[]

Milliyetçi Hareket Partisi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

MHP deyince aklınıza neler geliyor? MHP'den beklentileriniz nelerdir?




 
merhaba,

bulunduğum ilde, bir siyasi partinin il bazında üst düzey yöneticiliğini yaptım. dolayısıyla bir çok mhpli dostum da oldu. mhplilerin ve bizim eleştirdiğimiz en temel nokta, şiddet eğilimiydi. ancak görebildiğim mhpliler devlet beye çok güveniyorlar. inanıyorlar.

benim mhpden beklentim mecliste olması, daha fazlası değil.
  • cinayet saati  (04.02.15 21:25:58 ~ 21:26:23) 
Oy vermeyi düşünüyorum


  • dafuq  (04.02.15 21:30:16) 
ulkucu hareket engellenemez


  • 1917  (04.02.15 21:32:15) 
mecliste olsunlar, Devlet Bahçeli gibi çıkın sokağa ortalığın a. koyun demeyen akıl sahibi bir liderleri olsun, tetikçilik yapmasınlar kafi.
ha bana kalırsa muhalefet eksiğimiz çok fazla, muhalefetten daha fazla beklentim var ama MHP ile öteden beri barışmayan bir çizgide olduğum için onlardan beklentim yok, dinamiklerini de bilemem zaten.

  • niye ama  (04.02.15 21:32:31) 
liderini basarisiz ve modasi gecmis buluyorum. daha vizyoner bir liderle basari saglayabilir, bu lider ve yaklasimla benden oy alamaz ama mesela tugrul turkes gibi daha akilli ve modern yaklasimli lideri olsaydi oyumu verirdim.


  • exlibris  (04.02.15 21:32:35) 
milliyetçi atalet partisi.


  • bluebey  (04.02.15 21:34:11) 
Kendi halinde siyasi parti. Ne iktidarda gözü var ne muhalefette. Şüphesiz iyi insanlar var içinde ama ne yazık ki yönetime yansımıyor.


  • lesley mateas  (04.02.15 21:34:51) 
1.vatan millet sakarya diye sadece mecliste bağırmaktansa ülkelerinin dereleri,dağları,ormanları,denizleri için eylem yapsınlar.bu ülkenin insanları açlıktan,yoksulluktan,işsizlikten kıvranırken sendikalarla,stk'larla beraber olsunlar.
2.yukarıda bahsettiğim nedenler için sokağa çıkmaktan korkmasınlar.çıktıkları zaman da "biz devletin polisine saygılıyız" edebiyatından kurtulsunlar artık.çünkü o çok sevdikleri devletin polisi,jandarması da ekmek parası için,işinden kovulmamak için ülkesinin değerlerinin yok olmasını umursamıyor ya da gıkını çıkaramıyor.
3.mafyatik,karanlık tiplerden (varsa) arındırılsın.(ki bence var,bilgim yok sadece önyargılıyım)
4.solcularla sebepsiz yere kavga eden görevlilerin görevini elinden alsın,gönül vermiş gençlerini de kibar bir şekilde uyarsın.
5.tabandan tavana kültürel değerlerini artırsınlar. bir nazım hikmeti sevemeyecek milliyetçi olabilir mi anlamıyorum mesela.

edit: şiddetle artık aralarına kesin ve net çözüm koysunlar. bizzat ocaklarında yuvalanan kimi insanlarla telefonda konuşmuşluğum var,chp'lilerle bile yanyana gelmek istemiyorlar kavga çıkar diye.

6.milliyetçilikle ırkçılık arasındaki çizgiyi net belirlesinler.yanar döner olmasınlar.ırkçılarsa parti ismini değiştirsinler ırkçı hareket partisi yapsınlar.değillerse de aralarındaki ırkçıları temizlesinler.


zoraki edit:
insanların sorulan soruya cevap vermeyip başkalarının cevaplarına laf yetiştirerek faydasızlıklarının faydasını nasıl görüyorlar anlamıyorum
  • rakicandir  (04.02.15 21:41:29 ~ 23:53:56) 
bolca halk düşmanının bir arada toplandığı mekanlar. Askeri olarak hedef alınabilir fiziksel mekanlar görüyorum.


  • rygard  (04.02.15 21:48:12) 
yukarıda yöneticileri zayıf ama genel başkan yardımcısı olan hanımları beğeniyorum.
tabanda ise taban akp ile geçişkenlik gösteriyor gibi bir görüntü var. cumhurbaşkanlığı seçimlerinde örneğin mhp oyları tayyip erdoğan'a gitmiş gibi bir izlenim edindim ben. oysa chp'liler kendilerine yakın olmadığı halde neredeyse firesiz oy verdi ekmelettin ihsanoğluna.
Bence esas sıkıntı tabanın mecbur kalınca akp'ye kayabilecek bir zihinsel yapıya sahip olması. (sıkıntı derken, benim bakış açıma göre, polemiğe neden olmayayım).
  • firez  (04.02.15 22:05:55 ~ 22:14:37) 
dışarda akp yi eleştirir,mecliste her oy desteği gerektiğinde akp nin yanında olmuştur.samimiyetsiz,bi o kadar da gereksiz.her seçimde oy kaybına uğrayan bi partinin hala aynı liderde ısrar etmesi de otoriyer kraliyetçiliğin göstergesi.


  • essoist  (04.02.15 22:09:24) 
essoist +1


  • rakicandir  (04.02.15 22:32:41) 
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. :))


  • bengi tonyukuk  (04.02.15 23:36:04) 
kibarlığından teşekkür etmişsin herhalde ama, faydalı pek cevap çıkmamış.

milliyetçi ama islam'la ilgisi olmayan parti,
sendikalara destek,
sokağa çıkma/polisle çatışma,
solcularla uyum,
nazım hikmet sevdası

bunları bir araya getirince zaten elimizdeki parti CHP oluyor.
  • tescillimarka  (04.02.15 23:46:44) 
Yok yok, hepsi cidden değerli yorumlar. Size de teşekkür ederim. :))


  • bengi tonyukuk  (05.02.15 19:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.