[]

Benimle beraber kafa yorar mısınız :(

yapmak istediğim şeyi anlatıyorum arkadaşlar;

* projelerimi yönetmemi sağlayacak bir pano dizaynı. aklımdaki tam fikri de madde madde yazıcam; buradaki malzemeleri nerden bulurum, nasıl yaptırırım vs. yardımcı olmanız benim için yeterlidir.

1. tahmini olarak 1 metreye 1 metre metal (ince olabilir, sac gibi bir şey. önemli olan mıknatısın yapışması, başka birş ey değil) levhaya ihtiyacım var öncelikle.

2. bu metal levhanın üstüne, metal levha ile eşit boyutta bir; ayın günlerini kutucuklar halinde içeren çıktı alıcam.

3. bu çıktıyı metal panoya oturtucam.

4. magnet. şu buzdolabı magnetlerinden lazım. üstüne 4-5 farlı renkte zemin yapıştırmak istiyorum. bu zeminlerin üstüne işlerin isimlerini yazıcam, bu zeminleri de magnete yapıştırıcam. magneti de, o işin bitirilmesi gereken günün üstüne tutturucam.

yapmak istediğim şey tam olarak bu. haliyle sorularım;

- tahmini olarak 1 metreye 1 metrelik, üstüne magnet tutturulabilecek alaşımdan levhayı nerden bulur ya da kestiririm. bu levha'ya, fotoğraf çerçevesi gibi (malzemesi karton falan olabilir önemli değil, kenarlardaki kötü görüntüyü almak kafi) bir çerçeve yaptırtabilir miyim? nereden?

- magnetler. boş magnetleri nerden ne kadara alabilriim? (magnet boyutları fazla büyük olmasın. ince şerit halinde, 2.5-3cm yüksekliğinde 7-8cm genişliğinde)


- bu magnetlerin üstüne nasıl boş bir zemin yapıştırabilirim. beyaz, kırmzıı, mavi, sarı gibi zeminler. veya bunların üstüne yapılacak yapıştırmalar zaten var mı varsa onları nerden alırım? (ve acaba yaz/sil yapılabilecek türden bir malzemeye sahip yapıştırma olabilir mi?)

genel sorularım böyle arkadaşlar.
yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.

 
üstüne mıknatıs yapışabilen beyaz tahtalar var. ben ofise 2x2 metre gibi bir tane aldıydım. çok amaçlı kullanımı olabilir. ispirtolu kalemle üzerine istediğiniz zemini boyayabilirsiniz. hatta zemin kısmını ozalitçilerden film olarak kestirebilirsiniz, etiket gibi yaptırabilirsiniz. kafanızdaki şey belli olduktan sonra uygulaması paraya ve zaman kalıyor.
magnet de baskı alıyorlar ozalitçiler. istediğiniz şekilde magnet dahi yaptırmak olası.
tahtayı mümkün olduğu kadar büyük alın projeksiyonu da üzerine yansıtır perde masrafından kurtarır adamı.
  • ozdek  (05.02.15 08:43:38) 
materyal olarak pek fikrim yok acikcasi ama dusunce olarak yapmak istediginiz sey kanban'a yakin gibi geldi. bir arastirin, verimliliginizi artiracaktir.


  • vudin  (05.02.15 09:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.