[]

İçtiğimiz süt aslında ineğin yavrusunun sütü mü?

www.youtube.com/watch?v=SYJPbrxdn8w

ineğin yavrusuyla annesi gerçekten böyle ayrı mı kalıyorlar, o yavru ne içiyor peki, bunlar hep ben süt içebileyim diye sanırım.


 
Yok içtiğin süt yavru sütü değil çünkü süt üretimini artırmak için suni döllenme ile döllüyorlar inekleri. Tecavüz makinesi deniyor hatta dölledikleri aletlere. Böylesi daha da beter sanırım.


  • buff  (03.02.15 22:39:24 ~ 22:40:28) 
Sunni dollemenin yavru sütü olmadığı ile alakası ne

Evet yavrunun sütünü içiyoruz.
  • kahve kokusu  (03.02.15 22:48:45) 
Suni döllenme daha kaliteli ırklar için ya da daha net sonuçlar için yapılıyor.

Süt konusunda da yavrular ayrı kalıyor, biberonlar ve ek besinlerle besleniyorlar. Örneğin Bir yavru günde 2-3 litre süt tüketirken bi inek 30-40 litre süt üretiyor, süt üretimini artırmak için yemler veriliyor...
  • rebelmummy  (03.02.15 22:59:32) 
Hep süt içebil diye değil, süt içebil ayran içebil yoğurt yiyebil whey tüketebil peynir yiyebil...

Aynen ayrılar. Ama üzüleceksen bunlara sıra gelmiyor bile, en kral yaşayanlar inekler benim bildiğim.
  • günde 3 litre kola içen adam  (04.02.15 00:08:04) 
SÖmürülen hayvanların, başıboş hayvanlara göre daha mutlu yaşadıklarını hiç sanmıyorum:

www.google.com.tr
  • Cursed Chico  (04.02.15 00:23:24) 
Evet bunu ben de düşünüyorum. Biz neden başka hayvanın yavrusu için ürettiği süte ihtiyaç duyuyoruz? Başka hiç bir canlı başka bir cinsten canlının sütüne, hele de erginlikte, ihtiyaç duymazlen??

Bir keresinde malibu kokteyli görmüştüm sütle yapılan, katamadım valla süte alkolü. Sanki kutsal bişeyi bozuyomuşum gibi geldi
  • kucukharfler  (04.02.15 01:39:18) 
süt ihtiyaç kadar üretilip hoop biten bir şey değil, fazla fazla üretilen bir şey. detaylı bilgi için çocuğu olan herhangi bir kadına başvurulabilir.


  • rygard  (04.02.15 05:12:55) 
kucukharfler

süte ihtiyacımız yok zaten. Kalsiyumu başka yerlerdedn rahat alabiliyoruz.

www.hsph.harvard.edu

Oluşturulan bu süte ihtiyacımız var algısı bir sosyal inşa. Hayvan endüstrisi çok paralar ödüyor devletlere. Onlara okullarda sütler dağıttırıyor filan.

Bitkisel sütler var, biraz pahalı olsa da onlar daha tercih edilesi ve içinde zulüm, kan , gözyaşı olmayan.
  • Cursed Chico  (04.02.15 10:53:38) 
Süt zaten yetişkin insanın içmesi gereken bir şey kesinlikle değil. Bir insan evladının inek sütü içmesi ise abartıldığı kadar faydalı değil. Doğruluğundan emin değilim çok eskiden yabancı bir haber sitesinde okumuştum, inek sütünden ölen 2 tane zenci arkadaş vardı. Gayet normal süt. Normal insanlar. Ama öldü adamlar.

Ama konu sütten süt ürünlerine kayarsa, yoo dostum yoo. Kesinlikle ihtiyacımız var. Peynirsiz yoğurtsuz bir hayat düşünemiyorum.

Edit: Demek istediğim süt bize o kadar faydalı bir şey değil, ve dediğiniz gibi hastalık riski de yüksek (rakiplerine göre). Yoksa ne var ki sütte, laktozdan mı ölecekler. :)
  • günde 3 litre kola içen adam  (04.02.15 14:56:02 ~ 15:16:51) 
Sn kola içen adam
sütten bulaşan onlarca hastalık var. Onlardan ölmüştür. Süt içip de ölüyorsa bu onun gereksiz olduğu anlamına gelmez.
Su da çok içilince öldürür
  • kahve kokusu  (04.02.15 15:09:28) 
www.theguardian.com

gizmodo.com

bence sadece "meyve" yiyin. herhalde onlar da acıyı hissetmiyordur
  • la noix  (04.02.15 15:27:04 ~ 15:28:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.