[]

Sakinleştirici / Sınav Stresi

malum bu ay sonu sınav (katiplik sınavı) var ben martta sanıyordum, tarih öne kayınca birden panik oldum, ne yapacağımı şaşırdım, konsantre olamıyorum, yapamıyorumm.. bu arada hiç bilmediğim bir klavyeyi öğrenmeye çalışıyorum.. bir arkadaşım hafif bir sakinleştirici kullan iyi gelir dedi, annem cipralex ya da efexol kullan hafif onlar dedi, teredütte kaldım..

bir de şu var: inanılmaz bir sinir var, aynı zamanda baş ağrısı var son günlerde, ara ara burnum kanıyor, şakır şakır kanama olmuyor hiç kanamış oluyor gece, sabah temizlerken fark ediyorum..

normalde takmam böyle şeyleri ama niye şimdi böyle oldu bilmiyorum..

bana bir akıl verin lütfen, parmaklarım titriyor sürekli o kadar zorlanıyorum ki, klavye başına geçtiğim an ellerde bir hissizlik var uyuşukluk var, hızlı yazmaya çalışınca titriyor..

ne yapsam ben?

teşekkürler..

 
oeeh efexor falan kullanma bence. passiflora is gorur gibi. onu danis eczacina.


  • mal gibiyim  (06.02.15 13:40:51) 
passiflora hap +1 işini görür, plasebo değil.


  • zebragibi  (06.02.15 13:56:06) 
Efexol dan kastiniz efexor ise sakin kullanmayin. Venlafaksin vardir icinde, iyi sinir gevsetir ancak bagimlilik yapar. Yoksunlugu eroin ile yarisan bir madde.

Ben yaklasik 8 aydir birakmaya calisiyorum. Umarim bu ay bitecek.
  • joy luck club  (06.02.15 13:57:43) 
burun kanaması durumu hoş değil. demek ki kan basıncın fazlaca artıyor. sarı kantaron veya melisa çayı için bence. doktora gitmeden ilaç kullanmayın.


  • mellifica  (06.02.15 13:58:08) 
Baraşarcağına inanmayla başla. biraz psikolojik gibi geldi bana, ki bilirim o stresi ama ilk denemede başarılı olmuştum ben. klavyeni değiştirmeseydin iyi olurmuş, Q klavyeyle de girebilirdin sınava.(muhtemelen Q'dan F'e geçtin diye söylüyorum) artık geri dönüşü yoksa bol pratik yap. uygulamalı sınav yap hatta kendine, bildiğin kronometre falan tut ve hatasız yazmaya çalış ya da mümkün olduğunca hataların az olsun.

Sakinleştirici hakkında pek fikrim yok malesef.. şu an herhangi bir işte çalışmıyorsan bol sınav pratiği yanında yürüyüş de yap, kampa gir resmen. yoksa şimdiden titreme varsa sınavda zangır zangır titrer o parmaklar, en rahat adamın bile titrer, kendimden biliyorum. 30-40 kişi aynı anda klavyelere abanınca manyak bi ses olur gerilirsin. hızlı yazmaya kasma, öncelikle doğru ve eksiksiz yazmaya çalış, sonra hızlanırsın. Geri dönüp hataları düzeltme gibi bi imkanın olmadığını unutma
  • Improbable  (06.02.15 14:09:14) 
@joy luck club; evet yanlış yazma ihtimalim çok yüksek hap isimlerini bilmiyorum pek, kesinlikle sürekli kullanmayı düşündüğüm bir şey değil hap, bu yüzden bağımlılık yapan bir hap kullanmayı düşünmem, ben pazartesiye kadar dayanıp bir doktora gideyim..

buraya yazma sebebim aslında belki başka önerisi olan biri vardır diyeydi, günlerdir evden çıkmayıp çalışıyorum ama olmuyor bir türlü, sınava kadar çıkmamayı düşünüyordum ama son halimden sonra yarını farklı değerlendirmeyi düşünüyorum, belki tiyatro, deniz havası vs. iyi gelir diye umuyorum..
tekrar teşekkürler..
  • mutekebbir  (06.02.15 14:10:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.