[]

koyunu bayıltip kirkmak vs öldürüp yemek

Biri aşağılık
diğeri lezzetli

Birde sucuk yapacaksın. Pastırma basicaksin.

Böyle oluyor dimi

 
kırpmak daha insancıl bence, tabii insani şartlarda yapılırsa. neticede koyun yaşamaya devam ediyor, tüyler zamanla yerine geliyor. ama pastırma da çok lezzetli de bence pastırmada koyun eti kullanılmaz. daha daha iyi olur.


  • emfuzi  (04.02.15 23:04:52) 
Bence sen hiç et yeme. Bu yazdığından da anlaşıldığı üzere et yemiyorsundur.


  • empty man  (04.02.15 23:09:04) 
Yok öyle olmuyor. İkisinde de büyük sıkıntı var.

Doğrusu şöyle; koyunu kırkmayacaksın, öldürüp yemeyeceksin, sağıp sütünü içmeyeceksin vs vs.
  • buff  (04.02.15 23:09:11) 
İkisi de gayet normal.


  • doxanikee  (04.02.15 23:13:03) 
bugün bir haber okudum. ingilterede bir yerde helal kesim yapılan yeri gizli kameraya almışlar. koyunları bayıltmadan kesiyorlar diye yaygara koparmışlar.
koyunu bayılt. önce kırk. sonra kes ye.

  • sutlu nescafe  (04.02.15 23:21:21) 
sordun soru anlamsız.
hayvana eziyet etmek başka, kurban etmek başka.

  • enkolaykullaniciadi  (04.02.15 23:29:40) 
sanırım attığınız taş bana. sizinle ilgili bişey yazmıştım, onu hatırlayıp yazmış olabilirsiniz bunu. olmaya da bilirsiniz bilemiyorum.
evet müslümanın, en azından kendime öyle diyorum, ve günümüzde yapılan hayvan kurban etme şeklinin de vahşice olduğunu düşünüyorum. her konuda olduğu gibi müslümanların çok çok büyük kısmının cahilliğinden kaynaklı bi durum bu da. ben süperim, her şeyi çok iyi biliyorum demiyorum ama en azından iyiyle kötünün ayırdına varabildiğimi düşünüyorum.

eksisozluk.com + www.youtube.com
  • monty python  (04.02.15 23:41:32) 
koyunun tüyünü kırpmak için bayıltmana gerek yok. yere yatırıp kırptığında zaten hayvan hareketsiz duruyor. hoşuna gidiyor o işlem. dolayısıyla kırpmamak aşağılık bi hareket olur. aşırı yünlendiklerinde kaşıntı yapıyor ve sıcak basıyor hayvanı çünkü.


  • maxhoper  (05.02.15 01:28:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.