[]

Akademisyen ingilizcsiyle alakali bir soru?

Okulda hocalar var, cv'ye baksan manyak,doktorasini amerikada yapmis, bilmem kac sene orada kalmis vs.

Gelgelelim adamlar ciddi manada zor konusuyor ingilizceyi. Aktarma sikintilari var. Cogu zaman duzgun cumle bile kuramiyolar.

Normal mi?

 
Bazıları orada sadece Türk öğrencilerle takılıyor. Cemaat evlerinde kalanlar sadece birbirleri ile zaman geçiriyor, dışarıya açılmıyorlar. Hocaları ile iki kelam ederlerse ediyorlar. Bu yüzden İngilizce ileri bir seviye olmadan dönebiliyorlar.

Bazılarında da dil yeteneği olmayabiliyor, zorlayınca o kadar edebiliyor.

Ama genelde iyileştirip dönüyorlar.
  • aychovsky  (07.02.15 07:58:44 ~ 07:59:22) 
Yo bizde bi PROF var ingiltere de 3 farklı okulda okumuş ama gel gör ki anlaşılmıyor ingilizcesi nasıl doktorayı bitirip ülkeye döndü hayret


  • indescribable  (07.02.15 08:13:20) 
akademisyen ingilizcesinde "doktorayı yapayım da gerisi önemli değil" mantığı var. benim hocalarım mesela ingilizce sunum yapacak kadar hakim değil ama adamlar prof. meslek açısından kabul edilemez, bence utanılacak bir durum. zira uluslararası bir sempozyumda yabancı konuklar soru soracak diye ödü bokuna karışan bir çok hoca gördüm.


  • cannibal corpse  (07.02.15 08:26:34) 
okumuyorsa, yazmıyorsa, konuşmuyorsa dil çok kolay geriler diye de ekleme yapayım.

bildiğin unutmuş da olabilir.

malum memleketimizde okumak ve yazmak sevilmez. herkes tv seyretmeye meraklıdır.
  • mea maxima culpa  (07.02.15 12:29:37 ~ 12:30:24) 
Türkçe'yi düzgün konuşamayan İngilizce'yi de düzgün konuşamaz. Öyle kişilerin Türkçe'lerine de dikkat edin, yine kendilerini anlatmakta zorluk çekeceklerdir. Bu dile yatkınlıkla alakalı bir şey sanırım. @aychovsk'nin de dediği gibi gittiği yerde sürekli Türklerle takılmalarının da etkisi büyük.


  • bazilika  (07.02.15 12:32:50) 
iş doktoraysa, önemli olan yazmak. yazabiliyorsa her türlü yapar bitirir o doktorayı, makalesini de yazar, prof. da olur.
ingilizce sunum yapamıyorlar diyorsanız, akademik sunum yapan bir japon görmenizi dilerim; adamların işi bu eksiklerini fazla fazla kapıyor ayrı...

tabi, nihayi olarak, tamamen kendini geliştirmekle ilgili ama aklınıza soruyu getiren, "hocalarım dandik mi?" düşüncesiyse ingilizceyi düşünmeyin.

Makaleleri var mı, bu makalelerde kaçıncı isimler, hep ikinci üçüncü isimler mi, birinci isim bir iki makaleleri mi var sadece? makaleleri kaç tane referans almış. size hocaların çaplarını en iyi bunlar söyler.

Mesela hocanızın 10 tane makalesi varsa ama hep ismi ortalarda-sonlardaysa muhtemelen hoca politik olarak ilk isimlerin önünü açıyordur, karşılığında ismini ekliyorlardır.
10 makalede ortada-sonda ama birinci isim olduğu, sadece bir ya da iki makalesi mi var; o zaman, o makaleyi,çalışmayı asıl yapanlar, hoca doçentliğe-profesörlüğe yükselsin diye hediye etmişlerdir. Böylece hoca da onların önlerini daha kolay açabilir. win-win bir çeşit.
Hocanızın makaleleri sürü sepet ama kötü dergilerde mi ya da referansı hiç yok mu; o zaman hocanın akademik çevrede yeterli saygınlığı yoktur, öyle çerezlik işlerle kendi çapında takılıyordur.
  • furciferpardalis  (07.02.15 19:16:14 ~ 19:22:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.