[]

Whiskasa dikkat edin !!

Gerçekten bulaşmamanızı tavsiye ediyorum birazcık daha fazla para vererek daha sağlıklı mamalar alabilirsiniz.
Kedimin böbreğinde taş oluşmasına neden olmuştur 1 kere sondaj yaptırıp kurtardık ama salaklık bizde veterinerin önerdiği mamayı bulamadığımızdan whiskasa bir süre devam ettik ve geçenlerde banyoya kanlı işemişti.
Yeniden nüksedebilir ve bu sefer narkozu kaldırabilir mi bilmiyorum.
Uzak durun sadece cebini düşünür bunlar, bu arada bir çok veteriner doğrulamıştır taş yaptığını.

 
Çok geçmiş olsun.
Kediyi aldığınızda internette falan "kedi besleme" diye aratsaydınız keşke, her yerde dev harflerle market maması, whiskas alınmaması gerektiği yazıyor.
Umarım çabucak iyileşir kediniz.
  • whoosie  (04.02.15 10:12:03) 
Almadan önce ekşi sözlük başlığına bakıp vazgeçtiğim mamaydı. Uyarı için teşekkürler.


  • eksi was here  (04.02.15 10:12:09) 
sözlükte zaten bas bas bağırıyorlardı almayın diye 2 yıldır.


  • Alt4y  (04.02.15 10:46:39) 
Geçmiş olsun. Umarım çabucak iyileşir. Sizin için değil, genel olarak söylüyorum, kesinlikle 3 kuruş az vereceğiz diye, whiskas, goody, bonny, champion vb gibi market maması almayın, aldırmayın lütfen. Hem hayvancağız sağlığından olur hem de çok para vermeyeyim derken, veteriner masrafları dolayısıyla astarı yüzünden pahalıya çıkar. Ayrıca hayvan acı çekiyor diye siz de üzülürsünüz.

Şöyle düşünün: Sizin her gün 3 öğün hamburger yemeniz gibi, hiç bir besleyiciliği olmayan, böbreklere ve vücuduna zararlı, endüstriyel mamalar bunlar. Onların da dengeli beslenmeye ihtiyacı var.
  • sappho  (04.02.15 11:08:33 ~ 11:33:43) 
Kedim 8 yıldır benimle internette ilk 4-5 yıl pek etkin olmadığımdan farkına varamadım whiskasın zararlarının, farkına vardığımda da geç olmuştu


  • six packsiz  (04.02.15 11:55:36) 
reklamlarda falan çıkıyor diye herkes iyi zannediyor malesef.
zaten gerçekten sağlıklı birkaç mama var. ben N&D, orijen ve Acana yı tavsiye ediyorum. hem kedi hem köpeklere.

  • innerbliss  (04.02.15 16:42:34) 
Royal canin kullanıyorum bu aralar, öneren var mı?


  • six packsiz  (04.02.15 20:36:02) 
öncelikle çok geçmiş olsun ve yazdığın için teşekkürler. çoğu insan whiskas'ı ucuz olduğu için değil iyi olduğunu zannettiği için alıyor bir de.
ben de sözlükten görmüştüm whiskas'ın iyi olmadığını. kırk yılda bir değişiklik olsun diye alıyorum, seviyorlar çünkü whiskas'ı. ama royal canin veya proplan'dan şaşmamak lazım.
proplan'ı daha çok seviyorlar gözlemlediğim kadarıyla. bir de royal canin tavuklu ama proplan somonlu, ve tavuklu mama daha çok tüy döktürüyor. ama ben biri bitince diğerinden alıyorum hep aynı şeyi yemesinler diye.
ikisini de açık alıyorum ve kilosunu 17-18 liraya bulabilirsiniz.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (04.02.15 20:46:04) 
böbrek hastalığı geçiren kedilere hills sd ve onu takiben hills cd mama veriyor veterinerler. bizzat böbreğe dair mevzular için üretilmiş bir mama. ben de bikaç gün önce aldım şimdi kedi iyi, öncesinde idrar kesesi patlamak üzereydi kıl payı kurtardık hayvanı, bir süre hastanede yattı vs :(


  • gcsays  (05.02.15 04:47:08) 
Royal canin kilosu 20 TL'den açık alıyorum bende.
Hills bulabilirsem deneyeceğim umarım tekrar sorun yaşamaz

  • six packsiz  (06.02.15 15:18:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.