi ve fatura olur.
Bir de peteklerin yanindaki (genelde sağında)isi ayarlama vanalarinin sonuna kadar açık olduğundan emin olun.alt üst iki tanedir ikisini de açın. Üzerinde + ve - vardır. Artiya doğru çevirin.
  • balik kraker  (07.02.15 19:40:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.