[]

başkanlık sistemi üzerine

şimdi olur da akp bi yolunu bulur başkanlık sistemini getirirse;

1)yeni başkan otomatikman cumhurbaba tayyip mi olacak? yoksa başkanlık seçimi mi yapılacak?

2)akp başkanlığı getirirse, eyalet uygulaması da getirmeyi mi planlıyor? yoksa sadece doğu bölgesine mi özerklik tanınacak (zaten resmi bir söylem yok bu eyalet/özerk bölge hakkında biliyorum ama hadi oldu diyelim hangisi olacak sizce?)

 
oylamada geçici hüküm gelecek tayyip başkan olucek.

eyalet sistemi yok. özerklik için yerel belediye yetkilerinin artırılması planı var
  • efrasiyab87  (06.02.15 17:08:59) 
belediye yetkisi arttırılması fikri var da valiler de halk tarafından seçilebilir yereli güçlendirmek için. ama tabii cumbaba her şeyi kendi belirlemek istiyor, böyle fikirlere sıcak bakmaz. o ne derse o.


  • darkredanger  (06.02.15 17:34:05 ~ 17:34:20) 
1) çok büyük ihtimalle bir sonraki seçim zamanında yürürlüğe girer. düşünün cumhurbaşkanlığı süresi 5 yıl, tayyip erdoğan'ın 4 yılı daha var en az. yani şimdi seçim olacak, yeni meclis kurulup yeni anayasa yapılacak, tam meclisin yenilenmesi gereken dönemde cumhurbaşkanının da görev süresi doluyor. yani biraz karışık oldu da kısacası bir sonraki yasama döneminde uygulanır.

2) başkanlık sistemi öyle kötü bir sistem değil. bizim için de değerli bir sistem bence. bende eyalet sistemine geçebileceklerini zannetmiyorum ancak yerel yönetimlere büyük ölçüde özerklik verebilirler. inşallah yapacaklarsa böyle yaparlar en azından. yerel yönetimlerin, demokrasi adına güçlendirilmesi gerekiyor.
  • cinayet saati  (06.02.15 18:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.