[]

Kedi Sevenler vs Köpek Sevenler

Bu insanlar arasında ciddi karakter farklılıkları olduğunu görüyorum.
Genelleme yapmadan;
size de böyle gelmiyor mu?


 
İkisini de besliyorum. Bence rastlantı. Ama sadece kendi gözlemlerime dayanarak, hayvanlarla kafayı bozmuş kişiler genelde kedici oluyor.


  • once  (07.02.15 14:43:02) 
Kedi sevip de köpek sevmeyeni görmedim, ama köpek sevip de kedi sevmeyeni ve bir de kediye köpek gibi insana bağımlı değil diye nankör diyeni çok gördüm. O yüzden bana da öyle geliyor.

Köpek sevip kedi sevmeyen insanlar bence ilgi odağı olmak isteyen, ilgiye muhtaç kişiler. Kedi sevip köpek sevmeyen görmediğim için onlarla ilgili tespit yapamıyorum ama köpek sevmeyeni de sevmem; köpek gibi vefalı bir hayvanı sevmeyen kişi vefasızdır diye düşünürüm.
  • whimsical  (07.02.15 15:01:35) 
kedi sevenler içine kapanık daha ev insanı gibi oluyorlar. köpek sevenler daha sosyal daha dışavurumcu. bence tabi.
iflah olmaz bir kedi severim

  • wild honey suckle  (07.02.15 15:05:38) 
Ben farketmedim. Nasil karakter farkiliklari mesela?

Ben hayvan beslemiyorum ama kedi severim, kopekten zerre kadar haz etmem. Kopek sevenler ile aramdaki karakter farkini fatkedemedim.
Varsa ben de merak ettim bu karakter farkini.

Edit: yukarida soyledigim sey ayni zamanda whimscal'a cevap olmus.
  • delifaruk  (07.02.15 15:05:39 ~ 15:06:24) 
neden sevmiyorsun faruk?
duyuru ile alakalı olarak soruyorum bunu

  • kahve kokusu  (07.02.15 15:10:38) 
Aslina bakarsan sadece gorsel acidan sevmiyorum. Bir kopege ay be kadar tatli, ne kadar sirin diyemiyorum hicbir zaman. Hicbir kopege yanadip sevesim gelmiyor, hoş gozukmuyorlar bana. Biraz da tiksinti veriyor acikcasi, o yüzden hic sevimli gelmiyorlar bana. Ama guzel bir kediye hayranlikla bakabiliyorum. Mesela arkadasimin bir kedisi vardi eskiden, o kadar sevimli geliyordu ki bana biraksalar sikip oldurecegim hayvani. (Yanlis anlasilmasin, turkce karakter olmadigi icin "sikip" yazdim:)
Ayni arkadasim 4-5 tane köpeği de vardi, hicbirini sevmezdim. Hicbir kopegi sevmedim simdiye kadar. Kopek korkum falan da yok.

  • delifaruk  (07.02.15 15:20:54 ~ 15:21:30) 
wild honey suckle'ın yazdığına kısmen katılıyorum.

Mesela kedini alıp sokağa da çıkamıyorsun, kısa bir tatilde yanına da alamıyorsun; çünkü kedi mülkiyetçidir, yer değişikliğini sevmez. O yüzden de kedinin ihtiyaçlarını karşılayabilen insanlar daha evcimen oluyorlar.

Köpeğinle ise yürüyüşe, koşuya çıkarsın; tatile giderken onu da yanına alırsın ve sen yanında olduğu sürece gittiği yerde rahat eder. Sosyal hayvandır. O yüzden sosyal insanlar tercihlerini köpekten yana kullanabilirler.

Yine de tam bir ayrım sağlamıyor bence. İçe dönük insan da köpek sevebilir, dışa dönük insan da kedi sevebilir. Sorumluluğu alma kısmında ise sevgi yetmiyor. O kısımda yukarıdaki gibi bir ayrım yapabiliriz.
  • whimsical  (07.02.15 15:22:26 ~ 15:25:39) 
Sanirim bu konuda da istisnayim.
Kedileri seviyorum ama evcimenlik konusunda kusaca soyle soyleyeyim, evi otel gibi kullaniyorum. Canim cikmak istiyorsa kar kia dinlemem asla. Evde pek vakit gecirmem.
Ama dedigim gibi, kedi beslemiyorum, sadece seviyorum onlari.
  • delifaruk  (07.02.15 15:29:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.