[]

Korunmasız ilişkiden önce yapılması iyi olabilecek testler vs.

Selamlar. Elimizde bir çift olsun, bu çift birbirleri önce başkalarıyla birlikte olmamış olsun, bu çift dişi taraf doğum kontrol hapı kullanmaya başladığı için korunmasız ilişkiye karar vermiş olsunlar, ama Öncesinde biraz control freak'lik sebebiyle sağlık konusunda her şeyden emin olmak istiyorlar. Bu durumda ne gibi testler gerekir? HIV testi şu bu ne bileyim, ne gerekir neye gerek yoktur?




 
cevabı çok basit; devlet hastanesinin enfeksiyon hastalıkları bölümüne giderek micro elisa testleri veya doktorun yönlendireceği testleri yaparak sonuç alabilirsiniz..
spesifik olarak hepatit ve hiv testleri önceliklidir..

  • ademolog  (04.02.15 19:27:43) 
Hsv, yani uçuk olayını da es geçmemek gerekit

edit: hcv uçuk değil, hepatit c'nin virüsüdür.
  • bilmemkacincinick  (04.02.15 19:34:44 ~ 22:27:58) 
onem sirasina gore

HPV (genital, agizda cikan ne varsa; oral seks ile transmit oluyor)
HCV
HIV

bundan sonra bakteriyel hastaliklar var, ama onlar gozle gorulur semptomlar uretiyor bulasinca.

ayrica hic bir korunma yontemi yuzde yuz guvenli degildir. Hakiki control freak, dogum kontrol hapi + kondom kullanir.
  • yirtik foto  (04.02.15 20:00:52 ~ 20:03:06) 
Yahu işine karışmak gibi olmasın ama bu kadar teferruat yerine tak kondomu olsun bitsin. Şu zahmete değer mi allasen


  • makbul jakoben  (04.02.15 22:11:39) 
Kondom takmak varken bu kadar testi yaptırıyorsa bir de iq testi yaptırsın


  • corneillus  (04.02.15 22:15:45) 
HPV kondomsuz da bulasiyor :(


  • yirtik foto  (05.02.15 16:16:47 ~ 16:17:01) 
VDRL, hiv, hepatit b, hepatit c, hpv temel testler
kondom kullanılması çok isabetli olur onun dışında aşılarının tam olup olmadığını kontrol edebilirler mesela hepatit b çok yaygın ve çok daha kolay bulaşıyor olmadılarsa onu olabilirler hpv nin de aşısı var ama kısmen koruyuculuğu var onu da yaptırabilirler.

  • irsh92  (06.02.15 17:56:04) 
Kondom tak diyenler... Neyse.
Sağlık ocağına bile gidip cybh için rutin test yaptıracağım dersen yeterli. Bundan ilerisine de kafayı takıyorsanız hiç birleşmeyin.

  • yirmisantim  (06.02.15 18:08:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.