[]

bu borçları en güzel kapatma yönteme

1. sabit 2 kredim var 2sinin toplamı 1300tl.
2. buna ek olarak kredi kartım var dönem sonu borcu 850tll.
3. telefon faturası 50tl
4. bir de macbookum bozuldu klavyesi değişecek ekstradan 300tl ona çıktı.
5. işe motorla gidip geliyorum aylık 125tl de ona gidiyor.
6. hah bir de unutmadan 300tl sgkya borcum var.

aylık gelir 2100tl. bu hesaba göre bakıldığında -825tl içerdeyim bu ay.

en kısa sürede kendimi nasıl düzlüğe çıkarırım? bu ayı kurtarmak için ne yapabilirim?

nasıl bi plan izleyebilirim.

not 1. kredi kartlarımı attım artık kullanmayacağım bu aydan itibaren epey de azalacak borcum.

not 2. bi yerden 500tl borç alsam bu beni rahatlatır mı?

 
borçla borç kapatilmaz derler. Bence bu aylik, kredi kartinin sadece askerisini ode. macbook acil degilse onu biraz beklet.


  • yuzır  (03.02.15 23:13:22) 
kredi de kredi kartı da bekleyebilir. yani hepsini bir ayda kapatmana gerek yok. yapman gereken şey ciddi bir şekilde kemer sıkıp eline geçen tüm parayı borçlara yatırmak. borç verebilecek bir tanıdığın varsa, ondan borç almak iyi olabilir. yani en azından faiz maiz işlemez. tabii güvendiğin ve aynı zamanda sana güvenecek birinden al, canın sıkılmasın sonra.

işe toplu taşımayla gitmeyi düşünmez misin, öyle bir imkanın varsa? ayda 125 etmeyecektir toplu taşıma. 50 lira kurtarsan bile kar. yemekten, gezmeden tozmadan, yol masrafından kısman lazım.

kredilerine de kredi kartına da faiz binecek ama bence 300 ödeyip 10 lira faiz binmesini göze almak, hiç ödememekten veya yeni borç almaktan daha mantıklı. benim de kredi kartı borcuma defalarca faiz bindi ama işte bi' parça şurdan bi' parça burdan derken hop temizledim.

aylık gelirini yazmışsın ama gider kalemlerini de yazman lazım. atıyorum şu an ev kiran 1200 liraysa, 200 lira da fatura geliyorsa bu parayla düzlüğe çıkamazsın. ama 3 kişi kalıyorsunuzdur, faturalarla birlikte ev masrafın 650-700 lira bandındadır, ayda 400 kendin yersin kalan 1000 lirayla çatır çatır borç ödersin. 3 ayda 3000 lira eder. hepsini kapatırsın. faiz 50 lira biner 100 lira biner. 5000 lira binecek değil ya.
  • der meister  (03.02.15 23:15:45 ~ 23:17:28) 
@der meister bütün giderlerim bunlar başka yok. işe toplu taşıma çok uzun sürüyor + 2 veseyet aylık akbille aynı para zaten.
nerdeyse 2 aydır hiç dışarı çıkmıyorum zaten para harcamamak için.

benim biran evvel bunları bitirip az da olsa para biriktirmek istiyorum. sonuçta bunları tamamen bitirsem de 1500-1600 tl giderim olcak. bana kalan 500tl.

tek isteğim şu borçlar biran evvel bitsin dayanamıyorum artık.
  • zenc  (03.02.15 23:19:56 ~ 23:21:34) 
sahip oldugun bazı şeyleri satmayı düşünebilirsin.
insanlar bu durumu çok dramatik buluyor ama bence gayet normal.
Atıyorum güzel bi kol saatin vardır; satarsın yani. bunda bir şey yok.
ya da okuyup bitirdiğin bir daha da muhtemelen okumayacağın kitapların vardır; satarsın gider.

insanlar nedense bir şeylerini satmayı çok zavallı görünmek olarak algılıyor. oysa ki gayetle makul bir şey bence paran varken satın aldığını para kazanmak için satmak.
borçsuz olmak daha güzel bir his kitap sahibi olmaktan.
düze çıkınca yine alırsın istediğin kitapları.
  • omelette du fromage  (03.02.15 23:22:38) 
kullanmadığın şeyleri sat.
hiç giymediğim kotları, ayakkabıları, montları sahibinden.com'dan, donanımhaberden satabilirsin.

  • optum kib bye  (03.02.15 23:56:58) 
sgk borcunu bi geç.

kredileri ödedik 1300 tl.
kredi kartının asgarisinin biraz üzerinde yatır 250 tl gider ona.
telefon faturası 50 tl.
motoru sakin kullan bu ay 125 tl de ona gitsin.

toplam : 1725 tl eder.
2100 tlden geriye 375tl kalıyor cebinde. onunla da zaruri ihtyaçlarını alırsın. kurtartdık bu ayı bi de para artırdık. ya bu arada hattını başka operatöre gidip değiştir. taahhüt yaptır. 25 tl ye iner o telefon paketi.

bi de macbook un klavyesine 300 tl verme bu yoklukta. idareten 50 liralık usb kablolu/kablosuz bi klavye al şu artırdığım paradan. onu kullan. mantık.
  • maxhoper  (04.02.15 00:52:53 ~ 01:00:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.