[]

niye kadın kuaförleri erkek?

çok saçma değil mi lan?
ne alaka yani? kadınlar saç kesemiyor mu?



 
evet tr'de çok yaygın, bence de saçma. yani değil ama kadın kuaför de olmalı. almanya'da kadın kuaför daha çok mesela. erkek kuaförlerinde de kadın daha çok.


  • Lt. Col. Frank Slade  (07.02.15 17:23:42) 
benim birkaç kadın kuaförüm oldu, gayet de iyi kesiyorlardı. erkek saçı daha zor kadın saçından.


  • loveinaflipbook  (07.02.15 17:27:09) 
ilk defa düşündüm bunu doğrusu ama eskilerden beridir saç kesme işi erkeklerce yürütülmekte bu memlekette.
ayrıca, malum çıraklık sistemi var, yani herkes direkt kuaför/berber olamıyor.
bir süre çırak takılıyorlar.
küçük çocuklar bu işe, geleneksel olarak, bildiğiniz mahalle berberinde yer süpürmekten başlıyorlar. sonra sonra kalfalık belgesi ve ustalık belgesi alıyorlar.
bu iş de erkek berberlerinde oluyor. kız çocukları daha nadir çalışmaya yönlendiriliyor. nispeten ileri yaşlarda da kızlar sanırım bu sürece yönlendirilmiyor.

hiç kadın kuaförüne girmedim ancak içeride yer süpüren kız çocukları olduğunu düşünmüyorum. özetle, erkek berberlerinde yer süpüren erkek çocukları ileride berber/kuaför oluyorlardır herhalde diye düşünüyorum.
  • furciferpardalis  (07.02.15 18:51:14 ~ 19:48:08) 
kadın kuaförlüğüne çırak gibi gelen kızlar genelde ağda, manikür pedikür, kaş gibi şeyler öğreniyor (okuldan gelenler de). öyle olunca kesim işleri erkeklere kalıyor olabilir.


  • kayranin kedisi  (07.02.15 19:55:34) 
bunu kuaförüne sorsana hanımkızım
:)

  • titiraprap  (07.02.15 20:07:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.