[]

Yurt dışından gelen trafik cezası

İş için 2 yıl önce İtalya'da araç kiralamıştık. Bu hafta adresime 140 Euro'luk bir trafik cezası geldi. Daha önce araç kiralama şirketi kredi kartımdan 120 TL çekmişti. Ben onu trafik cezası sanıyordum ama değilmiş. Devlete bilgi verme parası gibi bir şeymiş. Şimdi bu yeni gelen cezayı ödemek gerekir mi? Yarın bir gün bir yerlerde karşıma çıkar mı? Her yıl İtalya'ya giriş çıkış yapıyoruz bu arada.




 
Bir şey olmaz. Ödeme


  • kahve kokusu  (04.02.15 12:15:20) 
italya'ya giriş yaparken çıkabilir karşına.


  • domates yiyom  (04.02.15 12:20:34) 
üzülme emre aşık ta italya ya giremiyor.
(bkz: 13 mart 2002 roma galatasaray maçı)

  • corneillus  (04.02.15 12:23:29) 
yarın ola ki italya'Ya gitmek zorunda kalırsın malum en meşgul olduğun zamanda karakolluk vergi dairelik olursun. işin içinden çıkamazsın. bir şekilde öde parayı derim...


  • gotic  (04.02.15 12:38:59) 
italyaya degil sadece herhangi bir avrupa ülkesinden vize alirken cat diye cikar karsina, ortak sistem kullaniliyor.

sistemde o para cekildiyse sadece bilgi olarak cikar.

fakat ödenmedi ise hala, ilk olarak isminize ceza olur, deadline dan önce ödemezseniz hakkinizda islem baslatilir, sonra bu olay isminize islenir güzelce.

ondan sonra ben niye vize alamiyorum diye duyuru acarsiniz.
  • kurnaz  (04.02.15 13:01:29) 
Yurt dışında eşime trafik cezası kesmişler. Araç Kiralama şirketi kredi kartından kesip kendisine posta yoluyla "şu nedenle ceza yemişsiniz, o yüzden şu kadar para kestik" diye mektup gelmişti. Kiralama şirketini arayıp görüşün bence. İtalya'da işler nasıl gidiyor bilmiyorum ama bu yaşanılan olay Fransa'da olmuştu.


  • teknikekip  (04.02.15 13:03:54) 
policedata.it diye bir adres var gelen mektupta. Buraya girip ödenebiliyor mu diye baktım ama kredi kartı ile ödeme yok. İlla swift yapılacak o da sıkıntılı bir şey. O yüzden şimdilik ödememeyi düşünüyorum. İtalya ile ilgili doğrudan tecrübesi olan varsa ve yazarsa memnun olurum. Bu arada öğrendiğime göre kiralama şirketi sizin adınıza tahsil yapıp ödeme yapamıyormuş onların aldıkları para devlete bilgi verme hizmet parası gibi bir şeymiş.


  • creepy  (04.02.15 13:37:51) 
Ceza kimin adına?
Arkadan kesilen ceza kiralama şirketinin aracınadır. Mesuliyet sizde değil. Nasıl ödeyeceksiniz benim mantığım bitti.

  • kahve kokusu  (04.02.15 14:03:23) 
@kahve kokusu.

arac kiralik arac oldugunda, mesuliyet onlara filan kalmaz, o zaman arac kiralayalim birine carpinca da icinden cikalim isin :))

arac kiralandigi anda mesuliyet sana giriyor, zaten ehliyetini filan ondan kopyaliyorlar, o ehliyet sorumlu olaydan.
  • kurnaz  (04.02.15 14:24:11) 
Ceza benim adıma kesilmiş. Zaten direk Türkiye'deki adresime postalamış adamlar.


  • creepy  (04.02.15 14:44:27) 
normalde arac plakasina kesilen cezalari kiralama sirketi kredi kartindan cekip kendileri yatirir. sonucta o ceza makbuzunun üstünde seni adin yazmiyor, arac plakasi yaziyor ve arac sahibi o cezayi ödemekle yükümlü. aranizda yaptiginiz sözlesme ile de dolayli yoldan sen yükümlüsün ama bu para genelde kiralama sirketine ödenir ya da sirket kredi kartindan keser. Italyada belki durum farkli olabilir ama bircok avrupa ülkesinde bu böyle isliyor.


  • emrahday  (04.02.15 14:46:25 ~ 14:47:14) 
@kurnaz
sapla samanı birbirine karıştırmışsın.
borç adına geldiyse giriş çıkışta karşına çıkma ihtimali var o kadar.
  • kahve kokusu  (04.02.15 15:11:31) 
@kahve kokusu

valla karistirdigim bir sey yok, arac kiralama sistemi hakkinda bilmiyorum hic bilgin var mi, ama sistem su, sen arac sahibisinin ve araci resmi olarak kiraliyorsun, o anki kullanim senin mesuliyetinde, zaten adina her sey.

bundan dolayi zaten araca kesilen ceza o sürede senin.

borc adina gelicek tabii ki baska nasil olucak?

he su da var, bazi firmalarda sistem degisik isleyebilir, ceza sirkete gelir onlar sana fatura eder, yine ismine fatura edilir, ödemez isen bu sefer onlar dava acar, davaya gelmedigin icin daha büyük ceza olur bu sefer. zaten kaybedersin otomatik, vize alamazsin haliyle bir daha da.
  • kurnaz  (04.02.15 18:09:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.