[]

insanlar niye klasik muzik senfoni dinlemiyor

ankaradayim bilkent senfoni konserlerine gidiyorum, salonun yarisi bos. bilet 15 tl. pahali degil.
diger salonlarda da durum ayniymis. cok mu sikici geliyor, halbuki ben 1 dakika bile sikilmiyorum.



 
Ben neden arabesk rap dinlemiyorsam insanlarda o yüzden. Yani zevkler ve renkler. Günümüzde sadece pop ve ergen rock konserleri revaçta.


  • kablelvuku  (04.02.15 18:50:56) 
heyallam ya, simdi her senfoni zevkli midir? ya da her opera güzel midir?

degildir, yani bana göre mahler klasik müzigin serdar ortacidir net, ya da oturup 5 saat meistersinger von nürnberg dinlemem, ama le nozze di figaroyu, zauberflöteyi cok severim, insanlarda senin gibi benim gibi. sen belki cocugum yazsa dinlemeyecegim bir senfoniyi dinlemeye gittin simdi yani.

istediklerini dinler, istemediklerini dinlemezler.

abi halbuki ben bir dakika bile sikilmiyorum nedir yahu. allam sana geliyorum. tümceye bak sen ya.
  • kurnaz  (04.02.15 18:59:43 ~ 19:04:56) 
bence kulturel bir sey. klasik muzik elitistilik olarak goruluyor. klasik muzik dinleyenler asagilaniyor bu yuzden.

ayrica avrupalilar ve uzantilari amerikalilar dinliyor cunku bu onlarin ayni zamanda kulturel mirasi. zevkli olsa da olmasa da sahip cikiyorlar.
  • Sarix  (04.02.15 19:06:31) 
bazen çok sıkıcı oluyor gerçekten. eser seçimiyle de alakalı. ben ckm'de gidiyorum genelde ve salon dolu oluyor bu arada. malum, muhit etkisi.


  • nereye bu gidis  (04.02.15 19:08:08) 
bilkente ulaşım zor. ulustaki cso her gittiğimde dopdoludur.


  • saim  (04.02.15 19:13:46) 
  • ron dennis  (04.02.15 19:22:19) 
pahalı değil derken ?

kime göre?
  • rakicandir  (04.02.15 19:30:47) 
Klasik müziği çok severim fekat senfoni konserine gitmem. Tanıdığım klasik müzik severler ve mesleği bu olanlar da senfoni dinlemeye pek gitmezler. İstisnai durumlar dışında konsere gitmeye değecek bir müzik formu değil senfoni, ondan kaynaklanıyor.


  • tiny penny  (04.02.15 19:39:07) 
"halbuki ben 1 dakika bile sikilmiyorum."

sorunun cevabi bu cumlede.
  • mayeskuel  (04.02.15 19:52:59 ~ 19:53:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.