[]

Düğün içi not

Selamlar. Önümüzdeki 3 ay bu tip bi sürü soru soracağım sanırım, çıkmazdaydım ahali, evliler daha iyi anlar beni. Bir sürü detay...

Neyse, sorum şu: biz düğün yeriyle anlaştık, yemekli olacağı için belli bi sayı verdik. Davetiyeye LCV notu düşeceğiz. Ama bi de düğünde çocuk istemiyoruz. Hem koşturma olmasın hem deniz kenarı ve riskli olabilecek bir yer, ve bir de dediğim gibi Sayı veriyoruz.

Şimdi, davetiyeye nasil bi not yazmalıyız? Çocuk getirilmemesi rica olunur yazmak kaba mıdır? Hem katılımlarınızı şu tarihe kadar bildirin, hem de çocuk notu düşmek de ne bileyim, ne kalabalık bi davetiye olacak o öyle...

 
davetiye iki kişiliktir?


  • dream state  (06.02.15 00:25:29) 
ya ben catering firmasıyla çalışıyorum çok fazla düğün dernek gittim o yüzden shdhs.
genelde 'çocuklara iyi uykular dileriz:)' yazıyor. hem direkt olmuyor hem de daha sevimli gözüktüğünü düşünüyorlar

  • dedi ayca  (06.02.15 00:25:39) 
bize gelen davetiyelerde iki kişiliktir ibaresi oluyor.


  • kuzey li  (06.02.15 00:27:50) 
Yanlış anlama işine karışıyorum ama bazı düğün mekanları palyanço falan ayarlıyor. Çocukları bir odaya topluyorlar.
yani düğüne gelen çift kime bıraksın çocuğu?
Müsait kimse yoksa gelmekten vazgeçebilirler.
  • corneillus  (06.02.15 00:29:10) 
@corneillus onu da düşündük ama risk... Bi çocuğun başına bi şey falan gelse sıkıntı, emin olamadık.

@dream state, onu düşünüyoruz ama yeterince açık mi çocuk istemediğimiz acaba 2 kişiliktir ibaresiyle?
  • chieko  (06.02.15 00:40:14) 
Nolcak canım herkes cocuguna sahip cikar merak etme.
sen bilirsin ama şahsen cocuk kabul etmeyen düğünler bana itici geliyor

  • corneillus  (06.02.15 00:44:34) 
davetiye iki kişilik zaten alt metni çocuk getirmeyin demek.

ama kimisi tabi iki tam bir çocuk kafasında olabiliyor.

davetiyelerinizi verirken belirtseniz olmaz mı? bunda kaba olacak bir durum yok. bilemedim. iki kişilik o anlama geliyor kesinlikle ama özellikle ay görmedimciler olabilir. oluyordur da bütün düğünlerde
  • dream state  (06.02.15 00:49:25) 
bekar bir anne/ babaysam 'davetiye iki kisiliktir' ibaresini ben ve cocugum olarak algilayabilirdim, o yuzden biraz riskli bence ya da ben cok salagim.

dedi ayca'nin soyledigi mantikliymis aslinda.
  • fraise  (06.02.15 00:50:18) 
'Çocuklara iyi uykular' ı ben de bir kaç davetiyede gördüm.


  • proustun bir aski  (06.02.15 00:59:40 ~ 07:16:52) 
"Davetiye çift kişiliktir, çocuklara iyi uykular dileriz"
herkeş yazıyor dostum. ama ne yazarsan yaz getiren yine de getiriyor kaçarı yok.

  • adsiz bmp  (06.02.15 01:04:38) 
Mekan deniz kenarında ve riske açık olduğundan dolayı çocukların getirilmemesi önemle rica olunur


  • Euxinos007  (06.02.15 01:21:32) 
"cocuklara iyi uykular :)" kadar igrenc bir not gormedim. insanlar genelde cocuklarini birakabilecek yerleri olsa birakirlar. ama 6-7 aylik bebegi olanlar napsin. yada 2-3 yasindaki cocugunu hicbir yere birakamayacak olanlar. "cocuklara iyi uykular" yada "davetiye iki kisiliktir" tarzi cumleler "cocugunuz varsa gelmeyin" demekle ayni sey bence. baska bir cozum bulun bence. bi tane cocuk alani ayarlamak bence en iyisi.


