[]

by pass operasyonu gerçekten gerekli mi?

arkadaşlar merhaba.

babam çarpıntı şikayetiyle hastaneye gittiğinde, "anjiyo yaptırırsan iyi olur" tavsiyesini dikkate alarak bilekten anjiyo oldu

anjiyo sonucunda hemen ameliyata almalıyız dediler. biz anlamadık, damarda sadece daralmas var yazıyordu raporda tıkalı damarı yok. stent yada balon uygulaması yapılmadı özel hastanenin gazına gelip acele etmedik. sağda solda soruşturacağız.

benim merak ettiğim bu şekilde, tıkalı damar olmadan bir yakını bypass geçiren var mı?

anijoyodan sonra prof ile görüştüm, anjiyo raporuna bakarak babanız 3 ay içinde büyük ihtimalle kriz geçirecek, 1 sene içinde mutlaka geçirir dedi. o yüzden heme yatırıp ameliyat olması lazım dedi. böyle bir şey mümkün olabilir mi? afalladım resmen. açıkçası emin olamadık. özel hastane olduğundan özellikle şüphelendik.

ne olursunuz bir fikir verin. tıp okuyan arkadaşlar, doktor arkadaşlar çok sevinirim.

 
doktor falan degilim ama benim babama da ayni sekilde tikali damar olmamasina ragmen bypass yapilmasini onermislerdi. doktorun bir bildigi vardir deyip kabul ettik. su an cok sukur sagligi yerinde, bir sıkıntısı yok.


  • vudin  (07.02.15 18:08:05) 
kasaba giderseniz size et satar, manava giderseniz sebze. O yüzden bence 1-2 kardiyoloğa mutlaka gitisn babanız.


  • spankenstein  (07.02.15 21:12:06) 
İdeal olarak by-pass kararları, kardiyologlar ve kalp damar cerrahlarından oluşan karma bir kurulca verilir. Sadece kalp damar cerrahının önerisiyle by-passa gitmenizi önermem. En azından bir kardiyoloğun görüşünü alırsanız iyi olur.


  • makbul jakoben  (08.02.15 03:18:10) 
bazı kalp ameliyatlarını ve ekipmanlarını belli hastaneler dışında kullanımını SGK ödemiyor. bezmialem hastanesine gitmende fayda var.
www.bezmialemhastanesi.com

  • baydemir  (08.02.15 20:15:24) 
bir arkadaşımın babasına 3 doktor illa by pass dedi, ama bir profesör %90 tıkalı damarı anjio ile açtı.

tamamen doktora bağlı,bi kaç doktor daha dolaşın kesinlikle.
  • neferkitty  (08.02.15 20:18:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.