[]

bu internet bağlantısının sorunu nedir?

online oyunlarda ping sürekli olarak değişiyor ve 40 dakikalık bir oyunun sadece %5-6'lık kısmında ideal seviyede kalıyor. sürekli dalgalanıyor ve normal olmayan seviyelerde geziniyor.

buna karşılık digiturkplay'de genelde 1200kbps'de yayın izlenebilirken, yine yayının %20-30'luk kısmında 800kbps'e düşüyor. twitch'te medium kalitesinde (480p) ise yayın izlenemiyor, sürekli takılıyor.

internet zaman zaman var görünmesine rağmen kopuyor, bazen birkaç dakika içinde kendiliğinden gelirken bazen modeme reset atılması gerekiyor. modem değiştirildi, aynı sorun sürüyor.

oyun sunucularına ping atıldığı zaman ise problem görünmüyor. internet bağlantısında genel olarak bir yavaşlık yok. yani bir site açarken, video yüklerken her şey normal. ama oyun oynanmıyor, yayın izlenmiyor, net ara sıra kopuyor vesaire...

***

problem ne olabilir böyle bir hatta? evdeki diğer kullanıcılardan kaynaklanan bir sorun yok. evde kimse yokken, diğer tüm cihazlar kapalıyken de oluyor bu. ttnet sürekli işte yok dns değiştirin yok şöyle yapın diyerek başından savıyor.

bu arada internet hızını bilmiyorum, eve sonradan geldim ben, evde olmadığım için bakamıyorum da ama yavaş mavaş değil yani hatta arkadaşın dediğine göre fiber. gerçi benim bildiğim bu semtte fiber yok da neyse.

burda 8mbps var, çatır çatır oyun da oynanıyor video da izleniyor. hatta akk saçmalığına ulaşana kadar yayınlar en yüksek kalitede izlenebiliyor donmadan. evde niye böyle? ne yapcaz biz bunu?

 
benim masaüstü bilgisayarda internete bağlanmak için kablosuz modem var. masanın üzerinde bazı yerlerde %60'la çekerken iki santim yanda %20'yle çekiyor, bu da online oyun oynarken ping sorununa yol açıyor. sen de internete kablosuz bağlanıyorsan pingin yüksek olmasının nedeni bu çekiş gücü olabilir.

mesela geçen gün benim modem sabit durmasına rağmen internet çekimi %42'yle %30 arasında değişiyordu. counter oynarken %42'de güzelce akarken %30'a düşünce hemen ping yükseliyordu. modem odana çok uzak değilse metresi 1 liradan ethernet kablosu almayı deneyebilirsin.
  • edy  (07.02.15 14:50:21) 
modemle aramda biraz mesafe var ancak bir önceki evimle aşağı yukarı aynıdır diye tahmin ediyorum. üstelik geçtiğimiz evdeki modem külüstürken bu bayağı kaliteli bir zımbırtı, çekim gücü falan daha yüksektir diye tahmin ediyorum.

bağlantıyı üç kişi kullanıyoruz. ben ethernet kablosuyla bağlanırsam bu ev arkadaşlarımın hızını düşürür mü? eve döndüğümde, modemin yanına yanaşıp deneyeyim bir de oynamayı. ama ben açıkçası bundan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü ara sıra kopmalar ve yavaşlamalar oluyor. bunun dışında sağlam.

ayrıca bu kopma ve yavaşlıklar, modeme benden çok daha yakın olan arkadaşımın odasında da oluyor. bizzat şahidim. yani internet yavaşladığında veya koptuğunda hepimize kopuyor. ben o yüzden modem mesafesiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum, ki şu an bulunduğum ortamda da modem en az evdeki kadar uzakta bana. çatır çatır oynanıyor. bu ara saçmalıyor gerçi ama hatta bir problem var, ondan dolayı olsa gerek.
  • what is love  (07.02.15 20:54:54) 
kablosuzla bağlanınca sinyal gücü yazar zaten. o iyi ya da mükemmel yazınca güzel çekiyor, ordan bakabilirsin.

kabloyla bağlantı arkadaşların hızını etkilemez ama anlattığına göre sorun kablosuz bağlantıda da olmayabilir. arada modem kopuyor olabilir internetten.

dediğim gibi diğer arkadaşlarında ping sorunu yoksa ve sende varsa o sinyal gücünden kaynaklanıyordur büyük ihtimal.

edit yapıyorum: valla bilemedim, ama son olarak virüs programın varsa onu kapatıp oyuna girmeyi deneyebilirsin. kolay gele.
  • edy  (07.02.15 23:36:39 ~ 08.02.15 00:45:47) 
yok yok dediğim gibi problem genel. bende gidince onlarda da gidiyor. ayrıca bağlantı her zaman mükemmel görünüyor, o anlamda bir gerileme olduğunu hiç görmedim. ev arkadaşlarım online oyun oynamadığı için onlarda ping durumları nasıl oluyordur bilemiyorum, ben oyun sunucusuna ping attığımda da her şey normal görünüyor hani o yüzden o veriyi sağlıklı kabul edemiyorum.

problem böyle olunca ttnet de iplemiyor, delireceğim valla.
  • what is love  (07.02.15 23:40:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.