[]

birtakım bankalardaki maaş hesaplarımı kapatıcam

eylüldenberi girdiğim üçüncü iş. diğer iki işyerimde açtırdıkları akbank ve garantiye ait maaş hesaplarımı acil kapatmam laızm. öyle boş yere duruyorlar, hizmet bedeli, kart ücreti vs çekerler, hele garantiden feci tırsıyorum. geçen bi mesaj yollamışlar, yeni yıldan sonra hesabınızdan şu kadar para çekicez diye, şimdi burda küfretmek istemiyorum gg olur, dava açarlar ona da bi ton para gitmesin, zaten fakirim. neyse.

telefondan çağrı merkezlerini arayıp hesabımı kapatabiliyorum sanırım ama geçen yine burada bi yorum gördüm, bu tarz bi durumda hesbaı kapatan çağrı merkezi çalışanının yövmiyeisnden mi kesiyorlarmış bi ibnelik varmış? kimsnein ekmeğiyle oynamak istemem. ziyadesiyle iyi bi insanım.

neyse, nasıl yapayım? şubeye mi gideyim?

ha bir de bu bankalar hesap kapatma ücreti gibi absürd bir talepte bulunmazlar, değil mi?

 
Garanti'den örnek vereyim o yıllık hesap işletim ücreti mesajı geçen sene bana da geldi sonrasında bakiyeye bakmaksızın hesaba giren ilk parayı olduğu gibi çektiler. Ben çağrı merkezindekilere güvenmediğim için gidip şubeden kapattım. Kapatırken herhangi bir ücret ödemesi yok sadece neden kapattığını sorarlar. Başka bi bankadaki hesabımı da aynı şekilde kapatmaya gittiğimde kredi kartı verelim diyenler de oldu haberin ola..


  • EkimBebesi  (06.02.15 11:38:02) 
Bahsettiğin hesaplarda bir de kredili bankomat limiti tanımlamış olabilirler ve buradan saydığın ücretleri kesebilirler, düşük bi ihtimal ama burası Türkiye. Şubeye gidip kapattırmak en iyisi, bunun herhangi bir ücreti yok.

Telefonda hesabını tam olarak kapatmazlar, dikkatli dinlersen "kapatma talebinizi aldık" şeklinde bir şey söylediklerini anlarsın. 1 hafta ya da 15 gün içinde arayıp neden kapatıyosunuz, emin misiniz, şöyle bi kampanyamız var vs. şeklinde ağız yoklarlar.
  • Improbable  (06.02.15 12:17:00) 
aynısını bende geçenlerde yaptım. telefonla hesap kapatmazlar. ilgili banka şubesine faksla yazılı talimat gönder. sonra telefonla arayıp teyid et.

X.. bankası XX şubesine

Subeniz ... nolu müşterisiyim. adıma açılı .... nolu vadesiz mevduat hesabının ve varsa bağlı ek hesapların kapatılmasını rica ederim.

bi de hesap sıfır bakiye olmalı. yani kuruş bile varsa başka bir yere aktarman lazım.
  • corneillus  (06.02.15 12:26:14 ~ 12:26:34) 
genelde doğrudan hesabın olduğu şubeye gelmeni isterler. ya da başka şubeden elden yazdığın imzalı talimat alırlar. bankadan bankaya farklılık gösterebiliyor. ben ykb'de memleketteki bir hesabı kapatmak için önce talimat herip hesabı istanbulda bir şubeye taşıttım sonra o hesap taşınınca bir daha gittim kapanması için aq. ama garantide öyle bir sorun olmamıştı diye hatırlıyorum zira şubem ankaraydı ama istanbuldan kapatmıştım. ama sakın o hesaplara para yatırma saniyesinde emerler sülük gibi. ücret falan da laınmaz kapanmadan.


  • bay b  (06.02.15 12:37:45) 
yok ya, para mara yatırmam. hele garantiye ASLA!!!


  • damdanakan  (06.02.15 12:39:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.