[]

kurmak ya da kurmamak... windows se7en

elimde bir netbook var (asus 1000h)
xp yavaştan kasmaya başladı, bugun-yarın format atacağım, acaba diyorum windows7 kursam ne olur, kaldırır mı benim ufaklık bunu.
ya da netbooklar için özel windows7 sürümleri falan var mıdır..
ya da ben xp kursam ama onun üzerine bişeyler kurup windows7 gibi görünmesini ve işlevsel olmasını sağlayabilir miyim? bunu yapabilsem bile sakın yapma diyen birileri var mı burada?

 
1. kur. kesinlikle kur. kaldırır. 512 ram'li p4 3ghz ht işlemcili bi makinaya kurmuştum geçenlerde. bana mısın demiyor. asus 1000h'ın 1 gb ram'i olması lazım. işlemcisi de atom olsa da yine de süper çalışır. arkadaşım acer'ın netbook'una kurmuştu. süper performansı vardı. senin de memnun kalacağına eminim.

2. sanmıyorum. yine de hız açısından tatmin olmazsan eğer, görselliği minimuma çekebilirsin.

3. xp kursan, windows 7 gibi görünmesini sağlayabilirsin gayet tabii. bunun için 3. parti yazılımlar mevcut fakat tavsiye etmem. daha da beter olur sistemin bi süre sonra. hiç bulaşma bu seçeneğe derim.
  • killer  (16.08.09 16:06:08) 
xp kadar stabil ama vista kadar performans canavari. xp den sasma. hele ki netbooksa.


  • that was just a dream  (16.08.09 16:07:13) 
vista kadar sistem canavarı değil kesinlikle. vista ile kasan laptop'um (1.6 ghz, 2 GB RAM) win7 ile aslanlar gibi çalışıyor, gayet memnunum.


  • tberk  (16.08.09 16:20:04) 
tiny 7 experience diye bir windows 7 sürümü var, gereksiz sürücüler ve programlar çıkarılarak düzenlenmiş bir versiyonu, 700mb boyutunda ve kurulum sonrası 150mb kadar kaynak harcıyo. denemenizi öneririm.


  • sheeper  (16.08.09 19:46:13) 
tiny7 kurdum ama driverlari bulamadim, siz nerden buldunuz yahu... bir de nasil turkceye cevrilecek bu simdi


  • de jure  (18.08.09 01:17:52) 
tiny7'i denememiştim ama orada da windows update fonksiyonu olması lazım. kaldırmamışlardır heralde tiny diye. windows update'ten otomatik buluyor yani.
aynı update bölümünden de dil güncelleştirmelerine bakıp, tr paketini indirebilirsin.

  • killer  (19.08.09 21:42:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.