[]

almanya vizesi ile alakalı sorularım var.

selam,

yeşil pasaporta elveda dememle ilk defa şengen almam gerekecek, cahilim yani.
sırayla yazarsam cevaplanması kolay olacaktır sanırım. yakın zamanda idata ile almış arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

1.şengen başvuru formundaki sağ üstte fotoğraf alanına fotoğraf yapıştırmış oluyor muyuz evrakları verirken? yoksa zaten 2 tane biometric fotoğraf var istenilenler arasında, onu dosyaya koymak yeterli mi?
2.gereken evraklardan şengen başvuru formunun almanca doldurulması gerektiği yazıyor. ama formdaki sorular türkçe sorulmuş? nedir yapılması gereken? (türkçe karekter kullanılmalı mı?)
3.gelirle ilgili belge derken; 3 aylık işlemi gösteren hesap cüzdanı yeterli mi mesela?
4.nüfus kayıt örneği almadım hiç. herhangibir nüfus müdürlüğüne gidip alabiliyor muyum rahatça?

şimdiden teşekkürler.

 
1- ataçla iliştiriver. yapıştırmana gerek yok.
2-Ben Almanca doldurduğumu hatırlamıyorum. Emin misiniz Almanca doldurulması gerektiğine? Turistik değil de başka bir form almış olabilir misiniz?
3- sadece banka hesabınızın dökumanı bazen yetmeyebiliyor (tabii içinde ne kadar var o da önemli). üzerinize ait mal vs varsa onları da göstermekte fayda var.
4- kaymakamlıktan da rahatça alabilirsiniz.
  • elektr10  (05.02.15 16:09:04) 
merhaba,
defalarca schengen almis biri olarak;

1.şengen başvuru formundaki sağ üstte fotoğraf alanına fotoğraf yapıştırmış oluyor muyuz evrakları verirken?
yoksa zaten 2 tane biometric fotoğraf var istenilenler arasında, onu dosyaya koymak yeterli mi? > dosyaya koymak yeterli.

2.gereken evraklardan şengen başvuru formunun almanca doldurulması gerektiği yazıyor. ama formdaki sorular türkçe sorulmuş? nedir yapılması gereken? (türkçe karekter kullanılmalı mı?) > Turkce doldurun, sorun cikmaz.

3.gelirle ilgili belge derken; 3 aylık işlemi gösteren hesap cüzdanı yeterli mi mesela? > bu kişim en önemlisi, mutlaka son işlem tarihinde bakiye olmasi (kalacaginiz gün ile doğru ortantili olarak) gerekli.
mesela, otel için 1000 Euro ödeyecek, kendiniz için de günlük 100 Euro ayıracak iseniz, 10 gun için 2000 Euro gibi bir bakiye olmasi gerekli.

4.nüfus kayıt örneği almadım hiç. herhangi bir nüfus müdürlüğüne gidip alabiliyor muyum rahatça? evet alabiliyorsunuz.
  • for the record  (05.02.15 16:22:00) 
cevaba ek olarak:

öncelikle ahahahahahahahahaha. yesil pasaportlu herkesten senelerdir nefret ederim. hic cile cekmedikleri gibi, abi sen niye gelemiyorsun, konsoloslukta ne isin var be olm derler.

1-yapistirmasan da oluyor ölcülü kesmesi zor zaten orda delgec gibi bir sey var onla hallediyorlardi.
2-almanca bilmiyorsan isin ne diyorlar kisacasi. almanca doldurman avantajdir. hatta benimle görüsmede almanca konustuklari da olmustu.
3-genelde yetmiyor, mal artidir, asil bankadan döküm gibi bir sey almaniz gerekiyor. parali genelde, hesap hareketlerini gösteren ve sube müdürünün vs imza sirkülerini iceren bir seyler. sayfa basi 10 veren de var, bedavaya alan da subeye göre degisiyordu en son.
4-

bilgilerim güncel degil bir iki sene olmustur ama maksimum. diger yorumlara da bakin. cok kasilan bir sey degil ama özenle yapin. saglik belgesinin aslini görmek istiyorum dedi mi cat diye göstermek lazim. ya da eski pasaportu yaninizda götürün listede yoktu eklememi ister misiniz diyin eger almanyaya daha önce giris cikis yapildiysa. bunlar hep artidir.
  • wiillii  (05.02.15 16:22:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.