[]

sürekli sarhoş gibi hissetmek

özellikle son zamanlarda yaşadığım bazı sıkıntılarım oldu, zor zamanlar atlattım, ama atlattım yani, şu an kafamı kurcalayan pek bir şey kalmadı gibi. en azından düşünüp düşünüp ağladığım bir şey yok artık.

ancak o sıkıntılı dönemimden bu yana hep böyle bi sersemlik hissi var, insanlarla konuşurken odaklanamama durumu var. mesela dün akşam çok sevdiğim bir arkadaşımla telefonda uzun uzun konuştuk, bana tek tek haftasonu planını anlattı, dün akşam için yapmayı planladığı şeyi de söyledi ama ben telefonu kapattıktan hemen sonra unuttum ne olduğunu. böyle ufak tefek şeyler birikip birikip bu kez bu tür sıkıntı yapmaya başladı bende.

uyku düzenim pek yok. geceleri barda çalıştığım için, çalışgtığım günlerde saat 2'den önce eve gelemiyorum. öyle olunca öğlene kadar uyuyorum. ama son 2 haftadır çalışmıyorum da. ona rağmen sürekli uyuyorum, ve bu sersemlik hissi sürekli var. bak hatta hala var, ne yazdığıma tam olarak odaklanamıyorum. ve öyle basit sersemlik de değil aslında. akşamdan kalma gibi, veya tam böyle çakırkeyf-sarhoşluk arası gibi bi mod.

neyse, nedir bu? nörolojik bir şey midir? hangi doktora gidip ne anlatmalı ki bununla ilgili? 2 gün sonra türkiyede olacağım hazır gitmişken kolay yoldan bunu aradan çıkarayım diyorum hangi bölüm ilgileniyorsa.

 
öncelikle bir aile hekimine gidip derdinizi anlatıp basit bir kan testi yaptırın. b12 ya da D vitamini eksikliğiniz olabilir. pek düzenli ve sağlıklı besleniyor musunuz bilemedim.

bir de elinizden geldiğince spor yapmaya olmadı yürüyüşe çıkmaya çalışın. uyuşukluğun gitmesinde çok faydalı oluyor.
  • mea maxima culpa  (07.02.15 15:00:10) 
beslenmem de düzenli değil sayılır. spor olarak da, her gün zorunlu yarım saatim bisiklet üzerinde geçiyor zaten. bu spordan sayılır mı bilemedim. ama d vitamini eksikliği olması büyük olasılık. öyle yapayım ben en iyisi.


  • letheavendangered  (07.02.15 15:16:36) 
karnının aç galiba. eppek ye.


  • zbrs  (07.02.15 15:29:31) 
uyuşturucu kullanıyor musun?


  • hzben  (07.02.15 17:59:04) 
nöroloji ya da psikiyatri uzmanına danışın, dikkat eksikliği ya da depresyon gibi sanki..


  • hana bi  (19.03.15 00:40:43) 
aile hekimine ek olarak kan tahlilinin ok olması durumunda geçerli önerim tabii.


  • hana bi  (19.03.15 00:41:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.