[]

Facebook Güvenlik Açığı Mı Ne Bu?

Facebook kullanmıyorum. Hesabım filan yok.

İş bilgisayarındayken (firewall bi sürü bok püsurun arkasında bu makine) ekşi'deki bir entry'nin linkini alayım dedim. Yeni arayüze alışamadığım için gittim kazara Facebook ikonuna tıkladım. Çat diye bir facebook login sayfası geldi. İşin garip olan yanı bu login sayfasında yurtdışında yaşayan, bu bilgisayara hayatı boyunca erişimi olmamış bir yakınımın email adresi yazılıydı. Password de ***** şeklinde dolu gözüküyordu.

Şaşırdım bunlar nereden geldi. Lan nolacak acaba diye enter'a bastım, sonra entry için Paylaş filan butonu çıktı. Tepedeki URL'yi sadece facebook.com olarak düzenleyip tekrar girdim. Profil kullanıcı adı ve parolayı girmişim gibi açıldı.

Bu nasıl olabiliyor?

Profil sahibi ile arada bir gmail ile haberleşmek, linkedin'den karşılıklı endose etmek dışında elektronik haberleşmemiz yok.

Bu bilgisayara benden başka kimsenin erişimi yok, iki kişilik ofisteyim. Hadi oldu da biri erişti diyelim, sözkonusu kişiyi tanımalarına imkan yok.


Bi atayiz bana nolur açıklasın.

 
Bana da oldu bu hiç kullanmadığım bilgisayar da hiç yıllarca açmadığım mail çıktı karşıma

Takipteyim
  • indescribable  (06.02.15 10:38:44) 
senin chrome oturumun açıkken, başka bir yerde, başka bir zamanda, başka bir bilgisayarda facebook'a girmişse ve parolayı hatırla dediyse, senin chrome ile oturum açtığın her bilgisayarda facebook şifresi hatırlanacaktır şeklinde bir yorum yaptı sözlük dışından bir arkadaşım. (kendisi iyi ve zeki birisi bu arada.)


  • nop  (06.02.15 10:46:51) 
Yüzyıllardır kullanmıyorum ben o maili


  • indescribable  (06.02.15 10:49:53) 
Ve Chrome u hiç kullanmam


  • indescribable  (06.02.15 10:50:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.