[]

Aşırı acıkmak

Meraba yüksek kas kütlesi acıkmada çok büyük rol oynuyor mu? Gün içinde hiçbir şey yapmadan otursam bile. bi öğün yedikten 2 saat sonra deli gibi acıkmaya başlıyorum. halsizlik ve göz kararmasına kadar gidiyor bu açlık. Ama tahlillere göre şeker sorunu vs yok. Bu spora başlamadan önce böyle bir sorunum yoktu. Günde 2-3 öğün rahat idare ediyordu. Spora başladıktan sonra 2.5 yaklaşık 32 kilo aldım. Tiroid ile alâkalı bir sorun olabileceğine dair bir şey okumuştum var mı zor kilo alma ve acıkma ile alâlkası.

Not: evet zor kilo alıyorum. 2.5 yılda o 32 kiloyu çok yüksek karbonhidrat yüklemelerine borçluyum günde 6 ölçek khidrat tozu vs.

Edit: Şimdi bir şey okudum bilmem kaç kilo kas kütlesi 1 ayda bilmem kaç bin kalori daha harcamamıza neden oluyormuş. Doğru mudur?

 
kas dokusu pasifken enerji ihtiyacı en az olan dokulardan biridir. bazam metabolizma yani. ha ama fazladan bi 8-10 kg kasın varsa anlamlı bir ekstra enerji ihtiyacı olabilir bilançoda.


  • namus ninjası  (04.02.15 14:54:39) 
namus ninjası 32 kiloyu alırken yağ oranım sadece %7 artarak %15 oldu. Aldığım kas kütlesi dediğiniz miktardan daha fazla olması lazım.


  • oddyseus  (04.02.15 14:59:30) 
ben yağ ölçümleri yaptıran, bilinçli beslenme yöntemleri ile giden biri değilim. kuvvet odaklı çalışırım. kaslarımın kütlesi hacmi ne olmuş umursamam. o yüzden bilmiyorum tam ama mesela 60 kg olsan başlangıçta, %7 yağ düz hesap 4.2 kg yağ eder.
sonuçta 90 kg olsan, %15 yağ 13.5 kg yağ eder.
yani 9 kg yağ doku, 21 kg başka dokulardan mı ürettin demek oluyor bu?
2 yılda 21 kg kas kütlesi üretmek zor gibi yav.
  • namus ninjası  (04.02.15 15:05:39) 
namus ninjası Hocam maximum düzeyin 2 senede 16kg civarı olduğunu biliyorum. Ama kasların su tutumu vs hesaplarsak bile her türlü 16kiloyu geçiyor. Şöyle söyleyim. 12cm kol ölçüsü aldım ve üstünden tutup böyle yağ tabakası, deri falan çekilmiyor.


  • oddyseus  (04.02.15 15:09:35 ~ 15:10:09) 
karbonhidrat yüklemesi diyorsun çok acıkıyorum diyorsun.

(bkz: allah allah kontesi kim sikti)
  • godsparticle  (04.02.15 15:14:18) 
konu saptı tabii ama o hesap tutuyor gibi o zaman?
düşük yğunluklu spor aktivitesiyle 4 kg falan gibi bir yıllık kas kütlesi kazancı hesap ettim az önce online bi hesaplama tablosundan. ciddi spor elbet bunu arttıracaktır. yılda 6-8 olur.
mantıklı geldi.
yalnız, bu organların enerji bilançoları var, bir böbrek, karaciğer, beyin, asıl enerjiyi yoğun kullanan dokular bunlar. kalp mesela. cayır cayır yakıyor. ama hareket halinde olmayan kas dokusu, çok büyük eksikliğe yol açmıyor.
okuduğum bi makaleyi bulabilsem yollardım, genelde kas kütlesi artarsa kilo almanız zorlaşır gibi bir ön bilgiyle tanıtıyorlar fitness programlarını. bu psikolojik olarak yanlış bir söylem. ben kaslandım oh artık kilo da almam demek sporu bırakmada bahane olabilir. kas dokusu hızla genetik kodlardaki minimum hacme dönmeye çalışacaktır. bu konuda vücudu daha çok zorlamayla kandırmak ve kaslanmaya devam etmek tek yol.
  • namus ninjası  (04.02.15 15:18:15) 
ve evet tiroid hormonları oksijenli solunumdan sorumludur. tiroid bezinde anormal büyüme, hormon dengesizlikleri ve galiba tiroidde kanser gibi durumlarda bu tür aşırı hızlı metabolizma görülüyor.


  • namus ninjası  (04.02.15 15:21:38) 
animal, üstad sen daha iyi bilirsin tabi ki açıkleyıver kas su mu tutmuş ne etmiş? başladığımdan bu güne 2.5 yılda 32 kilo aldım ve yağ oranındaki artış %7 şu an 85 kilo %14-15 yağ oranı.


  • oddyseus  (04.02.15 20:17:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.