[]

derdimi şey yapmalık bir soru

şimdi bu türk dizilerinde "afacan, haşarı, hiperaktif, hazırcevap, şeytan ve bir o kadar da zeki" görünümlü küçük çocuklar çok dövülesi değil mi? ayrıca cidden sevimli buluyor musunuz bunları?




 
çocuklardan, bilhassa çok bilmiş çocuklardan nefret ederim.


  • kahin ahtapot paul  (03.02.15 22:02:13) 
kesinlikle öyle


  • defnex  (03.02.15 22:02:54) 
o dizidir. izlemiyorum çok rahatsız olursam. nadiren batıyor dizilerde. ama dizilerden etkilenip gerçek hayatta çocuğunu o şekilde görenler, o yönde teşvik edenlere uyuz oluyorum. haddim değil ama oluyorum. mesela sözlükte de var, çocuklarla girilen komik diyaloglar başlığında hep, aynı hanımefendi yazıyor. ukala bir çocuğu var. yazılana göre tabii gerçek hayatta görsem belki çocuğu ben de severim de okuyorum okuyorum kızı da oğlu da ukala geliyor bana. rahatsız oluyorum. dizide değil entryde rahatsız oluyormuşum galiba ben de ayrı bir garibim demek.


  • nickimin hakkini veremedim  (03.02.15 22:03:27) 
İticiler


  • capitatum  (03.02.15 22:03:45) 
çağ gereği artık hemen hemen her çocuk en hafif tabiriyle 'hazırcevap'. günlük hayatımda bu çocuklardan ziyade, bu durumun bir tek kendi çocuklarında olduğunu zanneden ailelerini dövülesi buluyorum.
dizilerdeki çocukları ise o kadar abartarak yazıyorlar ki gerçek hayatta öyle bir çocuk görsem değil sevimli bulmak hayattan soğurum.

  • asisamus  (03.02.15 22:22:40) 
Çocukların hepsi öyle.


  • angelus  (03.02.15 22:23:45) 
sopalık


  • yarey  (03.02.15 22:23:52) 
bak kardeşim sana laflar hazırladım ve cidden akşamdan suya yatırılmış budaklı meşe odunuyla dövülmen gerekiyor.

neden bu gereksinimi duyduğumu sana anlatmama izin ver:

bak şimdi dünya sen gibi ben gibi ortalama davranışlara sahip, ortalama insanlarla dolu bir yer. sınırları çok aşmayan,tavırlarımız neredeyse bir örnek ve hep bir kural,norm üzerinde uzlaşı halindeyiz (üç aşağı beş yukarı).hal böyle olunca senden benden sürüsüyle olduğu için farklı olanı gördüğümüzde önce "?" çekiyoruz. bu farklılıkları zaman zaman bize aşırı geliyor ve bizler gibi olmadığı için yok saymaya ya da yok etmeye çalışıyoruz.
şimdi düşün ki dünya sen ben gibi insanlarla değil de aha da bu çocuklarla dolu ve sen de normal bir insansın (aynı şimdiki gibi). ne oldu? şimdi anormal olan sen oldun değil mi? ne kadar dövülesisin değil mi?

bu tip insanların davranış bozukluğu olabilir,özel ilgi isteyen insanlar olabilir. böyle çocuklar olduğunu bilmediğimiz ve düşünemediğimiz için bu tip farklı çocuklara ayrıca nasıl davranılması gerektiğinden de bihaberiz.
  • rakicandir  (03.02.15 22:36:22) 
@rakicandir: sana hak vermekle beraber olayı yanlış anladığını belirtmek isterim. ben dizilerdeki çocuk imajından bahsediyorum. dizideki şişirilmiş bu karakterler gerçek hayatta pek yoktur. yani en azından bu kadar bartılısı yoktur. kaldı ki öyle çocuklar bile ailelerinin eksik ya da yanlış vermiş olduğu terbiyeden dolayı öyleler ve böyle çocukları gördükçe ben ailelerini eleştiririm "ne boktan çocuk yetiştiriyorlar" diye.


  • m e b  (03.02.15 22:47:03) 
Ben severim öyle çocukları. Mıymıntı çocuklardan pek hazzetmem.


  • amarikanya fitbolcusu  (03.02.15 22:58:45) 
abi bahsettiğim çocuklardan artık çok sayıda var bence.sen fark etmediğin için yok sanıyorsun.
ama dizilerdeki o havuç tarzı şebeleklerden bahsediyorsan evet sevimli değiller.ama dövülesi değiller.

  • rakicandir  (03.02.15 23:07:39) 
yok be arkadaş havuç'tan bahsetmiyor. havuç doğaldı bari.
duyuru sahibinin demek istediği drama dizilerindeki "anne siz benden saklıyosunuz ama ben sizin tek celsede boşanacağınızı duydum, avukatına selamlar bu arada" diyen 5 yaşındaki velet

  • yarey  (03.02.15 23:19:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.