[]

Hayvanlar konuşsaydı...

Bir anda Dünya'daki hayvanlar kendilerini ifade edebilecek zeka düzeyine ulaşıp kendi dillerini konuşmaya başlasalardı. Dil bilimciler ses tekrarları ve hareket çözümlemelerinden bunların dillerini anlaşılabilir hale getirecek. İnekler, domuzlar, tavuklar daha niceleri. Toplanıp karşı çıkmaya başlasalar. İsyancı bir post apokaliptik senaryodan bahsetmiyorum. Yine bunlar bildiğin çiftlikte olacaklar yapmayın etmeyin bırakın bizi vs diye yalvarcaklar. Çöplük plastik malzemeymiş gibi ordan oraya atılıp tüyleri yolunan tavuklar vs. Hayvan hakları avukatları aracılığıyla mahkemelere falan başvuracaklar özgürlükleri için.

Tabi üretim henüz yasal olduğu için devam ediyor. Tüm sektör napardı? Hâlâ bunların ürünlerini kullanmaya devam eder miydiniz?

Eğer etmezseniz katliamın meşru görmenizdeki tek etken düşük zeka ve kendini ifade edememe midir?

 
Apartmanın altında protesto yapmayacaklar diyorsun, çiftlikte takılacaklarmış. Bu konuda iş basına düşüyor, ne yapacaklarını da biliyoruz. :) Sıkıntı yok o yüzden ben yerim her türlü.


  • günde 3 litre kola içen adam  (04.02.15 15:32:09) 
sadece insanlar açısından bakılmamalı. hayvanlar birbirini avlar, ısırır, koparır yer. dünya tam da böyle biryer. gereksiz dramaya gerek yok.

ancak tabi hayvana işkenceyi de meşrulaştırmamak lazım bu kapsamda.
  • eindaclub  (04.02.15 15:33:30) 
günde 3 litre kola içen adam, Kaçmaya çalışırlar tabi ama malumunuz iki ayağı üstünde bile duramayan canlılar sonuçta. Çok rahat kontrol altına alınırlar. Bu dediğim ilk aşaması. Kaçanların oluşturduğu grupların ilerde çeşitli eylemleri söz konusu tabi.


  • memories  (04.02.15 15:33:51) 
olan marullara olurdu. garibin çilesi salata kasesinde biter.


  • namus ninjası  (04.02.15 15:34:08) 
eindaclub, doğada hiçbir şey boşa gitmez. Birinin bıraktığını akbaba yer. Bizde ise keyfi ve ihtiyaç fazlası beslenme durumu söz konusu.


  • memories  (04.02.15 15:35:06) 
Bu sektörün altedemeyeceği bir durum yok. Bilimcileri, basını satın alır, hayvanların ağızlarından "Kürkümü kullanabilirsiniz, nasıl olsa toprak olacak." "Sütüm fazla zaten, için ziyan olmasın." gibi şeyler konuşturtur ve insanların vicdanlarını rahatlatırdı.

Keşke edebilseler isyan. Yapay zeka, dünya dışı varlıklar ya da Doğa. İnsan hegemonyasına son verğip çöplüğe gönderebilseler.
  • Cursed Chico  (04.02.15 15:36:24) 
Her türlü yerim ben, cevabımı yenileyeyim o zaman. İlk başlarda böyle bi' sorgularım ama, tavuk alıp yarısını çöpe atmıyorum ki amk zevkine. Benim için öyle keyfi bir durum falan yok protein almaya çalışıyorum. Wheylerin kompleks proteinlerin tadı güzel olsun ben bütün protein ihtiyacımı oradan da karşılarım bana sorun değil. Ama midemi bulandırıyor içemiyorum. Protein için tavuk yemek zorundayım. (Aynı protein sebzelerde bilmem ne diyenler google diye bir şey var)

Doğada olsak biri de beni yiyecek, ben de onu yiyeceğim. Aslan pençesini kullanıyor zirveye geçiyor. Ben de aklımı kullandım zirveye geçtim. Sorun yok.
  • günde 3 litre kola içen adam  (04.02.15 15:37:46) 
O yüzden insan çocuğunu alıp tarlaya ağaçlığa götürüp birlikte marul toplayabiliyor ya da seyredebiliyor ama mezbahaya götürüp o çığlıkları, kanı gözyaşını gösteremiyor. Çünkü insanın et yemesi doğal bir şey.


