[]

facebook'un önerdiği kişiler

şimdi benim bi hesabım var arkadaşsız, milleti stalklıyorum.
en sonunda facebook bana en sık arattığım kişileri önermeye başladı "madem tanıyosun al ekle işte" diye.

acaba bu sık arattığım kişilere de beni öneriyor mudur facebook?
benim olduğumu bilmeleri imkansız, ama bana öneriyordur gibime geldi

 
sadece spotify ve "GERZEK" facebook üzerinden baglanmadan kullanamayacagin uygulamalar icin kullandigim hesabim var.

benim ziyaret ettigim kullanicilara öneriyor beni.

stalkerlik cok asagi bir kurum. vazgecin. ne anlami var?
  • wiillii  (04.02.15 00:23:24) 
Facebook graf algoritma yapısını kullanıyor. Ve evet, aratmalarda bir şekilde graf oluşturuyor ve sana da ona da öneri olarak gidiyor. Sana öneri olarak gelenlerin bir kısmı da sana bakanlar aslında.


  • Cursed Chico  (04.02.15 00:35:48) 
Bizim arattığımız kişiler de bize öneri olarak çıkıyor.


  • ron dennis  (04.02.15 00:43:16) 
profile- activity log - more deyip orda search kısmına gelip görebilirsiniz aramalarınızı. Ordan silinebiliyor da. Belki silmek iyi gelebilir.

Facebook, gizlilik ihlal olmayhacak dedi ama çok saçma şeyler yaptı. Bir grubun üyelerine bakabiliyordun ya da sayfanın, yaş cinsiyet aratabiliyordun. Şu an bunlar yok ama bu öneri olayı kanıtım olmamakla birlikte oluşturulan sorguların yani aramaların da etkisi olduğunu düşünmeklteyim.
  • Cursed Chico  (04.02.15 00:46:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.