[]

Her gun cardio?

Merhaba fitness sevdalilari,

1 haftadir belim pert oldugu icin spordan uzak kaldim ve sanirim 1-1,5 kilo aldim. Haftasonuna kadar dinlenmem devam edecek. Belim yavastan iyilesiyor ve pazartesi gunu yeniden baslayacagim ama biraz endiseleniyorum acikcasi. 1 yildir spor yapiyorum haftada 3-4 kez ama ilk defa boyle bir sakatlik gecirdim. Bu surec sonrasi nasil baslamaliyim? Ilk 3-4 gun sadece kardiyo mu yapmaliyim? Gogus, omuz girmeli miyim? (Sirttan korkuyorum bel oldugu icin?)

Bir de sakatlik konusundan bagimsiz iki sey sormak istiyorum:

1) her gun kardiyo yapilmali mi? Dizlere cok yuk biner mi bu durumda?
2) haftada 2 gun mu bacak calisiyorsunuz?

Tesekkur ederim.

 
Yoğun yaptığım zamanlar adına cevaplayayım,

1) Her gün koşu bandında (sert zemin yani) yarım saat koşar on dakika yürürdüm. Dizlere yük binmesin diyorsan bisiklet iyidir. Amacın kilo vermekse hiit ile bisiklet çok zevkli oluyor tavsiye ederim. Koşu bandında çok sırıtıyor 30 saniye depar at 30 saniye tempolu koş.

2) Göğüs-omuz-kanat/sırt-bacak benimki böyleydi. Koldur karındır onları arada eritiyordum. 4 gün yapıp 1 gün off değil 5-6 gün yapıp 1 gün off veriyordum. 5 günde bir off desek, 12 günde 2 kez bacak ediyor. Haftada 1,16 gün bacak ediyor yanlış hesaplamadıysam. 1,5tan büyük çıksaydı evet diyecektim ama alakası bile yok. O yüzden hayır diyorum.
  • günde 3 litre kola içen adam  (04.02.15 00:03:14) 
Belinin ne şekilde pert olduğu da önemli. Kas spazmıysa problem yok. Her türlü çalışılır.

1. Kuvvetlenmek istiyorsan her gün kardiyo seni yorabilir. En güzeli bir gün ağırlık, bir gün HIIT.
2. Ben bölge bölge çalışmıyorum ama haftada 3 gün ağırlık giriyorum ve hepsi squat'la başlıyor.
  • arnold schwarzeneger  (04.02.15 07:51:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.