[]

ne olacak üniversitelerin hali

efendiler,
yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte puanların düştüğünü ve yüzdelik dilimlerin yükseldiğini gördüm. buda bende bir endişe yarattı açıkçası. verilen eğitimlerin yetersizliğinide göz önünde bulundurarar soruyorum. 5 sene sonra herkes üniversiteli mi olacak ? diyelim ki herkes üniversite mezunu oldu peki bu kişilere istihdam olanağı nasıl sağlanacak ? mesleki açıdan yetersiz doktorlara, mühendislere mi kendimizi emanet edeceğiz ? sokaklar zaten üniversite mezunu işsizlerle dolu. şimdi biz kıçımızı yırttık, iyi bi bölüme kapağı attık ama bundan sonrası ne olacak? İş bulma konusunda ne gibi ataklar yapıp aylık 10bin liraya iş bulalım? sizce yapılan bu yenilikler doğru mu ? sizlerin görüşlerini almak istedim.



 
yenilikler doğru değil, zira öğrenci sayısı dışında artan bir şey yok. ama mezun olanlar zaten çok donanımlı mezun olmuyordu. artık üniversiteli olmanın pek bir manası olmayacak gibi. yüksek lisans şart.
yüksek maaş istiyorsan geleceğini batıda araman lazım.

  • redlinetheturk  (15.08.09 19:00:41) 
önceden herkes lise mezunuydu üniversite mezunlarına daha farklı bir gözle bakılıyor, işe alımlarda daha avantajlı oluyorlardı. şimdi ise herkes üniversite mezunu, artık üniversite isimleri öne çıkıyor, her üniversiteden mezunu beğenmiyorlar. yüksek lisans da mecburi hizmet gibi olacak artık. peki noluyor bu seviye artışı? ata'mın bahsettiği gibi muasır seviyeye mi yaklaşıyoruz? hayır sadece değerlerin altını boşaltıyoruz, üniversite mezunu olmak bir özellik değil artık. aferin bize, aferin sistemin altını oyanlara...


  • bykush  (15.08.09 20:40:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.