[]

meze tavsiye

üzerinize afiyet yare sofra kuracağım. deniz mahsülü konseptli olsun istedik.

burdaki migrosta çok töbe bismillahlık mezeler falan var. geçen görünce çeşitliliği aklımız gitti felaket bir karışımla mideyi bozduk da, ne tavsiye edersiniz birbirine uyumlu olsun?

bildiğiniz değişik tarifler var mı?

önemli not: fırın yok:)
daha önemli not: çok canınız çekerse tarifle beraber siz de gelin. Tekirdağ'da olucaz kısmetse, başımızda büyük bulundurmuyoruz.

 
humus ve kereviz salatasina bayiliyorum ben.


  • fraise  (05.02.15 23:04:36) 
süzme yoğurt, soslu patlıcan, deniz börülcesi. hepsi fırınsız.

not: davet ederseniz, gelirim yaparım mezeleri :)
  • fuck is a four letter word  (05.02.15 23:05:38 ~ 23:25:04) 
en kolay ve sofranın yıldızı olmaya aday havuç tarator. rendele havuçları, az biraz zeytin yağı ile kavur tavada. ver eyle sarımsaklı yoğurdu (sevdicek falan, tabi sarımsaksız da olur ama sarımsak makbul) üzerine de zeytin yağında kızdırdığın kırmızı biberi gezdirdin mi daha iyisi zor.

kereviz de olur aynı tarifle. al kerevizi rendele, kavur. sarımsaklı yoğurt, biraz ceviz,az biraz dere otu. enfes olur, bi ufak içirir tek başına.

başka tarifler de gelecektir ama benim bildiğim yapması 15 dakikayı geçmeyen ve lezzette tüm sofradakileri unuttarabilecek performanstaki en pratik birkaç mezeden ikisi bu.
  • sarap dumani  (05.02.15 23:07:05) 
gençler deniz mahsülü konseptli olacak ama :((


  • shubulubapshubaptishaluva  (05.02.15 23:08:18) 
o zaman karides kroket, ton baligi ezmesi ya da karides salatasi olabilir.

somon fume de alabilirsiniz. hatta fume somonlari alin, icine labne peyniri, dere otlu ve sarimsakli karisimi surup minik rulolar kivirip kurdan batirin. yanina salatalik tursusuyla cok guzel oluyor. labne yerine yogurt ve mayonez karisimi da kullanabilirsin.

e deniz borulcesi de salata seklinde guzel olur.

kalamar tava ve tarator da hazirlayabilirsin.

not: karides ve kalamari hazirlama konusunda sarap dumani'na katiliyorum. superfresh'in hazir kroketi de tava kalamari da karidesi de var. karidesleri alip salataya cevirebilirsin, kalamar icin de sadece tarator sosu hazirlarsin.
  • fraise  (05.02.15 23:13:45 ~ 23:27:13) 
Deniz mahsulü olsun istiyorsanız sizin için adres, superfresh karides ve kalamar. Karidesi zeytinyağlı da yapabilirsiniz, tereyağlı güveç de. Kalamar için de tarifler muhtelif. Benim bu konudaki tavsiyem şu; sakın kendiniz alıp yapmaya kalkmayın. Karides alıp haşlamak ve temizlemek , kalamar ayıklamak, midye ayıklamak ve pişirmek, tecrübe isteyen şeyler. İlk seferde yapmaya çalışmak rezillikle sonuçlanır, sizi aşar. O yüzden sakın kalkışmayın derim. Tabi karar sizin.


  • sarap dumani  (05.02.15 23:20:53) 
@fraise, bildiğin şuan bakındığım tarifi anlatmışsın: yemek.com

şunu buldum bi de: www.refikaninmutfagi.com
asitte pişirme mevzunu denemem lazım mutlaka
  • shubulubapshubaptishaluva  (05.02.15 23:28:22 ~ 23:39:23) 
Kepekli ekmek dilimleri dörde bölün, üzerine krem peynir sürün. Başka bir tabakta somon fümeleri zeytinyağı, çok az tuz, limon ve dereotu ile marine edin. Peynirli ekmeklerin üzerine yerleştirin. En üste de roka yaprağı...
Karides olabilir. Önce tavada tereyağı ile soğanı kavurun, sarımsak ve domates rendesi, tuz, karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Karidesleri ekleyip çok az çevirin. Sonra kaşar rendesi koyup kapak kapatın erimesi için.
Balık varsa sos yapılabilir. Limon, z.yağı, maydanoz, derotu, biberiye, tuz, çok çok az şeker bunları rondoda iyice karıştırın. Çok iyi gidiyor deniz ürünleriyle...
  • strangerinhere  (05.02.15 23:44:34) 
şu marketlerde satılan surimi den yapabilirsiniz. surimiyi gelişi güzel parçalayın. zeytinyağına bir iki dal kereviz yaprağını ince kıyın. 1 diş sarımsağı ezip ekleyin. limon suyu karabiber ve tuz da ekleyip iyice karıştırın. surimilerin üstüne sosu gezdirip tane karabiber ile süsleyin. uygun fiyatlı bir meze.


  • o kadar da degil aga  (05.02.15 23:46:05) 
haydari be abi rakının pezevengi. alın süzme yoğurdunuzu, iki diş sarımsağınızı, az biraz kuru nanenizi, bir çimdik kırmızı biberinizi, bir fincan sızma zeytinyağınızı, birazcık da dereotunuzu... alın size en kral meze.

edit: hazır benim memleketimdesiniz.
  • mermize  (05.02.15 23:48:14 ~ 23:49:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.