  • crucio  (06.02.15 01:45:58) 
bir kere davetiye 2 kişiliktir notu yetersiz bence eger boyle bir sey istiyorsanız. çocukları zaten belli bir yaşa kadar hiçbir resmi kuruluş tanmıyor bir yerlere girip cıkarken, ulaşım müze vs.

çocuklara iyi uykular da itici geldi, yani ne bileyim bu kadar katı olmayın bu konuda bence. palyaco olayı mantıklı ve deniz kenarı tehlikeli olur falan komik bir bahane bence.

rica olunur motu zaten çok kaba, yapmayın öyle şeyler
  • cokponcik  (06.02.15 02:08:39) 
Çocukları getirmeyin, çocuklara iyi uykular vb yazılar iticidir. Çocuğu bırakacak yeri yoksa, düğüne gelmesin demek oluyor, hoş değil.

Çocuklar için ayrı bir alan ayarlamak en güzel çözüm. Olamıyorsa aileleri konum hakkında bilgilendirin, getirip getirmeme kararını onlar versinler.

Düğün hazırlığı zorlayıcı ama özünde mutlu bir süreç. Tadını çıkarıp aksamalara pek takılmadan geçirmeye bakın :)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (06.02.15 07:39:25 ~ 07:44:56) 
cocuklara ayri bir alan ayarlasaniz da birak palyacoyu, koskoca sirk getirseniz de o cocuklar mutlaka pistin ortasina depar atiyor kardesim. ana babalari da asla ilgilenmiyorlar. bir tane bile cocuk ortalikta dolassa onu goren digerleri mutlaka geliyorlar ve bir cete olusturuyorlar aninda. koy dugunu gibi oluyor ondan sonra da.

biz direkt yazdik, cocuk getirilmemesi rica olunur diye. hic oyle cocuklar uyusun da buyusun diye incelik yapmaya gerek yok. ayip mayip degil. birakacak yeri yoksa da gelmesin. sonra eve gelir takar altinini. illa gelmek isteyen ama cocuk birakacak yer olmayan zaten yuzsuzluk yapip geliyor gene de. bizde de vardi iki kisi cocukla gelen.

LCV de vardi ayrica. guzel bir dizayn ile kalabalik gorunmuyor merak etmeyin. bu arada LCV'ye ragen haber vermeden gelen oluyor, fazladan yemek soylemeyi unutmayin.
  • halanne  (06.02.15 08:22:52) 
yakın akrabanın çocukları gelmeyecek mi? ailende hiç çocuk yok mu? çok yakın olup kıramayacakların illa ki çocuk getirir.

hem o kadar kasmayın. iş yemeği yada mezuniyet balosu değil bu düğün ya. çocuklar da o ailelerin bir parçası.

amerikan filmlerinde gördüğünüz sıfır çocuklu sosyete düğünleri gibi hayal ediyorsunuz herhalde.
  • corneillus  (06.02.15 08:28:17) 
ne yazarsanız yazın o çocuklar o düğüne gelecek. sonra da çocuğun anası diyecek ki, "çocuklara iyi uykular yazmışsınız ama uyumadı haylaz ehe mehe", siz de "ehe tabik tabik hoşkeldinis" diyeceksiniz. "aa not mu vardı" diyenler, "iki yazmışsınız ama biz beş geldik" diyenler, "davetiye eminede kalmış, bize sadece yeri saati söyledi" diyenler, lcv'de görünmeyip, son dakika gelenler.

bunlar olacak, olur. her düğünde olur, hazırlıklı olmanızı öneririm.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (06.02.15 09:26:22) 
iki kişiliktir notu yetersiz kalır. çocuk bakış açısı olarak kişi olarak sayılmıyor genelde.
çocuk istemek zorunda değilsin. hiç de ayıp olmaz.
ya direkt çocuk getirilmemesi rica olur yazın, ya da iyi uykular falan diye belirtin. bu sizin düğününüz, kimseye de ayıp olmaz.
ayrıca kimse çocuğuna sahip çıkmıyor, ortalıkta deli danalar gibi koşuşturuyorlar, ailesi biraz daha oturayım dediğinden sandalye üzerinde uyuyorlar, ağlıyorlar... onlara da yazık.
dediğiniz gibi yerle ilgili güvenlik konusunda düşünceleriniz varsa hiç çocuk olayına girmeyin. kazara bir şey olursa canınız sıkılır, gününüz berbat olur.
girmeyin hiç bu işlere.
  • 65 derece  (06.02.15 09:49:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.