[]

elektrikli ocakta süt kaynatılır mı ?

merhabalar.

devlet yurdunda barınmaktayım.mutfak falan öyle şeyler yok yani.ders çalışırken bol bol kahve tüketiyorum.tek istediğim şu 3ü1 aradalardan kurtulmak,sütü kendim ısıtıp kahvemi kendim yapmak.bu uğurda daha önce şu türk kahve makinasında (küçük ketılımsı olanlardan) süt ısıtmayı denedim lakin yandı.hem sütün tadı yanık oldu hem de ketılın dibinde yanık kaldı.çıkmıyor hatta şimdi de o.


herneyse elektrikli ocak alıyim dedim ama bugün satıcı adam "bunlar ısıtmaya yarar abla öyle kaynatamazsın bişiler" dedi.bilemedim.

siz nediyorsunuz? kullanan varsa özellikle ? bişi kaynatmıyosa ne işe yarıyoki bu elektrikli ocaklar yahu...alıyimmi ocak..işe yaramazsa 50 liram çöp olcak ona da üzülüyom..

 
50 lira vermeyin ona yav, 30 liraya bulunuyor. ayrıca da kaynatırsınız canım, açık bırakmamaya ve yanında yanacak bir şey tutmamaya dikkat edin yeter.


  • dysgenics  (05.02.15 19:35:19) 
elektrirkli ocakta yemek yapan bile var.. biraz kaliteli alabilirsen iyi olur.


  • 1917  (05.02.15 19:35:21) 
dün tüp bittiği için makarna yapmıştım elektrikli ocakla. su kaynıyor.


  • zarejas  (05.02.15 19:36:21) 
Sizin alacaginiz ocagi bilmem de benim evde elektrikli ocak disinda bir sey yok, her seyi pisiriyor iste normal atesli ocak gibi. Sutu havada karada kaynatir zaten.


  • crown  (05.02.15 19:36:29) 
valla ya adam urunu gercekten kotu oldugu icin dogruyu soylemis ya da kicindan sallamis. ben senelerce elektrikli ocagi olan yurtlarda kaldim her yemegi de yaptik su da kaynatik normal ocak gibi. tek sikintisi ayari pek olmaz acarsin hemen isinmaz dur altini kisiyim diyemezsin odur yani.


  • bay b  (05.02.15 19:38:33) 
Elektrikli ocakla da her şeyi yaparsın. Yani kaynatılır. "Yemek bile yapan var" diyenler neyin kafasında anlamadım. Normal ocakla tek farkı tüp yerine elektrikle çalışıyor olması. Ateş vermiyor diye niye ısıtmasın, pişirmesin? Öyle olsa neden elektrikli ocak diye bir şey olsun? Tüplü ocakta yapılabilen her şeyi elektrikli ocakla da yaparsın kısacası.


  • asyamaris  (05.02.15 19:43:44) 
elektrikli ocak için arkadaşlar gereken şeyleri yazmışlar

da süt kettle vb şeylerde kaynatılmaz. bir tane ufak çelik cezve alın.
  • mea maxima culpa  (05.02.15 19:54:00) 
CONTİ CAPPUCCINO SÜTLÜ İÇECEK HAZIRLAMA ROBOTU arat, istediğin mağazadan al.

İki tane aparatı var birisi sütü köpürtüyor (onu kahveyi pişirirken kullanma, iki taşım pişirince hep taşıyor) diğeri ise sadece karıştırıyor. karıştırma aparatı ısıtıcının altında takılı, bende yok sanma başta ben de öyle sandım kılavuzda yerini görünce anladım.
iki kez 1 numaraya veya bir kez 2'ye bir kez 1'e bas. harika oluyor işyerine aldım ben de.
  • mesgul ve huzursuz  (05.02.15 21:25:25) 
oo abla dediğine göre kızsın o ketillarda süd pişmez ısıtma dediğin büyük ihtimalle taş ocak sadece teli var biraz daha verip normal al watt ı onemli yüksek vwatt lazım ya da kettla 250lilk südü koy ısınsın zaten kahve 80 derecede icilir


  • ne sen leylasın ne de ben mecnun  (05.02.15 21:42:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.