[]

lufthansa?

arkadaşlar istanbul-houston gidiş dönüş uçak biletlerine bakıyorum şu sıralar. thy 1800 tl civarında,klm 1900 tl, lutfhansa ise şu ana kadar gördüğüm en düşük fiyatta ve 1300 tl. bu kadar fark olması beni biraz şaşırttı. daha önce lutfhansa ile yolculuk yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? güvenlik sorunu olur mu ya da sizce neden bu kadar fiyat farkı var? sizce tercih etmeli miyim?




 
oha lufthansa'da nasıl bir güvenlik sorunu olabilir? sanki aeroflot'un iç hat uçağına bineceksin. mis gibi gidersin işte thy gibi gereksiz pahalı firmalara para kaptırma.


  • domates yiyom  (04.02.15 00:06:38) 
içkiler thy'den güzel, yemekler thy'den kötü. iki kere kullandım, bi sorun yaşamadım.
aktarma sayısından dolayı daha ucuz olabilir.

  • kahin ahtapot paul  (04.02.15 00:07:29) 
henüz hiç okyanus ötesi uçmadım, fakat lufthansa çok sağlam hava yoludur. Almanların uçakları düşmez.


  • hophophoba  (04.02.15 00:07:31) 
  • corneillus  (04.02.15 00:08:01) 
lufthansa ile güvenlik sorunu mu?
yapmayın arkadaşım alman malı bişeyde güvenlik sorunu mu olur :)
THY ile ne farkı var dersen (transatlantik uçmadım ama) yemekleri kötü hostesleri azcık SS subayı ama lounge'ları güzel
aradaki fark 500 TL tabi ki lufthansayı al
bazen öyle fiyat farkı olabiliyor bazı parkurlarda bi de bazen THY türkiyeden alırken daha pahalı oluyor
neye göre fiyatlandırıyorlar fikrim yok
  • niye ama  (04.02.15 00:08:32) 
güvenlikten kastım, uçakların eski olması falan. birkaç yerde uçaklarının eski olduğunu falan okudum; ne derece doğru bilemem tabi. bu yüzden sormak istedim


  • lorenz egrisi  (04.02.15 00:14:42) 
lufthansa'nin tarihinde ölümlü 2 kazasi var, 59 kisi 1974 ve 2 kisi 1993. thy'nin ise toplam 4 ölümlü kazasinda 147 kisi hayatini kaybetmis..


  • kimse  (04.02.15 00:20:33) 
thynin cogu almanya ucusu lufthansa ile ortak ucus. birinden aliyorsun bileti, hop ucakta digerinin logosu, digerinin calisanlari.

bence cok fark yok. hizmet dersen thy bir tik ötede, ancak yanlis bilmiyorsam (?) ucak bakim prosedürleri lufthansanin daha agir, daha güvenli anlayacagin. 3. kisiden falan degil 5. kisiden bilgidir, tam teyit edemem. ama gecen ay thynin kalkista kuyrugu sürtüp, havada 2 saat gecirip, sonra hatali cikistan aslinda hic ucmamasi gerektigi, bu yüzden para cezasi kesilecegi söylenen pilotun varis noktasinin üzerinden geri dönüp istanbula dönmesi.

öküzlük.

kabin ekibinin de panikleyen yolculara dair hicbir sey yapmamasi, pilotun vs bilgilendirme yapmamasi. ögrendigimiz kisilerde thyde calisan birileri, kuleyi arayip bilgi aliyor ki bize ulassin.

euheheheueheu ama yani.
  • wiillii  (04.02.15 00:27:23) 
cevap 2: yaslari evet cokmus. 11.3. thy ise 6.2. arastirmaya dair bir bilen yorumu söyle. thy son dönemde cok katladi hacmini. ayni sekilde filoya yeni araclar aldi. bu yüzden ortalamanin düsmesi gayet normal. ancak lufthansa köklü kurum, stabil bir bünyeye sahip. bu yüzden ucaklarimiz genel olarak ayni yas araliginda. ancak ortalamanin cok üstünde bir arac bulmaniz zor. ayni durum emirates thy ve diger filolar icin gecerli degil.

bir baska yerden devam ediyorum alintilamaya. konusan lufthansa basin danismani. almancadan tercüme ediyorum. "ucaklarda yasin etkisini gözde büyütmemek gerek aslinda. önemli olan bakimlarin ve kontrollerin nasil yapildigidir. biz her 5-6 yilda bir her ucaga D-Check yapiyoruz. bu ucagin tamamen parcalanip tek tek test edilip incelenip daha sonra tekrardan bir araya getirilmesidir. cogu firmada bu kontrolleri daha uzun sürede degil, hic göremezsiniz. bu asamadan sonra teknik olarak yeni bir ucaktan daha bile genctir. "

"bunun en büyük kanitini lufthansanin emekliye ayirdigi ucaklarin baska firmalar tarafindan (genelde kargo amaciyla da olsa) alinmasi ve onlarin uzun senelerce sorunsuz calismasidir."

bir de almanyadaki son düzenlemelere göre gürültü ve emisyon kriterleri varmis, "özellikle dikkat ediyoruz" diyor. ancak bu aciklamadan bir önceki sene atmosfair diye bir rapora göre dünya siralamasi 54. bu konuyla alakali da "duyarliligimizi tüm filoyu yenilemekle gösteriyoruz" diyor. "bir baska firma tüm filosunu yenileyerek listede bizi gecebilir, ancak 630 ucakli bir filoyu kisa sürede yenileyebilecek bir firma yoktur" diyor. (30-40 ucak aliyormus her yil.)

zaten a380 bile 400 milyon dolar. hadi onu gectim airbus ana fabrika bile son seriden 25 tane üretebiliyor aylik. adam da hakli ama. "zaten bizim bu zamana kadarki en büyük kriterimiz minimum emisyon degil, güvenilir, verimli(! ki asil nokta o diyor) ve hizli olmasiydi" diyor. (bu kismi bu kadar sert dememis tabi. cakallll)

yetti mi güvenmene? öyle iki haberle kötülemek bence cok yetersiz. kaza oranlarina, verilen incelemelerde bulunanlara (baska ucakla carpistiysa baska, yok motorda ariza ciktiysa baska mesela) hizmete en önemlisi de bakima ve teknik ekibe bakmak gerek. ucak yasi ana kriter degil yani.

cevap 3:ben nerden bileyim o isleri dersen bununla alakali da bir index varmis, ben de yeni ögrendim. www.jacdec.de

nasil hesaplandigini okuyorum simdi, son kazalara kayitlara ölüm ve ucak kayiplarina bakiyorlar genel olarak. tercüme etmek uzun sürer terim vs de bilmiyorum pek. ama genel olarak mantikli bir indexe benziyor.
  • wiillii  (04.02.15 00:51:06 ~ 01:00:11) 
thy'nin avrupada en çok yarış içinde olduğu şirket lufthansa. en son şikago'ya git gel yaptım lufthansa ile thy kadar güzel. hatta bazı özellikleri thy'den daha iyi. bir tek arkadaşın dediği gibi yemekleri çok iyi değil.


  • himmet dayi  (04.02.15 07:39:38) 
okyanus ötesi hep lufthansa uçtum. Hiç sorun yaşamadım. İşlemler daha hızlı


  • laranja  (04.02.15 07:57:23) 
lufthansa aktariyor genelde, ondandir, yemek disinda bariz bir fark yok, bi de thy nin ucaklari daha gicir duruyor acikcasi.


  • tresrichesheures  (04.02.15 07:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.