[]

diş hekimlerine ve tecrübelilere soru: yan yatan 20lik

geçen yaz bir panaromik röntgen çektirdim, 2 tane yirmilik diş görünüyor, üstteki normal geliyor gibi de, alt çenedeki yan yatmış ve hemen önündeki dişin köküne dokunuyor gibi bir görüntü var (troldiş.jpg). şu anda bir ağrı ya da herhangi bir hareket yok. baktım zor da bir ameliyat diyorlar. şimdi ben gidip bu dişi çektireyim mi durup dururken (mantıklı bir açıklaması var mı yani ağrımadan çektirmeniz lazım çünkü öndeki dişi çürütürse ikisi de gider vs) yoksa kaşınmayıp sıkıntı çıkarmasını mı bekleyeyim?




 
On dış köküne doğru yatmış halde dimi?
Bak sana neler olur söyleyeyim
o dış büyüyünce öndeki kökü sıkıştırıp ağrı yapar anlamazsın basit bi ağrı dersin ne bileyim gece diş sıktım ondandır dersin ağrı kesici alırsın geçer ama bu olay geçmez şiddeti artarak devam eder sen kafanı dış hangi tarafta ise oraya doğru çevirirken ağrısından duramazsın.


vakit kaybetme çektir gitsin.
  • indescribable  (04.02.15 10:34:37) 
ayni durum bende de var, dis resmen omrum zaten az deyip yan gelip yatmis rontgende cok komik bi goruntu olarak gozukuyor. abim dis hekimi bu disi almamiz lazim dedi hicbir agri sizi olmamasina ragmen. gelecek hafta yanina giderim muhtemelen.


  • Golgi  (04.02.15 10:39:00) 
benim 4 20'lik dişlerimin hepsi bu şekildeydi. kesinlikle alınması lazım sonradan cok sorun olur çünkü. en azından ben hepsini aldırdım.


  • fransizkalanadam  (04.02.15 10:42:10) 
Benim de öyleydi. Diğer dişlerimin düzenini bozmasın diye direkt gidip çektirdim. Muhakkak biraz uğraştırıyor ama eninde sonunda yapılması gerekecek ve eninde sonunda iyileşecek bir durum. Tanıyıp güvendiğin bi dişçi varsa hallettir kurtul.


  • pandispanya  (04.02.15 10:42:39) 
benim alttaki yirmilik disim de yan buyumustu, doktor cekelim cunku sinire dogru ilerliyor dedi. operasyon 30 dk gibi bir sey surmustu, uyusturdugu icin hicbir sey hissetmiyorsun zaten. benim disim butun halinde cikmadigi icin matkap gibi bir seyle parcalara ayirip parca parca cikarmak zorunda kaldi. ama bu anlatim seni korkutmasin cunku zaten gormuyor ve hissetmiyorsun bunlari. asil olay ameliyat sonrasi surec. ilk uc gun yanak sisiyor, ilk iki gun sivi veya pure kivamindaki seyler disinda bir sey yiyememistim. sonraki uc gun de sislik iniyor yavas yavas, yaklasik 1 hafta sonunda normale donuyorsun, dikisleri de 1 hafta sonra aldirmistim yanlis hatirlamiyorsam. ameliyattan sonraki ilk 1.5 gun hafif bir agri olmustu. doktor antibiyotik ve agri kesici veriyor zaten duzenli kullanim icin. cok korkulacak bi surec degil yani.


  • saçdemeti  (04.02.15 10:46:48) 
tecrübe: bizzat aldırdım.

diş hekiminden ziyade çene cerrahı alıyor bunları. benimkini o aldı. ben aldırdım çünkü çenemde tık tık sesler yapıyordu, rahatsız oluyordum. ÇENEM ÇIKMIŞ gibiydi :) sende durum nedir? çok rahatsız etmiyorsa bırak kalsın, ya da ederse ileride aldırırsın. çünkü çok kolay bir operasyon olmuyor.
  • eindaclub  (04.02.15 10:48:02 ~ 10:50:35) 
herkese çok teşekkür ederim. istanbulda bildiğiniz bir çene cerrahı varsa mesaj kutumu yeşillendirirseniz çok mutlu olurum.


  • polyester kelebek  (04.02.15 12:28:18) 
aynısı benim başıma geldi, hem de 2 tane yirmilik dişim için. bu yüzden çok net cevap vereceğim: zaman kaybetmeksizin aldırmalısın hiç ağrı sızı vermemesine rağmen. neden?

1- hiçbir rahatsızlık vermese de o yan yatık pozisyon zamanlar çene yapısını bozuyormuş diğer dişlere baskı yaptığı için. çene cerrahı demişti.
2- içeriye gömülü olsa da zamanla inanılmaz bir koku yapar o (bende olmuştu)
3- geç kalmadan aldırırsan tek parça halinde kolay bir operasyonla aldırırsın. beklersen o diş içerde çürür(koku yapmasının sebebi bu sanırım) ve parça pinçik aldırmak zorunda kalırsın saçdemeti'nde olduğu gibi.

bu işi bir de sanırım diş doktorları yapmıyor, çene cerrahları yapıyor. operasyon sonrası süreç için ise yine saçdemeti noktası virgülüne yazmış.. geçmiş olsun.

edit: seninle aynı anda yazarken senden sonra yollaya basmışım :/ ayrıca o caps ne ya ilk defa gördüm asdsagdhag.
  • mesudiyeli mesut  (04.02.15 12:32:41 ~ 12:33:58) 
çektirmeni tavsiye ederim. bu 20lik dişin yaptığı baskı öndeki dişlerde bozulmaya yol açıcaktır. Öndeki dişlerde çarpıklaşma görülebilir. Ayrıca 20lik dişin dayandığı dişte çürüme olabilir. Çektirirsen bu tip şeylerle uğraşmazsın.


  • kendim  (06.02.15 12:34:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.