[]

pozitif düşünce

"pozitif düşün pozitif düşün"
kendinizi nasıl sakinleştiriyorsunuz? pozitif düşün demek, demekle olabilecek bir sey mi?



 
Sana şimdi filler hakkında düşünme dedim. Ne hakkında düşünürsün? Filler değil mi. Öyleyse..

Yok o öyle değildi.

Pozitif düşün demek, demek dışında neyle olabilir ki zaten? Her şey kafada bitmiyor mu?
  • himmet dayi  (05.02.15 07:10:39) 
  • nereye bu gidis  (05.02.15 07:10:43) 
Pozitif ve negatif düşünceye inanmadığım gibi, "Olacağı varsa olur"a da inanmıyorum. İnandığım şey "Canla başla uğraşırsan, o konuda takıntılı hale gelmezsen, belki bir noktada strateji yapabilirsen ve şansın yaver giderse, olur. Olmamasının ise bir milyon sebebi olabilir, sadece iyi analiz etmek gerek" Düşününce bir şeylerin sonucunu değiştirebileceğime inanmıyorum. Pozitif düşünmenin tek faydası insana canla başla çalışmak için gerekli motivasyon sağlaması; insan uğraşsa olacağını düşündüğü bir şey için çalışmaya yüksünmez ama olmayacağını düşündüğü bir şey için güç sarf etmeyi istemez. Bir noktadan sonra artık iş benim elimden çıkmışsa (diyelim ki bir iş için başvurup görüşmeye de gittim, yapacağım tek şey beklemek) "Bu iş olur" veya "Bu iş olmaz" diye düşünmenin veya oraya buraya enerji göndermenin sonucu etkileyeceğine inanmıyorum. Ama insan iyi bir görüşmeden sonra "Olacak galiba", kötü bir görüşmeden sonra "Olmayacak galiba" diye dolaşır ve gerçekten de böyle olabilir. Bunu pozitif veya negatif düşünmeye bağlamak mantıklı gelmiyor. Ancak pozitif düşünmek sadece üstüne daha az ağırlık veriyor. Bence üstünde düşünmemek hepsinden güzel; üstünde düşünmüyorum, olana göre hareket belirliyorum.


  • aychovsky  (05.02.15 07:29:58) 
bahsettiğin şey çekim yasası
içindeki kötü düşünceleri atmadan, kendi ruhunu arındırmadan ve kök korkularını temizlemeden çekim yasasını aktive etsen de olmaz.

  • bradshaw  (05.02.15 08:48:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.