[]

kredi kartı bilgilerinin çalınması-halkbank-ulusoy turizm

Halkbankası kredi kartımla, Ulusoy Turizm websitesinden bilgim olmadan 2 adet bilet alınmış. Kartımı iptal ettirdim. Ulusoy'a ulaştım. 3-4 defa böyle bir dolandıcılık olayıyla karşılaştıklarını, ''Ahmet Gül'' isimli birinin bu işlemleri gerçekleştirdiğini söyledi. Dolandırıldığımı onlar da biliyor ama ne iptal ediyorlar bileti, ne de iade ediyorlar? Ne yapılabilir?




 
Bankaya şikayet edeceksin. İşleme bakacaklar, imza veya pin ile gerçekleşmesidiği görülünce paran iade edilecek.


  • cakabo  (05.02.15 16:52:16) 
Yapmaniz gereken bankaya ters ibraz, yani cchargeback basvurusunda bukunmak. Halkbank hirsizdir ancak parwnizi siz alirsiniz. O noktadan sonra halkbank parasini ulusoydan almaya calisacak. Bu konuda yasalar net, kart hamili korunuyor.

Gecmis olsun.
  • joy luck club  (05.02.15 16:54:00) 
ayrıca, başka bir zaman ara otobüs şirketini bilgilerini vererek biletin tarihini değiştir, gidemesin ibneler.


  • greenplease  (05.02.15 16:56:49) 
bankaya itiraz ettim. zaten alınan biletin ve işlemin cvv numarası farklı ama yine de benden tahsil edilmiş ücret. zaten aynı dakikalarda farklı cvv numaralarıyla 5-6 deneme yapılmış, banka hiç sallamamış bu durumu.

@greenplease bu herif bileti başkaları için almış zaten. Bilet de iptal olmuyor.
  • alcapon  (05.02.15 17:03:12) 
yani 16 haneli kart numarası son kullanma tarihi doğru ama son üç hane yanlış, ama yine de ücret benim kartıma yansıtılmış. Değişik bir dolandırıcılık hikayesi. Halkbank kredi kartları güvenilirliği oldukça sıkıntılı demekki.


  • alcapon  (05.02.15 17:06:40) 
Bir şey olmaz. Halkbank sana paranı iade edecek, parayı ulusoy'dan tahsil edecek. Arkadaşların dediği gibi pin veya imza olmadan işlem yapıldığı için hiçbir şekilde seni haksız çıkaramazlar. Hiç ulusoy ile falan uğraşma sen, kartını iptal ettir ve daha sonra bankaya giderek itiraz formunu ayrıntılı bir şekilde doldur. Ortalama 1-2 ay içinde iade edilir çekilen para.


  • vendorth  (05.02.15 18:20:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.