  • Cursed Chico  (04.02.15 15:38:18) 
  • altiustuatom  (04.02.15 15:39:07) 
vicdani olarak rahatsız oluyorum ben de ancak insan ve tüm canlılar diğer canlıları yiyerek yaşamak zorunda. bunun yapılış şekline karşı çıkabiliriz, yaşamımızı buna göre düzenleyebiliriz belki ama et de dahil diğer canlıları yemeye vicdani bir sorun olarak görmek, insanın doğasına yabancılaşmasıdır bence.


  • dahili meddah  (04.02.15 15:40:26) 
ya son haftalarda kafama acayip takılan bir konu bu.

geçen gün yine iğrenç bir video izledim, 3 saniye bakamadım. öyle ya da böyle bu vahşi sektöre destek vermek gerçekten vicdanımı çok rahatsız ediyor. kendi tavuğumu vs. kessem böyle düşünmezdim herhalde ama bu toplu tüketimin sebebi olduğu katliam gerçekten canımı sıkıyor, ciddi ciddi vegan olsam mı diye düşünmeye başladım.

eti sevmiyor muyum? seviyorum. ama buna da katlanamıyorum. hangi firmalar kesmek yerine katlediyor onu da bilmiyorum. hepsini geçtim, hayvanların ufacık kafeslerde kesim gününe kadar hareketsiz bırakılmasına da üzülüyorum.

soruna cevap oldu mu bilmiyorum.
  • Lt. Col. Frank Slade  (04.02.15 15:45:08) 
hiç maymunlar cehennemi izlemedin sanırım ya da hayvan çiftliğini okumadın :)
ama hayvan çiftliğini tavsiye ederim, bahsettiğin kurguya çok yakın denilebilir.

ben şu anda bir hayvanın canını alamıyorum, içim el vermiyor ancak önüme hazır geleni yiyebiliyorum, sıkıntı yok. yani hayvanlarda dediğin seviyeye geldikten sonra görmezden gelebildiğim kadar yerdim ama düşünsene elinde tavuk dönerle yürüyorsun. bir sokaktan çıkıyorsun ve karşında sizin mahalleden bir tavuk. demez mi sana ''vay mk demek öyle. denk getirsen bizi de götürecen. götsün olm ama yok iyi oldu tanıdık senide.'' :D
  • air  (04.02.15 15:51:52) 
air, maymunlar cehennemini okuyup filmini izledim ama hayvan çiftliğini de okudum ama bu şekilde sormam daha iyi oldu. yani onları karşında görmeyeceksin ama acı çektiklerini ve kendilerini ifade edip kurtulmaya çalıştıklarını ama köleler gibi tutulup işkencelere maruz kalarak canları alındığını bile bile yiyebilecek misin üzerine kurulu soru. Ve temel etmen ise sanırsam karşımıza çıkıp hesap sorup soramayacak olması.


  • memories  (04.02.15 16:03:09) 
ben yine kesip yerdim. kuzu eti çok güzel bir şey çünkü. üstelik balıksız bir hayatı düşünmek bile istemiyorum.

değil konuşsa, yapma etme dese; husserl'den pasajlar, heidegger'den öğretiler, hölderlin'den şiirler okusa bile bu düşüncem değişmezdi.
  • mermize  (04.02.15 16:03:10 ~ 16:03:52) 
Ehem ehem, Biz Eyikrütliler, sisteminde sadece çok özel bir protein bulunduran besinleri sindirebiliyoruz. Kendi gezegenimizde kaynak tükendiği için arayışlara çıktık ve sizin gezegeninizde sadece insanın yapısında bu protein var. Kimse kusura bakmasın çatur çutur tüketeceğiz sizi. Gezegenimizde yetişen sebze ve ot türleri var ama tadı poh gibi. Gelişim açısından da hayati olmasa da genel olarak ete ihtiyacımız var. Yazıktır günahtır belli bir zeka seviyesiyle kendilerini ifade edebiliyorlar diye vazgeçecektik. Mamafih siz bizle aynı görüşteymişsiniz zaten. Hem doğa kanunu güçlü zayıfı ezer hem de etik yahu yaşamak için öldür hehe kaçın lan.


  • oddyseus  (04.02.15 16:14:38) 
Besin piramidinin en üstünde olmamızın sonucu bu. Eğer inekler piramidin en üstünde olsaydı onlar bizi yiyecekti.


  • thracian  (04.02.15 18:50:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.