[]

Oral Presentation yapamıyorum

Merhaba arkadaşlar.Benim bu zıkkım ile başım büyük dertte 2 dönemdir sırf op yüzünden dersten kalıyorum.Yapamıyorum çok geriliyorum yaparken o an sanki kafam duruyo ve ağzımdan hiçbir şey çıkmıyor.Bu sorunu yaşamış ve çözüme kavuşturmuş arkadaşlar varsa bana biraz tavsiye verseler çok güzel olacak. Artık bu stresi yaşamak istemiyorum.




 
Ayna karşısında prova yap.


  • corneillus  (04.02.15 21:59:41) 
Klasik karşıdakileri çıplak düşünme ya da alkol geyiklerine giremeyeceğim. Muhtemelen başarılılardır ama denemedim. Odadakilerin yani diğer öğrencilerin de kötü olduğu, senin düşündüğün kadar göze batmayacağını düşünebilirsin. O işe yarayabilir.

Ben mesela o heyecanı yaptığımda kafayı takıp kendimi daha fazla gerecek düşüncelere dalmamak için bir an önce sunuma geçiyorum. Çünkü düşündükçe daha kötü oluyor. Böyle bir anda girince kendini gardını almadan yakalıyorsun. Zaten bir kere başlayınca da otomatiğe bağlanıp çözülüyorsun.
  • nawar  (04.02.15 22:00:02) 
ben de yaşamıştım. aynen senin gibiydim. sunum yapa yapa alışıyorsun. ayrıca @corneillus +1. ne kadar çok prova o kadar kaliteli sunum. illa ayna karşısında olmak zorunda değil, yolda yürürken, spor yaparken, tuvalette vs, her yerde yapabilirsin. yeter ki konuş ve sanki gerçekten sunum yapıyormuş ciddiyeti ile yap. benim bazen 10-15 prova yaptığım oluyor. ondan sonra sözcükler, cümleler akıcı bir şekilde, insanları sıkmadan dökülüyor. provaları son güne bırakma, her gün 2-3 tane olacak şekilde ayarlarsan daha iyi yerleşir.

yanına bir bardak su al, sunuma başlamadan önce veya tekleme emareleri görüldüğünde biraz iç. dinleyicilere karşı içilmemesini öneriyorlar, örneğin tam bir sonraki slayt'ı açıp dinleyicilere slayt'ı izlemeleri için vereceğin bir kaç saniye esnasında, sen de ekrana dönük vaziyette iken, yani ilgi ekranda iken yapabilirsin.
  • puc  (04.02.15 22:30:34 ~ 22:31:03) 
Konuna ne kadar hakimsen o kadar başarılı olursun. Ben tez canlı olduğumdan prova sıkardı,yapmazdım. Sonra baktım olmuyor, en az 2 prova yapıyorum şimdi,süreyi de gerçekçi bir şekilde ayarlayabiliyorum bu sayede.

Bir de söyleyeceklerini yazmak okuma etkisi oluşturup sıkıyor dinleyiciyi,hiç hazırlamasan da bişeyleri atlama tehlikesi var. Buna çare olarak da her slayttın yalnız ilk cümlesini yazmak iyi oluyor,geçişler sağlam oluyor, gerisini de provadan hatırlıyorsun zaten.
  • manuel mandalina  (04.02.15 23:48:38 ~ 23:50:37) 
ben yabancı dil konuşacağım zamanlarda, hatta ielts sınavından önce azıcık eser miktarda alkol aldım. rahatlatıyor, deneyebilirsin.


  • lavazza  (05.02.15 05:42:06) 
Teşekkür ederim umarım halledebilirim stres yapmadan.


  • muffinkek  (05.02.15 19:03:17) 
Begendigin cevaplara tık at pls


  • manuel mandalina  (07.02.15 22:01:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.